Waar ben je naar opzoek?

Heb jij ook de lentekriebels?

4 minuten lezen Ik ben Helga
Heb jij ook de lentekriebels?

Het zonnetje begint weer te stralen dus wanneer ik maar de kans krijg zit ik met mijn snuffert buiten om de broodnodige vitamine D op te snuiven. Mijn eigen buien verdwijnen als sneeuw voor de zon en ik krijg acuut last van de kriebels. De lente kriebels wel te verstaan. De eerste paar dagen kan ik de kriebels nog bedwingen omdat mijn vitamine D tekort dan nog te hard schreeuwt. Na enkele dagen wordt die kriebel echter een soort onbedwingbare jeuk en MOET ik gewoon de grote lenteschoonmaak gaan houden. Uiteraard eerst buiten voor het festijn zich naar binnen verplaatst.

SORRY voor de herrie

Dus lieve buren, het spijt me, maar die herrie? Dan ben ik. Ik heb al die leuke bio-afbreekbare smurrie goedjes geprobeerd, maar helaas. Niets maakt mijn tegels weer zo mooi schoon als de hogedrukspuit. Je weet wel, dat harde en irritante geluid terwijl ik mezelf van top tot teen onder de bagger weet te krijgen. Maar het resultaat is er dan wel naar he! Het kost alleen een dag of twee, of drie. En die overige dagen dat het ook al een ongelooflijke herrie is? Ja, sorry, mijn tuinmeubels, het speeltoestel en al het andere wat ik in mijn tuin heb staan kon ook wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Want het kriebelt dus daar moet ik wat aan doen.

SORRY voor de stank

Nee, er ligt hier niks te rotten en ja, ik weet het, het ruikt niet heel fris. Maar mijn houten balkonnetje ziet er daarna wel weer uit als nieuw in plaats van groen en met mos bekleed. Die azijnlucht is maar voor even hoor! Bedenk maar zo, de pissebedden die uit die grote pot op mijn balkon komen, je weet wel, die grote pot die ik al twee jaar schoon moet maken maar niet doe omdat ik gruwel van pissebedden? Nou die beesten houden dus ook niet van azijn dus eigenlijk heb ik jullie nu gewoon geholpen, toch? Maar sorry voor de stank dus.

Ja, ook SORRY voor de herrie

Ook sorry voor het geschreeuw. Nee, ik mishandel of martel mijn kind niet. Mijn ramen staan nu gewoon open en daardoor hoor je nu WEL wat ik elke ochtend zeg of nou ja zeggen, zeggen…. Als ik voor de tiende keer moet zeggen dat mijn dochter op moet schieten, dan heb ik soms, heel soms, de neiging om mijn stem iets wat te verheffen. Met een decibel of 60 of zo. Maar maak je geen zorgen, dat doe ik normaal ook hoor. Alleen hoor je het dan niet en nu dus wel.En ja, mijn kind en ik genieten van die zon dus zitten we standaard buiten. Wat een geluk dat heel de wijk wederom een heel seizoen lang kan meegenieten van onze zangkunsten op Frozen en K3. Want dat is wat wij ook doen, alleen hoor je dat normaal dus niet.

Nog één keer SORRY

En sorry alvast voor de late avondjes met muziek. Hij staat echt niet heel hard hoor. Maar ik zit nu eenmaal graag buiten. Tot ik lek gestoken wordt door de bloeddorstige muggen, want dan hijs ik de witte vlag en hou ik het voor gezien. En ook alvast sorry voor de rookontwikkeling van mijn barbecue avondjes. Ik weet het, ik moet leren barbecueën, ik weet het. Ik ben er niet goed in en eerlijk, echt heel erg lekker vind ik dat verkoolde vlees ook niet. Maar het is zo gezellig. En dat is wat de lente en de zomer met mij doen. Dan wil ik gezelligheid. Lekker barbecueën met een fles wijn erbij en dan keihard op de muziek mee blèren, dus nogmaals sorry.

Maar ik word er vrolijk van!

Ik kijk nu al uit naar alle spelende, lachende en soms huilende en krijsende kinderen. Alle vriendjes van mijn dochter die op bezoek komen en dan allemaal tegelijk met juist dat ENE stuk speelgoed willen spelen. Ik kijk uit naar het gezeur om ijsjes, de plakkende handjes en het gespetter met water. Ik moet nu al lachen om de watergevechten die gaan komen en ja, sorry, maar ook om het feit dat ze nu net die voorbijganger “stiekem” nat heeft gespoten. Want dat doen kinderen en ik word daar blij van.

Lees ook: 10x schoonmaken met je kind

Jij niet? Jammer dan!

En als jij met je zure gezicht nu boos wordt omdat mijn kind wel van de zon geniet? Als jij je stem verheft omdat je broek nu drie druppels water heeft gekregen (wat overigens vanzelf weer droogt, zelfs mijn dochter van 4 weet dat)? Als jij chagrijnig roept dat de kinderen in de speeltuin stil(ler) moeten zijn of een standaard “Hallo zeg, die kinderen moeten allang op bed liggen”? Tja, dan kan ik alleen maar zeggen, geniet van de zon, snuif die vitamine D op en wie weet….

Wie weet verdwijnen zelfs jouw buien als sneeuw voor de zon. En anders kom je maar een keer bij ons op de barbecue. Dan heb je wel die stank, maar ik heb wijn, heel veel wijn en dat is toch best gezellig.

Lees ook: 10x Ook dit kun je schoonmaken met snoetenpoetsers

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen