Waar ben je naar opzoek?

Hoe kun je een kind met spellingsproblemen helpen?

5 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Hoe kun je een kind met spellingsproblemen helpen?

Voordat ik fulltime aan mijn blog ging werken was ik leerkracht. Ik ben afgesturdeerd onderwijsassistente en basisschoolleerkracht. Zo’n vijf jaar heb ik voor de klas gestaan maar doordat er geen vast werk te krijgen was, ik niet fulltime voor een klas kon staan én mijn passie elders lag, heb ik ervoor gekozen om mijn baan als leerkracht op te zeggen. De laatste jaren heeft het onderwijs zijn ups and downs. Ondanks het extra geld voor het onderwijs is er toch gestaakt. Staken voor goed onderwijs voor onze kinderen! Ik ga wel steeds kritischer naar het onderwijs kijken. Zeker omdat mijn kinderen ook moeite hebben met dingen zoals spelling. Als moeder wil ik hier ook aandacht aan besteden en mijn tips met andere moeders delen: hoe kun je een kind met spellingsproblemen nou zo goed mogelijk helpen?

Kind met spellingsproblemen: en nu?

Het is niet de bedoeling om in deze blog het onderwijsstelsel van Nederland af te kraken maar de laatste tijd ben ik er wel kritischer naar gaan kijken. Onze kinderen zitten ook op de basisschool en zowel mijn kinderen als ik lopen tegen best wat dingen aan. Het lerarentekort werkt niet mee aan een stabiele basis op school. Daarom help ik thuis graag een handje mee omdat ik dit belangrijk vind. Daar zet ik mij graag voor in. 

Bij ons lopen twee van de drie behoorlijk tegen een muur als het gaat om spelling, lezen en begrijpend lezen. Een kind met spellingsproblemen is niet fijn. Alle zeilen worden bijgezet om ze te helpen de stof bij te benen. Zowel op school als thuis wordt er flink geoefend. Na schooltijd zijn we bezig met boekjes lezen, letter kwartetten en woordjes oefenen. Elke dag zijn we na schooltijd wel bezig om iets te oefenen. Behoorlijk intensief en ze hebben er niet altijd zin in. Ik probeer het daarom ook op een leuke manier te brengen en het zoveel mogelijk in het dagelijks leven te integreren. 

Tip van een moeder: zo kun je je kind helpen!

Ik weet dat er meer moeders tegenaan lopen: een kind wat op school niet bij kan benen maar wat je thuis toch wil helpen om niet steeds verder achter te laten raken. Frustrerend! Er moet vaak behoorlijk aan getrokken worden en op school hebben ze niet altijd extra middelen om in te zetten. Dat blijkt wel uit dat de staking gewoon door is gegaan… Moeite hebben met spelling kan ook een achterliggend probleem hebben; Dyslexie. Maar wat kun je er nu thuis aan doen zonder steeds die strijd aan te gaan? Als ouder wil je toch het beste voor je kind!

Enige tijd geleden heb ik Squla ontdekt. Hoe langer we het gebruiken hoe blijer ik word van dit programma. Ik twijfelde eerst om het aan te schaffen omdat je een abonnement moet afsluiten maar ik vind het het geld meer dan waard. Het geeft mij als moeder ook wat meer rust. Met Squla willen ze namelijk wel oefenen en het wordt op een leuke manier gedaan. Het online oefenprogramma is super fijn om thuis in te zetten voor alle schoolvakken. Voor ieder kind in groep 1 t/m 8 op elk niveau. Het programma is ook nog voor scholen te gebruiken en in te zetten als ze dit zouden willen. 

De drie grootste voordelen van Squla zijn: 

 1. Het meest complete oefenplatform voor thuis: meer dan 70.000 games, quizzen en uitlegfilmpjes in alle schoolvakken.
 2. Spelenderwijs leren: alle vragen zijn verpakt in leuke quizzen die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. 
 3. Op je eigen niveau oefenen: Squla is er voor ieder kind, of het nu extra oefening nodig heeft of juist meer uitdaging zoekt.

Kind met spellingsproblemen
Met plezier naar school

Ik kan ook helemaal achter de visie van Squla staan; leuk leren werkt! Als missie hebben ze dat iedereen met plezier naar school gaat. En je gaat met plezier naar school als je mee kan komen wat kinderen zelfvertrouwen en leerplezier geeft. Dat vind ik als moeder heel erg belangrijk! Als ze op hun eigen niveau mee kunnen komen dan is het voor mij goed. 

Spellingsmethode TaalExtra

Wat bij Squla heel fijn is is dat ze ook rekening houden met kinderen die moeite hebben met spelling. Kinderen die veel oefenen maar niet vooruit gaan. Zoals die van mij! Of bij wie het kwartje maar niet lijkt te vallen. Ze hebben de spellingsmethode TaalExtra ontwikkelt en door middel van een spellingstest kun je ontdekken of TaalExtra jouw kind kan helpen.

Deze test heb ik gedaan en wij hebben nu aan ons account TaalExtra toegevoegd. Hiermee kunnen mijn kinderen extra oefenen met spelling en lezen. Het grote voordeel van TaalExtra is dat deze online oefenmethode ontwikkeld is in samenwerking met dyslexiebehandelaren. Het geeft mijn kinderen een stevige ondersteuning bij hun spelling- en leesproblemen. 

Voordelen van TaalExtra

 1. Ontwikkeld door game-ontwikkelaars en dyslexiebehandelaren: een unieke samenwerking met dyslexiebehandelaren ZIEN in de klas, Marant en RID.
 2. De kids krijgen een persoonlijke leerroute waarbij stap voor stap de spellingsregels worden behandeld. Je kan zelf kiezen welke methode het beste past bij jouw kind.  
 3. Ze worden ondersteund met hulpmiddelen met handige materialen voor thuis zoals de steunkaarten en een poster met stickers. 

Wat hier thuis heel erg helpt is dat ze ook nog eens kunnen sparen voor leuke cadeautjes. Door aan de slag te gaan met oefenen verdienen ze punten voor elk goed antwoord en van alle opgespaarde punten kunnen ze leuke gratis cadeautjes uitzoeken. Dat werkt wel mee voor hun motivatie! Daarnaast maken ze een instaptoets en tussentoets en aan de hand daarvan wordt bepaald waar extra oefening voor nodig is. 

Lees ook: 10 tips om je kind (en jezelf) voor te bereiden op de basisschool

Spellingsproblemen: wat te doen?

Squla Rocks!

Ik kan er nog veel meer over vertellen want ik ben er super enthousiast over. Mijn kind met spellingsproblemen wordt hierdoor enorm geholpen. Het dagelijks oefenen wordt hierdoor erg leuk en gaat met veel minder moeite. Op de website kun je veel meer lezen over deze methode. 

Als moeder van drie kinderen die naar de basisschool gaan en extra oefening goed kunnen gebruiken ben ik heel blij met de aanschaf van Squla en de extra optie om TaalExtra toe te voegen. Als extra tip wil ik je meegeven dat je Squla aan kan schaffen en met korting TaalExtra toe kan voegen maar je kan ook enkel TaalExtra aanschaffen. Voor ons is het het echt waard en ik wil jou als moeder hierover informeren omdat ik vind dat het jou en je kinderen heel erg kan helpen.

Winactie jaarlidmaatschap TaalExtra – Winactie is verlopen!

Zoals je wel kan lezen ben ik erg enthousiast over Squla en zou ik hier veel meer moeders (en kinderen) kennis mee laten maken. Van Squla mag ik daarom een jaarlidmaatschap TaalExtra weggeven. Heb jij een kind met spellingsproblemen en wil jij dit winnen? Laat dan een reactie onder deze blog met de reden waarom jij dit lidmaatschap wil winnen.

Deze winactie verloopt op 20 november 2019. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
 • Cynthia van der Tuijn zei

  ik zou dit abbonement graag voor mijn neefjes winnen van 9 & 10. beide hebben zij wat moeite met leren en worden zij ondersteund met bijles. Het lijkt mij heel erg leuk voor hun om dit te ontdekken. D.m.v spelletjes leren is echt iets voor hun. Lekker thuis op hun gemak.

 • Chantal Hensens zei

  Ik zou dit graag willen winnen voor mijn oudste dochter, zij heeft moeite met spelling en lezen. Wat zou het fijn zijn als we haar met squla wat extra kunnen helpen! Gelukkig blijft ze het wel leuk vinden en gaat ze graag naar school!

 • Sylvana zei

  Lijkt me super! Ben erg nieuwsgierig naar Squla en dan kunnen we hier mee beginnen

 • Amy van Belzen zei

  Ik zou graag voor mijn lieve (roodharige;)) zoontje van 6 willen winnen! Hij zit sinds dit jaar in groep 3 en kan totaal niet meekomen.. hij wilt niet meer naar school en is elke dag “ziek”. Echt verschrikkelijk om je lieve vrolijke mannetje te zien veranderen. We oefenen elke dag saai met pen en papier.. Maar dit zou echt super leuk zijn! Zelf kan ik dit niet aanschaffen want ik ben alleenstaand en student.. Maar dit zou zo onwijs veel meerwaarden bieden voor ons! Ik heb ook een zoontje van 4 met tos en voor hem zou dit ook echt een gorde oefning zijn!

  Dus wie weet.. maken we kans zo net op het laatste nippertje!

 • Wendy scheffer zei

  Wij willen graag hetzelfde ervaren.
  Onze dochter heeft dyslexie en heeft al jaren moeite met spelling.
  Oefenen heeft ze veel gedaan maar nooit met plezier.
  Hopelijk lukt dat met squla taal extra wel.
  We wagen graag een kansje:-)

 • Ilona gr zei

  Wat een mooie blog. Mijn zoontje is dit schooljaar op een sbo school gestart in groep 3. Hij heeft echt hulp nodig en squla klinkt als een goede motivatie om hem extra op weg te helpen

 • Mariska zei

  Wauw ik zou dit graag voor mijn dochter willen winnen. Ze heeft namelijk moeite met spelling en thuis oefenen valt ons heel lastig. Maar met Squla gaat het vast goed komen. Ziet er super uitdagend uit.

 • Ester zei

  Wauw, wat een waanzinnige winactie! Wat zou ik graag onze oudste hiermee willen verrassen. Spelling en lezen vormen een grote frustratie voor hem. Zo bekende hij dat hij in groep 4 de juf maandenlang om de tuin had geleid met stillezen door alleen de achterkant van het boek te lezen om de juf te kunnen vertellen waae het boek over ging en aan de hand van de dikte van het boek in te schatten wat een redelijke tijd zou zijn om het boekje weer in te leveren en vervolgens weer uitgebreid op zoek te gaan naar een nieuw boek die hetzelfde lot onderging. Vorig schooljaar in groep 5 heeft hij een heel zwaar jaar, waarin al zijn cijfers dramatisch naar beneden kelderden. Wij hebben toen zelf RT ingeschakeld om hem op dit vlak verder te kunnen ondersteunen. Helaas met onvoldoende resultaten, waardoor we nu in het proces van aanvraag dyslexieonderzoek en -behandeling zitten. Wij hebben gemerkt dat hij een behoorlijk worstelt met een vaste mindset die hem belemmert in zijn ontwikkeling op dit gebied: veel frustratie, van tijd tot tijd vliegen de potloden door de kamer omdat het minder goed gaat dan hij wil / verwacht van zichzelf. Hoe heerlijk zou het voor hem zijn om ook eens op een speelse manier bezig te mogen zijn en lekker te mogen “gamen”. Ik gun hem deze waanzinnige prijs zo graag!

 • Els Lavrijsen zei

  Hoi,
  Mijn dochter van 9, groep 5, verdient dit! We hebben gisteren te horen gekregen dat ze dyslexie heeft. Daardoor is ze verdrietig, ook al hebben we uitgelegd dat ze nu geholpen wordt dmv tips en trics. Daarom zou dit een leuk cadeautje zijn voor haar.
  Groetjes Els

 • Bianca zei

  Graag doe ik mee voor mijn zoontje van 9 met eed. hij is nu bijna 1 jaar in behandeling voor dyslexie maar dit is natuurlijk ook een mooie kans om het te proberen.

 • Carrola Broekman zei

  WoW, dit zou ik heel graag willen winnen. M’n dochter van 9 doorloopt momenteel het dyslexie traject.
  Hierdoor is ze al sprongen vooruit gegaan, binnenkort een nameting bij Merkelbach, maar hiermee kunnen we hopelijk nog wat sprongen maken. Voor m’n zoon van 7 zijn we kortgeleden vast met logopedie begonnen om hopelijk het langere traject te voorkomen door er tijdiger bij te zijn. Hiermee zou hij een mooie inhaalslag kunnen maken. Je maakt er dus niet 1, maar gelijk 2 kinderen blij mee 🙂

 • Regina zei

  O, wat fijn dat we Squla kunnen winnen.
  Ik bind het ook een super leuk en leerzaam programma, maar te duur om aan te schaffen. Wel heb ik drie kinderen 1 met dyslexie en 1 met waarschijnlijk ook dyslexie, taalzwakker dus dan andere kinderen een extra boost wil je ze geven, maar door al dat oefenen is het soms lastig om de moed erin te houden. Met Squla kunnen ze veel speel en leesplezier beleven!
  Groetjes en bedankt voor je verhaal.

 • Melanie Scholten zei

  Klinkt heel hoopvol! Hier een meisje in groep 7, al eens gedoubleerd op spelling en eindelijk dit schooljaar de diagnose dyslexie ontvangen. De worsteling om te lezen, te spellen, de sfeer in huis die hard onderuit gaat.
  Zoals jij TaalExtra beschrijft, klinkt heel fijn! Ik gun haar de succeservaringen, het plezier en de ondersteuning van dit Squla lidmaatschap! (En mezelf ook )

 • Maud zei

  Heel graag!
  Ons kind kan wel een positief leer spel gebruiken!!!

 • Sandra zei

  Waarom mee doe aan deze actie, ik heb 2 jongens met lees en taal problemen. School kan het niet de extra tijd en aandacht geven door de leraren te kort. En het oeffen kan altijd leuker.

 • Patricia zei

  Hallo
  Ik zou het graag voor mijn 3 zonen willen winnen ze hebben alle 3dyslexie
  Groetjes Patricia Damen

 • Anja zei

  Ik zou dit graag willen voor onze beide kids.
  Oudste zit in groep 6 en sinds een jaar bekend dat hij dyslexie heeft. We lopen nu wel beetje vast, in de zin van geen zin hebben. Mij lijkt dit voor hem heel erg te helpen.
  Zijn zusje zit in groep 4 en heeft ook moeite met lezen/spelling. Het zal haar dan ook goed helpen.
  Fingers crossed

 • Ivonne Verspeek zei

  Oh dat zou ons dochtertje Sophie heel leuk vinden. Op school mag ze af en toe op de laptop squla spelen en daar is ze heel enthousiast over! Dus een jaar lang squla zal veelvuldig gebruikt worden

 • Marcia Kan zei

  Hier geen kind met spellingsproblemen, maar die wel dol is op oefenen op Squla! Ze is er zo enthousiast over, maar kan tot nu toe alleen op school er gebruik van maken. Hoe gaaf als ze dit gewoon een jaar lang ook lekker thuis mag gebruiken!

  • R. Boere zei

   Bij onze zoon hadden we in de kleuterklas al een sterk vermoeden van dyslexie, school luisterde eigenlijk niet naar ons…gewoon veel oefenen. Dit hebben we tot vervelends toe natuurlijk gedaan. Uiteindelijk doorverwezen (Met veel pijn en moeite) naar het speciaal basis onderwijs. Doordat het zelfvertrouwen compleet was weggevaagd door de vorige school, omdat het lezen niet lukte hebben ze eerst geprobeerd het zelfvertrouwen op te bouwen. En eindelijk in groep 5 kon hij getest worden..zeer ernstige dyslexie, zijn behandelaar had het nog maar weinig zo ernstig gezien. Afgelopen jaar heel hard geoefend en hij is iets vooruitgegaan. Nu is de behandeling gestopt en hebben we het advies voor sauna gekregen…maar Ja zou hij het leuk vinden…en het is ook wel prijzig. Dus squla winnen zouden we supertof vinden.

 • Jorinde zei

  Onze dochter van 8 jaar doet dit jaar groep 4 nog eens over. Ze is een vroege leerling. Ze. Heeft veel moeite met lezen en spelling. En elke keer gooiden ze het op dat ze een vroege leerling is. Maar nu blijkt dat ze waarschijnlijk dyslexie heeft. Helaas kan ze pas in januari getest worden. Thuis wil ze al niet meer lezen en oefenen. Misschien is dit een uitkomst dat ze wel weer wil lezen en oefenen met spelling.

 • Elisabeth Meintjens zei

  Ik zou dat erg graag winnen als verrassing voor onze dochter. Haar oudste zoon kan wel hulp gebruiken.. Hoe mooi zou dit zijn als oma hem dat kan geven voor sinterklaas

 • Gerda Renes zei

  Zou het heel graag willen winnen,voor mijn dochter van 9. Ze heeft af en toe best wel moeite om het tempo bij te houden. En moet daardoor al 4 keer in de week een kwartier eerder beginnen. Wat best wel tot spanning lijdt en frustratie.

 • Denise van Brummen-Nagelhout zei

  Hai hai. Ik zou graag mee willen doen met deze actie voor onze middelste zoon Jayden. Die is dit jaar gestart in groep 3 en we hebben net te horen gekregen dat hij getest gaat worden door kentalis omdat hij het spellen (nog) niet goed onder de knie krijgt. Waarschijnlijk heeft hij een lichte taal ontwikkelings stoornis (tos) net als zijn oudere broer die op speciaal onderwijs zit ivm zware TOS. Het lijkt mij erg leuk en leerzaam dat wij dit programma thuis zouden gebruiken voor de extra ondersteuning!

  We zullen duimen 😉

 • Jacolien zei

  Zou dit heel graag winnen voor onze zoon die nog een keer groep 4 doet. Ook al gaat het nu wat beter, extra oefenen is altijd goed. Hij houdt niet van lezen maar als dit op een leuke manier is dan vast wel!

