Waar ben je naar opzoek?

Fantoomschopjes: niet zwanger, wel baby voelen trappen

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Fantoomschopjes: niet zwanger, wel baby voelen trappen

Ik heb drie kinderen en ben vier keer zwanger geweest. Na mijn zwangerschap en bevalling heb ik heel lang een ‘leeg nest syndroom’ in mijn buik gehad. Ik had heel vaak het gevoel dat ik nog zwanger was of een baby voelde trappelen. Nooit heb ik daar bewust bij stilgestaan totdat ik een artikel las over ‘fantoomschopjes’. Dit zijn schopjes die je voelt, en waardoor je denkt dat je baby nog in je buik zit, maar er niet zijn.

Een lege buik

Niet gek ook wanneer je je kindje negen maanden bij je draagt en het dan opeens niet meer in je buik zit. Ik heb hier echt aan moeten wennen. Het voelde heel leeg en ik werd er soms ook wel verdrietig van. Zo’n 40% van de vrouwen voelen deze zogenoemde fantoomschopjes wanneer ze inmiddels bevallen zijn.

Lees ook: 13 dingen die alleen andere zwangere vrouwen je vertellen

Onderzoek naar fantoomschopjes

Afgelopen week is er onderzoek naar fantoomschopjes gedaan. Een vijfendertig pagina’s tellend document is opgesteld door Australische onderzoekers van de Australische Monasch-universiteit.

Het onderzoek is gedaan onder 200 vrouwen die zwanger zijn geweest. Deze vrouwen hebben een enquête ingevuld waaruit. Uit de resultaten van de enquête komt naar voren dat 20% van de vrouwen de fantoomschopjes zelfs dagelijks voelt! 40% van de vrouwen voelt dit wekelijks.

Niet elke vrouw vindt de ervaring van de fantoomschopjes prettig.

Bron: Linda.nl  | Photo by Daniel Reche from Pexels

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 weken geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen