Waar ben je naar opzoek?

3-jarige overleeft 72 uur Siberische wildernis

2 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
3-jarige overleeft 72 uur Siberische wildernis

Ongelofelijk nieuws deze laatste dagen, maar gelukkig allemaal dingen die met een sisser aflopen. Zo heeft een drie-jarig kindje de Siberische wildernis overleefd. Het jochie was met honden aan het spelen, en was blijkbaar achter een pup aan het bos in gelopen. Vervolgens kon hij de weg niet terug vinden. 

In het ijskoude gebied dat ook nog eens bars van de gevaarlijke dieren, zoals hongerige beren en wolven, heeft hij zichzelf in leven weten te houden. De peuter (zolang ze nog geen 4 zijn, zijn ze peuter in mijn ogen) had voor zichzelf een bedje gemaakt aan de voet van een boom. Slim kindje.

Je moet er toch niet aan denken: je kind moederziel alleen in een ijskoud gebied, naast een ijskoude rivier ook nog. Dat hij het heeft overleefd, mag dan ook terecht een wonder genoemd worden. Dit jochie had een engeltje op zijn schouder zitten.

Lees ook: Vermist jongetje terug gevonden in het bos

Amstelveense peuter ontsnapt

Dichterbij huis was een Amstelveense peuter ontsnapt voor een nachtelijke wandeling. Hoe de peuter het voor elkaar heeft gekregen zijn bed uit te klimmen, de trap naar beneden (?) om vervolgens gewoon door de voordeur naar buiten te gaan, het is me een raadsel. De peuter liep op blote voetjes rond een uurtje of 3 ‘s nachts langs de weg.

Gelukkig werd het kindje gespot door een vrouw, die direct de politie belde. De kleine was op blote voetjes en droeg slechts een rompertje. Op het moment dat de voorbijgangster het kind spotte, wou het net oversteken. OEPS!

Gelukkig is het kind (van wie we niet weten hoe oud het is, of het een jochie of een meisje is) weer herenigd met de moeder. De moeder kwam er ‘s ochtends pas achter dat haar kind vermist was, en liep roepend over straat. Na een melding over de roepende moeder konden moeder en kind weer herenigd worden.

Ze zal wel een hartverzakking hebben gehad!

Kind foetsie!

Het gebeurt soms. Een seconde. Je draait je om en je kind is foetsie. Zeker als ze zo watervlug zijn als die ondernemende peuter van ons. Die zou ik ook nog wel de deur zien uitlopen. Bij ons kan dat alleen niet, want de deur zit ten allen tijde ‘s nachts gewoon op slot. En lucky voor ons, slaapt hij REDELIJK (met nadruk op redelijk) door.

Lees ook: Ze waren iemands zoon…

Na allerlei ellendig nieuws met betrekking tot kinderen afgelopen week, had ik de behoefte om goed nieuws te melden. Dit is goed nieuws. Tenminste, met een goede afloop. Zo mogen er meer verhalen rondgaan in de media van mij. Nu hopen dat de 3-jarige Siberische Mowgli er ook psychisch zonder kleerscheuren vanaf komt… Het is toch wel wat. Drie dagen zo moederziel alleen.

In 2014 gebeurde het ook al. Toen was het een drie-jarig meisje dat de Siberische wildernis overleefde. Voor 11 dagen wist zij zichzelf in leven te houden in een gebied vol wolven en beren. Ongelofelijk!

Bron afbeelding: Tuva Emergency Services

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen