Waar ben je naar opzoek?

Fantoomschopjes: niet zwanger, wel baby voelen trappen

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Fantoomschopjes: niet zwanger, wel baby voelen trappen

Ik heb drie kinderen en ben vier keer zwanger geweest. Na mijn zwangerschap en bevalling heb ik heel lang een ‘leeg nest syndroom’ in mijn buik gehad. Ik had heel vaak het gevoel dat ik nog zwanger was of een baby voelde trappelen. Nooit heb ik daar bewust bij stilgestaan totdat ik een artikel las over ‘fantoomschopjes’. Dit zijn schopjes die je voelt, en waardoor je denkt dat je baby nog in je buik zit, maar er niet zijn.

Een lege buik

Niet gek ook wanneer je je kindje negen maanden bij je draagt en het dan opeens niet meer in je buik zit. Ik heb hier echt aan moeten wennen. Het voelde heel leeg en ik werd er soms ook wel verdrietig van. Zo’n 40% van de vrouwen voelen deze zogenoemde fantoomschopjes wanneer ze inmiddels bevallen zijn.

Lees ook: 13 dingen die alleen andere zwangere vrouwen je vertellen

Onderzoek naar fantoomschopjes

Afgelopen week is er onderzoek naar fantoomschopjes gedaan. Een vijfendertig pagina’s tellend document is opgesteld door Australische onderzoekers van de Australische Monasch-universiteit.

Het onderzoek is gedaan onder 200 vrouwen die zwanger zijn geweest. Deze vrouwen hebben een enquête ingevuld waaruit. Uit de resultaten van de enquête komt naar voren dat 20% van de vrouwen de fantoomschopjes zelfs dagelijks voelt! 40% van de vrouwen voelt dit wekelijks.

Niet elke vrouw vindt de ervaring van de fantoomschopjes prettig.

Bron: Linda.nl  | Photo by Daniel Reche from Pexels

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen