Waar ben je naar opzoek?

Vader zijn betoog over co-sleeping gaat viral

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Vader zijn betoog over co-sleeping gaat viral

Co-sleeping. Onder de moeders is er nogal wat om te doen maar de mannen worden hierin nog wel eens over het hoofd gezien. De mannen die zichzelf wel eens in onmogelijke bochten moeten wringen om een moeder met haar jong de ruimte te geven voor dit ‘knusse’ tafereel.           

Lees ook: Samen slapen met baby op kamer tot één jaar is beter                                   

Het is dan ook niet vreemd dat er mannen bestaan die co-sleeping niet ideaal vinden of gewoonweg niet accepteren. Iets waar de Amerikaanse vader, David Brinkley, zich niet in kan vinden en dit online betoog ging viral. Om alle juiste redenen trouwens.

“Mijn vrouw is het ‘beste vriendin’-type dame. Ze heeft urenlang gesprekken met haar vriendinnen en soms vang ik hier weleens wat van op.
Recentelijk was ze in gesprek met en vriendin en ze hadden het over iets wat ‘co-sleeping’ heet en ik hoorde haar vriendin vragen of ‘Je man dat niet vreselijk vindt?’ en ze zei dat haar man dat nooit zou toelaten.
Ik was, toen ik dit hoorde, met stomheid geslagen en het gesprek zat me nog dagenlang dwars. Dus ik heb besloten om mezelf te vermannen en wat dingen recht te zetten.

Ik haat namelijk geen enkel deel van wat mijn vrouw tot de moeder maakt die ze is. Ik zal nooit iets naar beneden halen, of iets uitsluiten wat zij met haar gevoel doet voor mijn kinderen.
Moet ik mezelf soms in een klein hoekje van het bed wurmen? Ja! Maar mijn God, wat ziet ze er toch prachtig uit terwijl ze mijn kinderen in haar armen heeft. Hoe ze hen geliefd en veilig laat voelen.

Het punt is dat onze vrouwen deze kleine dingen, vaak maar voor een korte periode mee mogen maken. Ze dragen onze baby’s, baren ze, verzorgen ze en als ze klein zijn mogen ze misschien zelfs bij ons in bed kruipen om lekker te knuffelen.
Maar uiteindelijk worden onze baby’s groter en worden ze toch echt “te stoer” voor dat geknuffel.

Dus waarom zouden we als man zijnde, ook maar één seconde van deze kostbare tijd willen ‘stelen’?
Het moederschap is nu eenmaal een onderdeel van wie ze zijn en wat is een jaar of drie nou precies tegenover een heel leven wat je nog met elkaar gaat doorbrengen?
Ik wil alleen maar zeggen dat ik trots ben op de beslissingen die mijn vrouw maakt als een moeder en ik steun elke keuze die ze maakt. Ik zou er niet aan moeten denken om haar te beroven van de tijd die ze heeft en de momentjes die in werkelijkheid te kort zijn om er niet van te genieten. Alsjeblieft… Respecteer jullie vrouwen als moeder!”

Bijval

Het bericht van David werd honderdduizenden keren gedeeld en ontving veel bijval van moeders maar ook vaders konden zich vinden in de loftrompet die David heeft afgestoken over zijn ‘co-sleeping’ vrouw en ook ik ben erover uit: David is een held!
Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen.

Lees ook: 5 tips om je kind beter te laten slapen

Bron foto: Facebook David Brinkley

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen