Waar ben je naar opzoek?

Houd je zieke kinderen thuis van school!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Houd je zieke kinderen thuis van school!

Ik denk dat er geen enkele ouder is, die na afgelopen griepseizoen, niet blij is dat de lente weer luid en duidelijk van zich laat horen.
Persoonlijk ben ik dolblij met het feit dat er nu misschien (eindelijk?) een einde zal komen aan het eindeloze ge-kwakkel, de antibioticakuren en het feit dat er een heel regenwoud gekapt is door de hoeveelheid zakdoekjes die we er doorheen hebben gejast afgelopen maanden.

Was het ene virus nog niet op zijn retour en BAM! de volgende stond al in de startblokken.
Meestal door mijn oudste zoon ‘meegenomen’ vanuit school. Waar zijn kleine zusje de beestjes ‘dankbaar’ tot zich zou nemen, om vervolgens ook gebukt te gaan door ‘WTF er ook mocht heersen’.

Hulpeloos en onhandig

Zielig? Ja! Zeker weten. Tenslotte voel je je als ouder nooit zo hulpeloos als wanneer je kind wat mankeert en je weet dat de enige echte remedie uitzieken is.
Maar laten we eerlijk wezen: zieke kinderen zijn ook onhandig. Vooral als je je bedenkt dat de meeste virusjes toeslaan op het moment dat er iets op de agenda staat, of als je moet werken. Tenslotte nemen veel werknemers het een moeder niet in dank af als ze een paar dagen vrij neemt om haar zieke kind te verzorgen.

Ziekig en toch naar school

Met als gevolg dat er ook in de klas van mijn zoon, regelmatig kinderen op de stoep bij de juf verschenen met de boodschap dat hij (of zij) koorts had vanmorgen, maar volgepompt met paracetamol in ieder geval goed genoeg kon functioneren om naar school te gaan.

School, ja! Wat dat betreft één van de plekken waar bacillen hun orgies organiseren.

Eén dag koortsvrij?!

Iets wat sowieso nooit mijn keuze was gewees. Want ik ben zelf meer voorstander van het: ‘Een-dag-koortsvrij-en-dan-naar-school-principe’. Met een beetje geluk gaat dit maar om één dag, maar met wat pech zit je zomaar een week binnenshuis. Bagger, dat wel maar ik heb het ervoor over.  Hoewel ik mij kan voorstellen dat er bepaalde ouders bij zijn die de keuze niet hebben. Maar er zijn daarentegen ook ouders die gewoon niet zo geloven in uitzieken maar in ‘doorbijten’.  Soms met alle gevolgen van dien en voor die ouders heb ik maar één boodschap:

“Houd je zieke kinderen alsjeblieft gewoon thuis!”

Rust

Omdat mijns inziens een ziek kinderlijfje moet rusten om de bacillen fatsoenlijk te lijf te kunnen gaan maar ook omdat het desbetreffende griepje zich als een lopend vuurtje zal verspreiden. Waardoor menig kind niet ‘heelhuids’ uit de strijd zal komen en hierdoor zelfs mijn baby afgelopen jaar regelmatig de pineut is geweest.
Gelukkig geen baby met een medisch rugzakje (iets wat je ook best in gedachten mag houden overigens). Maar desondanks klote, omdat een zieke baby toch wat extra zorgen met zich mee brengt dan wanneer je kleuter ‘onder de pannen is’.
Niet te vergeten dat sommige ‘onschuldige’ kinderziekten voor een baby levensgevaarlijk kunnen zijn!

Lees ook: 10 dingen die je schoon moet maken als je kinderen ziek zijn (om verspreiding te voorkomen!)

Dus is je kind ziek? Uitzieken met die hap! Met Zappelin of Netflix op de achtergrond, een kopje thee en heel veel dikke knuffels van mama. Daar knapt elk kind van op en die van mij wordt niet aangestoken. Een mooie bonus. Al zeg ik het zelf.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Petra zei

  Dikwijls is het al besmettelijk voordat de symptomen zich openbaren.

 • Als zoon echt ziek is hou ik hem thuis. Wij hebben echter een kind wat enkel doorgeefluik is. Híj snottert een beetje (zonder ook maar iets aan energie in te leveren, of koorts te krijgen), terwijl wij vervolgens een week (of langer…) flink ziek zijn.

  Ik vraag me dus af of je die bacillen tegen gaat houden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 10 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 10 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 10 maanden geleden
 • 4 minuten lezen