Waar ben je naar opzoek?

Hoe raak ik die overtollige (zwangerschaps)kilo’s kwijt?

2 minuten lezen Manja
Hoe raak ik die overtollige (zwangerschaps)kilo’s kwijt?

De bekendste blonde dame van televisie heeft besloten om voor heel Nederland de strijd tegen de overtollige kilo’s aan te gaan. Ik vind dat dapper. Ik heb nog niet op de weegschaal durven staan en al helemaal geen foto van mijn buik gemaakt vlak na de bevalling. Hoezo moet mama lijnen? Nee hoor, ik heb vooral heel diep mijn kop in het zand gestoken de afgelopen maanden.

Ik heb het al druk zat

Na een lange werkdag, kinderen ophalen van de opvang, eten koken, kinderen douchen en naar bed brengen plof ik doorgaans neer op de bank. Hoezo sporten? De newborn wil iedere drie uur drinken. Dat betekent dat ik hem borstvoeding geef, op bed leg, naar de sportschool race om een uurtje te sporten, thuis een snelle douche neem en hem dan opnieuw voorzie van de nodige voeding. Zodra hij heeft gedronken duik ik vervolgens de keuken in want van borstvoeding geven krijg ik toch altijd zo’n honger. Ik eet drie boterhammen en natuurlijk wat lekkers uit de koelkast. Dat sporten is dus weer voor niks geweest.

De zomer komt er aan

Ik heb met mezelf afgesproken dat het geven van borstvoeding en de extra calorieën die ik daarvoor nodig heb op de eerste plaats moet komen. Afvallen kan altijd nog. Inmiddels zijn we ruim zes maanden verder. Ik ben al een maand gestopt met borstvoeding geven en de eerste mooie dagen van dit jaar hebben we achter de rug. Na de lente komt de zomer dus die oversized trui kan uit en dat fleurige zomerjurkje kan aan. Kortom, het is tijd om actie te ondernemen.

Lees ook: Hoe val je succesvol af?

Moet jij afvallen dan?

Ik ben altijd relatief slank geweest. Ik heb een snelle spijsvertering en kom niet snel aan in gewicht. Als ik een beetje discipline opbreng val ik zelfs vrij makkelijk af. Dikwijls krijg ik de opmerking: jij hoeft toch helemaal niet af te vallen? Maar wat jij niet ziet onder mijn wijde shirtjes is dat er nu echt een hangbuikje zit. Toen mijn dochter gisteren triomfantelijk zei: “mam, heb je een baby in je buik?”, was voor mij de maat vol. Twee maten wel te verstaan want ik ben sinds mijn laatste zwangerschap twee maten gegroeid ten opzichte van daarvoor.

Lees ook: Steek dat dieet maar in je reet!

Mama.lijnt

Diëten is niet zo mijn ding. Van wie wel? Ik heb in het verleden allerlei afvalmethoden geprobeerd. Van Sonja Bakker tot Weight Watchers en ze werken echt! Totdat je ermee stopt. Dan krijg je het bekende jojo effect en kom je vervolgens meer aan dan ooit tevoren. Geen specifiek dieet dus voor mij. Ik moet slimme keuzes maken en tegelijk blijven genieten.

Wat heb jij gedaan om weer lekker in je vel te zitten na jouw zwangerschap? Ik ben benieuwd naar je reactie want ik kan wel wat tips gebruiken!

Bron afbeelding: Pixabay

Reacties
 • Manja zei

  Fit&slank!

 • Linkle zei

  Ik ken het probleem al waren het bij mij wel meer dan 2 maatjes (schaam) nu sinds een half jaar begonnen met sporten en het di-plan. Een aangepast voedingsplan wat op jou persoonlijk word afgesteld. Ben inmiddels al 25 kilo kwijt! En voel me super. Geen hongergevoel gehad en veel fitter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 2 weken geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 2 weken geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 2 weken geleden
 • 4 minuten lezen