Waar ben je naar opzoek?

Hotel opa en oma; lekker goedkope opvang!

2 minuten lezen esther_b East Side Mommy
Hotel opa en oma; lekker goedkope opvang!

In Nederland nemen steeds vaker de opa’s en oma’s de opvang voor de kleinkinderen op zich. Voor de ouders is dit goedkoper en als de opa’s en oma’s dit fysiek nog aan kunnen doen ze het met alle liefde. Ook mijn kleine meisje gaat twee en een halve dag naar de opa’s en oma’s. Dit komt vooral omdat mijn vriend en ik met ons beroep vroegtijdig moeten beginnen, en op dat tijdstip er nog geen enkele kinderopvang open is. 

Fysiek zwaar voor grootouders

Voordat Lauren werd geboren is er goed overlegd met mijn (schoon)ouders, om het bespreekbaar te maken als ze het echt wel willen. Je hoort steeds vaker in de media dat opa’s en oma’s het zwaar vinden. Fysiek maar ook lichamelijk. Vaak willen de ouders hun eigen kinderen niet teleurstellen en zeggen ze maar ‘ja’. Daarom vind ik het ook belangrijk dat opa’s en oma’s ook nee durven te zeggen tegen een dagje oppassen. Hoe graag ze ook hun kleinkind willen zien, het moet niet als een verplichting gaan voelen. Het is geen taboe. 

Lees ook: 10x waarom ik de kinderopvang straks ga missen

De meningen zijn erg verdeeld over het laten oppassen door opa en oma. Het zou lekker makkelijk zijn en goedkope opvang. Zo is het goed voor kinderen om naar een kinderopvang te gaan in verband met de cognitieve- en non-cognitieve ontwikkeling. Ik vind zelf dat je daar als ouder een grote rol in mee speelt. Je kunt je eigen kind ook goed stimuleren bij het denken, de waarneming en om de fantasie te beleven, en ook om te leren hoe je doorzettingsvermogen en discipline creëert. 

Date-night

Natuurlijk ben ik erg blij dat Lauren bij de opa’s en oma’s terecht kan. Ze is niet het enige kindje. Op donderdag zijn mijn neefjes en nichtje er ook. Zo leert ze ook samen spelen en samen delen. Dat vind ik wel erg belangrijk. Dit stimuleert de sociale vaardigheden van Lauren. De bedoeling is als Lauren 2,5 jaar is een ochtend naar de peuterspeelzaal gaat ter voorbereiding voor de basisschool. Als papa en mama een feestje hebben, gaat ze meestal logeren bij één van de opa’s en oma’s en sinds kort hebben we een oppas als wij een ‘date-night’ willen. Even tijd voor onszelf.

Lees ook: Tijd doorbrengen met grootouders is ook goed voor kinderen!

Iedereen bepaalt zelf wat beste is voor je eigen kind. Ik hoor van veel mensen ook wel een mening, maar daar doe ik niet zoveel op uit. Mijn vriend en ik bepalen wat het beste is voor ons kind. Natuurlijk mag de ander een mening geven, daar sta ik ook voor open tot een bepaalde hoogte. 

Wat is jullie mening over het laten oppassen van opa’s en oma’s; goedkope opvang of…? Komen jullie kindjes vaak bij opa en oma? Oppassen of kinderopvang? Vertel me alles! ☺

East Side Mommy

Hi! Ik ben Esther. Samen met mijn vriend Remco hebben we een prachtige dochter; Lauren. Bloggen is nog nooit zo populair geweest. Ik vind het prettig om alles te kunnen delen met een publiek en een ontzettende leuke band op te bouwen met mensen die houden van dezelfde interesses als ik. Ik zou mezelf omschrijven als spontaan, eerlijk, creatief en grappig.

Buiten moeder om ben ik een drukke creatieve duizendpoot met een dikke liefde voor fashion en interieur. Ik volg de trends en ontwikkelingen dan ook op de voet en vind het erg leuk om dit met jullie te mogen delen.
Naast mijn persoonlijke blog East Side Mommy, kan je mij ook volgen op Instagram en Facebook. Ik deel mijn ervaringen als moeder, en meer graag met jou. Veel leesplezier! Haal het beste uit elk moment, maak er een stralende dag van en geniet!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen