Waar ben je naar opzoek?

Hoe doet zij dat? “Wij eten soms ons ontbijt in de woonkamer”

4 minuten lezen Jeanine van Brummen
Hoe doet zij dat? “Wij eten soms ons ontbijt in de woonkamer”

Elke moeder heeft zo haar eigen manier om de dag door te komen. En elke manier is natuurlijk helemaal goed. Maar hoe leuk is het om af en toe een blik over de schutting van iemand anders te werpen? In deze rubriek vertelt een moeder hoe haar dag eruit ziet.

1. Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Debby Smolders. Ik ben 30 jaar oud en op weg naar de 31. Ik heb handel-informatica gestudeerd en jaren in supermarkten gewerkt als onafhankelijke inrichter en opleider. Momenteel heb ik ervoor gekozen om thuis te blijven tot de jongste naar school gaat. Mijn partner Benjamin werkt voltijd in een twee ploegensysteem. We hebben drie kids: Maxime (wordt 7 in augustus), Mellany (4) en Mason van bijna 2. De twee oudste zijn uit een vorige relatie en zijn de ene week bij ons, de andere week bij hun vader.

2. Hoe zou je je kinderen omschrijven?

Maxime is de oudste en dat weet hij ook. Hij is vaak heel verantwoordelijk, behulpzaam maar toch met een koppig kantje. Als hij het niet wil, wil hij het ook echt niet. Hij denkt soms dat hij al 18 is en alles weet.

Mellany is het prinsesje van mijn partner en dat gebruikt ze maar al te graag. Ze is het enige meisje tussen de twee jongens, maar ze staat haar mannetje. Ze is vaak de voortrekker in spelletjes en ondeugendheden.

Mason is klein maar dapper. Hij mag dan de kleinste zijn, maar zeker niet de minst aanwezige. Hij vindt praten soms nog overbodig, maar kan zich goed uitdrukken met zijn handen en toont je wel wat hij wil. Hij is echt een hondenvriend en we moeten hem dan ook geregeld (lees ongeveer tien keer per dag) uit de hondenmand halen waar hij graag tussen onze vier honden in gaat liggen.

Lees ook: Jullie kinderen en huisdieren!

3. Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?

Maxime heeft zijn eigen wekker. Alle kleren worden doordeweeks een dag van te voren klaargelegd. Maxime kleedt zich om op zijn kamertje, maakt dan zijn kleine zus wakker en komt dan samen met zijn zus (met kleren in de hand) naar beneden. Ik ben dan al ongeveer drie kwartier wakker. De tafel staat dan klaar met ontbijt, drinken en een koekje (ja ja, wij zondigen ’s ochtends). Boekentassen staan klaar bij de voordeur en het flesje van Mason staat op tafel. Terwijl Maxime en Mellany dan aan de tafel kruipen en aan hun ontbijt beginnen (en ja, ook hier wordt op sommige dagen het ontbijt aan de salontafel in de woonkamer genuttigd, lekker gezellig dicht bij elkaar volgens Maxime), haal ik Mason en zijn kleren naar beneden. Hij vindt het dan gezellig om zijn flesje bij mij op schoot te drinken. Vandaar dat de anderen dan hun ontbijt aan het salontafeltje opeten. Iedereen klaar en aangekleed? Boekentassen in de auto en hop naar school.

4. Waar zijn de kinderen overdag?

De twee oudsten op school, de kleinste thuis bij mij. We hebben hiervoor gekozen omdat door de goede verdienste van mijn vriend het 400 euro per maand zou kosten om Mason naar de onthaalmoeder (gastouder) te brengen. Als ik dan ga werken en we houden 500 euro in de maand over, dat vonden we een beetje gek.

Lees ook: 10 dingen die je altijd al wilde weten van een thuisblijfmoeder

5. Wie doet het meest in het huishouden?

Ik. Tenzij ik me slecht voel, dan neemt Benjamin alles over. Ik heb een nierziekte waardoor er tijden zijn dat ik het ook wel eens moeilijk heb.

6. Wanneer heb je tijd voor een kopje koffie/thee?

Wanneer ik maar wil! Mason drinkt dan graag een glaasje choco mee.

7. Hoe gaat het avondeten bij jullie?

Ik kook 90% van de tijd. Ondertussen maakt Maxime zijn huiswerk samen met Benjamin. Daarna geeft Benjamin samen met de kids de honden eten en dan schuiven we samen aan tafel. Elke dag verschuiven de plaatsen aan tafel, zodat aan het eind van de week iedereen naast iedereen heeft gezeten. De telefoons gaan van tafel en op de kast en het is familietijd. Als de twee oudsten er niet zijn, helpt Mason met alles. Dan blijven de plaatsen aan tafel wel de hele week hetzelfde.

8. Welk moment van de dag vind je het moeilijkst?

In de weken dat Maxime en Mellany er niet zijn vind ik het avondeten het minst leuk. Dan zijn Mason en ik alleen, Benjamin is dan werken. Wij eten dan ’s avonds meestal boterhammetjes of soep, omdat we ’s middags al met Benjamin warm hebben gegeten. En dan durven Mason en ik wel eens om de eenzaamheid te verdrijven…samen in de stoel gezellig ons boterhammetje opeten.

Lees ook: Lieve Linda: “Als het anders loopt op een dag, voel ik mij soms een slechte moeder”

9. Wat is jouw tip voor andere moeders?

Luister naar je kinderen. Wij hadden vroeger vaste plaatsen aan de eettafel. Maar de kinderen gaven aan dat ze ook wel eens graag naast mama of papa of broer of zus wilden zitten. Zo hebben wij ons doorschuifschema gemaakt. En nu is iedereen tevreden. Ook al zijn ze klein, hun mening telt ook hebben wij hier geleerd.

Wil jij ook een kijkje over jouw schutting geven? Mail dan je antwoorden op deze vragen naar [email protected]

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen