Waar ben je naar opzoek?

Betrapt door je kind tijdens mindblowing seks!

5 minuten lezen Annemarieke Langeveld
Betrapt door je kind tijdens mindblowing seks!

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen: je ligt poedeltje naakt in bed, bent heerlijk ‘high’ door de seks, je partner ligt tussen je benen en brengt je naar een ander level en dan… gaat de deur open! Daar staat je verlengstukje halfslapend naar jullie te kijken… dat is toch wel een van de meeste beschamende momenten die je als ouder kan hebben!

Gelukkig heb ik op dat niveau nog niet oog in oog met m’n kind gestaan. Of ‘vagina in oog’ beter gezegd. Maar hoe vaak gaat dat niet door een ouder zijn/haar gedachten, dat je betrapt wordt door je kind terwijl je de bank in je woonkamer als playground gebruikt, of je net alle hoeken van je slaapkamer ziet tijdens een partijtje mindblowing seks? Wat dan?

En dus begon ik aan een ‘diepte’ interview in mijn vriendenkring:

“Ah, ja dat was echt drama in het begin! En helemaal voor hem!”, antwoordt een vriendin, “bij elk geluid dat hij hoorde gingen bij hem de zeilen omlaag. Kon ik weer opnieuw beginnen. Na een tijdje waren we aan de situatie gewend en was een zondagochtend vluggertje ons standaard ritueel… tot het moment dat ik op hem zat en de deur open vloog. M’n zoontje sprong op m’n bed en gaf me een dikke knuffel. M’n vriend zat op dit moment nog ín me! Hoe awkward is dat?!”

Een andere single mom vertelt een nog hilarischer verhaal…

“Hij kwam voor het eerst een avondje bij mij thuis. Van te voren vroeg hij al of ik wel een slot op mijn slaapkamerdeur had. Nee, natuurlijk niet, zei ik, want hij was mijn eerste relatie sinds ik gescheiden was. Bij aankomst had hij een potje bij zich met daarin een stuk staal. Zo handig als hij was boog hij dit stuk tot een klem voor mijn deur. Het werd de woonkamerdeur. De bank en vloer onze playground. Hoe kom je op het idee, dacht ik, maar ik vond het al lang prima. Mijn doel was seks die avond. Het was aandoenlijk om te zien dat hij zowel nerveus als opgewonden was. Hij ging zo enthousiast met die klem in de weer dat hij zichzelf ermee in z’n hand sneed. Met een prinsessenpleister op zijn hand konden wij eindelijk met ons heerlijke avondje beginnen. En ja hoor, alsof de duvel er mee speelde werd er, terwijl ik net heerlijk verwend werd, gebonsd op de deur. Shit! En we kregen de deur niet meer open! De klem zat zo stevig gebogen dat de deur écht klem zat! Met als gevolg een overstuur kind, een slappe hap aan vriendzijde en geen orgasme voor mama.”

Een andere vriendin van mij, al ruim tien jaar samen en twee kinderen verder, deed een luchtiger boekje open.

“Joh, als je geen seks kan hebben met kinderen in huis, dan houdt je je relatie niet vol. Wij zijn regelmatig betrapt, de kinderen hadden geen idee. Lagen we ‘te spoonen’, dachten de kinderen dat we nog sliepen en lekker tegen elkaar aan lagen. Één keer was er wel een moment waarbij ik dacht ‘nu is mijn dochter voorgoed beschadigd’. M’n man nam mij van achteren en ik schreeuwde het uit van genot. Op dat moment ging de deur open en stond er een klein meisje halfslapend in de deur opening. Met kleine oogjes vroeg ze wat we aan het doen waren. Ze was wakker geworden door mijn gekreun, waarop m’n man antwoordde dat er iets op de grond van bed gevallen was en hij mij hielp zoeken, haha! Zie je het voor je? Ze geloofde het meteen en ik trok gauw m’n badjas aan en bracht d’r naar bed. Ze is er nooit over begonnen en heeft er gelukkig niks aan overgehouden”, lachte ze.

Seks en kinderen in huis. Het blijft een dingetje. En als je dan betrapt wordt door je kind, maak je jezelf dan uit de voeten met een smoesje of leg jij je kind uit dat jullie seks hadden? En wat seks is?

Seksuoloog Eveline Stallaart geeft advies.

“In principe hoeft je ouders zien vrijen niet meteen traumatiserend te werken voor kinderen’’, vertelt Eveline. ‘’Wanneer ze jonger zijn dan zeven of acht jaar oud, hoef je je in principe nog nergens zorgen om te maken. In het geval hij of zij jullie dan betrapt, beseft het echt nog niet dat het seks is wat jullie doen.”

“Wat het kind daarentegen wél kan denken, is dat jullie aan het vechten zijn. Let daarom goed op op zijn of haar reactie. Indien je merkt dat je kind geschrokken is, kun je het geruststellen en vertellen dat jullie aan het knuffelen waren. In dat geval is er niets aan de hand!’’

Dit in tegenspraak met seksuoloog Goedele Liekens, die laatst verkondigde zo vroeg mogelijk met seksuele voorlichting te beginnen. ‘’Dat kan al tijdens het kijken naar programma’s als Bob de Bouwer’’. Stel vragen als: ‘’Wat denk je dat hij van Wendt vindt? Zouden ze kussen?’’.

Eveline is het hier niet mee eens. ‘’Indien je kind jonger is dan zeven jaar, mag je best zeggen dat het een kusje kan geven aan degene die ze lief vinden. Maar houd het hier bij! Het is onzin om zo vroeg met seksuele voorlichting te beginnen. Het kind moet zijn onschuld kunnen behouden zolang het nog geen besef heeft van seks. Vanaf een jaar of zeven à acht, wordt het echter een ander verhaal. Rond deze leeftijd zullen kinderen wel kunnen beseffen dat datgene wat ze zien, seks is. Mocht je kind jullie dan betrappen, dan is het het allerbelangrijkste er meteen open met hem of haar over te praten. Wacht er niet mee tot de volgende dag. Mijn advies is één op één: het liefst vader met zoon, of moeder met dochter. Vertel dat het iets is wat jij en je man eigenlijk alleen privé doen. Zeg bijvoorbeeld: ‘Het is iets tussen papa en mama en dit doen we omdat we heel erg veel van elkaar houden. Wij vinden dat fijn en doen dat graag. Nu vind je het misschien raar, maar later wil je het vast ook doen als je iemand erg lief vindt.’ Je mag bovendien best benoemen dat het seks of vrijen heet. Rond de leeftijd van tien jaar oud weten kinderen namelijk al best veel, meer dan we denken. Dit komt bijvoorbeeld door verhalen van vriendjes en vriendinnetjes, of het zien van televisieprogramma’s.’’

Mijn mening: heb seks, geniet ervan en houd in gedachte dat ouders volgens kinderen nóóit seks hebben! Dat beeld had jij vroeger zelf vast ook. En wordt je betrapt tijdens ‘de daad’, tja, dan zou ik zeggen: good luck 😉 .

Lees ook: Seksuele voorlichting geven aan kinderen

Bron: Telegraaf – Bron (hoofd)beeld: Stockfresh

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen