Waar ben je naar opzoek?

Dit ontroerend filmpje leert ons een mooie les!

1 minuut lezen Sjoukje Dijkstra
Dit ontroerend filmpje leert ons een mooie les!

Je kunt nog zo nationalistisch zijn, maar ondertussen. Je mag in Nederland wonen, maar weet jij waar je (verre) voorouders ooit woonden? Ben je echt 100% ‘Nederlands’ of Duits of Amerikaans of Surinaams of Turks? Misschien wel niet…. Misschien deel je wel het zelfde bloed als de vluchtelingen die nu naar Nederland komen. Om maar een voorbeeld te noemen…

Weet jij veel? 

Dit filmpje ontroerde mij enorm. Ik had het filmpje al eens eerder gezien. Ook toen deed het wat met me. Waarom? Omdat het uiteindelijk allemaal om familie draait.

Lees ook: Trots op mijn Chinese afkomst, maar soms…

Prachtige ontdekkingen

Zo prachtig om te zien, wat voor ontdekkingen de deelnemers aan dit DNA onderzoek doen! De mooiste ontdekking komt aan het einde…

Het filmpje zet tot nadenken aan. Dit is ook wat ik mijn kinderen mee wil geven. Nu zijn mijn kinderen sowieso al halfbloedjes. Half Turks, half kaaskop. That’s me. Of…… toch iets minder kaaskop dan ik zelf zou willen denken???

Ben wel heel nieuwsgierig. Ik zou ook wel zo’n DNA reis willen maken. En jij??

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen

Verhuizen met kinderen? Is niet het einde van de wereld!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Nieuwsflits

Ouders hebben stress om kleien met kinderen

  • 2 dagen geleden
  • 1 minuut lezen
Sinterklaas

Tip: Gratis bellen met Sinterklaas

  • 2 weken geleden
  • 2 minuten lezen