 • Gonda zei

  Mijn dochter heeft door een te goede Cito helaas laat de diagnose dyslexie gekregen. We zitten midden in de lessen en dit zou een leuke en fijne afwisseling voor haar zijn. En ook erg leerzaam.

 • Gonda Gietemans zei

  Mijn dochter van 10 heeft sinds een half jaar de diagnose dyslexie gekregen. We zitten middenin het les programma en dat is best pittig, omdat ze zo laat een test mocht laten doen helaas. Dus leuk zou het zijn om dit tellingen doen om haar te helpen.

 • Sarina zei

  Dat klinkt super handig! Onze zoon Davy van 5 is altijd erg ondernemend wat leren van letters, cijfers en talen betreft! Dus dit zou een leuke nieuwe uitdaging zijn!

 • Alyt van der Heide zei

  Doe heel graag mee met deze win-win actie.
  Mijn dochter is 9 jaar en heeft moeite om de spellingsregels toe te passen. Ze kan ze allemaal opdreunen, maar kan ze niet goed toepassen. Zo sneu… Voor de rest kan ze de vakken op school prima volgen.
  Squla ken ik van de folders die ze wel eens van school heeft gekregen en het klinkt allemaal heel positief.
  In eigen tijd oefenen en op ze laptop (dat vindt ze leuk). Hopelijk krijgt ze het toepassen Van de regels beter onder de knie.

 • Kelly zei

  Dit zou super zijn om te winnen , voor onze Benjamin een super leermethode / oefen moment voor thuis

  • Meri zei

   Ik zou TaalExtra graag willen winnen voor mijn zoon Thomas. Hij zit in groep 6 en heeft dyslexie. Thuis oefenen helpt hem zeer. Helaas is morgen zijn laatste dyslexietraining en daarna moeten we zelf verder. Het zou mooi zijn als we hem via TaalExtra kunnen blijven helpen.

 • Nadine zei

  2 kinderen met dyslexie, de jongste zitting in groep 8 en zou hier veel baat bij hebben! Spelenderwijs leren!

 • Jannie zei

  Mijn dochter is nu bijna 7 en zit nu in groep 3. Ze heeft een jaar extra gekleuterd (decemberkindje). In groep 1 en 2 heeft ze al extra ondersteuning gekregen met behulp van vrijwilligers van opstap hierbij leerde ze om goed te leren praten daarnaast ook logopedie gehad. Ik zag na lange tijd eindelijk haar zelfvertrouwen groeien ze kon zich naar andere kinderen ook verstaanbaar maken.

  In de tussentijd waren we uiteraard ook bezig met alvast leren om te lezen. Maar haar intresse lag daar nog niet.

  Nu is ze dit jaar in groep 3 begonnen. Arme meis ligt er wakker van dat het lezen haar niet goed lukt. Iedere dag na school elke keer weer blijven oefenen. Het gaat langzaamaan steeds wat beter maar voor haar gewoon niet snel genoeg. Nu ik deze blog lees ga ik me maar eens wat beter in squla verdiepen. Ik denk dat deze manier voor haar ook erg goed kan werken. Ook wij doen letterspelletjes ect. Maar dat vind ze steeds minder leuk worden. Misschien is dit voor haar ook de oplossing. Daarnaast had ik bij de juffen ook al aangekaard dat dyslexie heel erg in onze familie voorkomt. En dat ik hoop dat als mijn dochter het ook mocht hebben zij betere begeleiding ermee krijgt dan wat ik destijds heb gehad.

  We hopen dan ook zeker dat we kans maken met deze winactie. Voor mij is er niks mooiers om te zien hoe een kind zijn/haar zelfvertrouwen weer terugkrijgt, omdat hun iets lukt waarvan ze dachten dat ze het niet konden.

  • Lotte van Broekhoven-Geluk zei

   Wauw, dit zou echt súper leuk zijn voor ons oudste zoontje Jens van 6! Hij is ontzettend leergierig en dol op Squla!! Hij vind het dan ook erg jammer dat hij het alleen op school kan spelen. Wat zou hij blij worden als we dit mochten winnen!‍

 • Samantha zei

  Jaa squla is tof! Mijn zoontje heeft gisteren het bordspel gekregen. Wij doen graag mee

 • Candy zei

  Ja graag ons zoontje is 6 zit in groep 3. Hij wilt heel graag squla taal extra hebben voor zijn spelling.

 • Joyce zei

  Oh wat zou ik dit graag willen uitproberen voor mijn zoontje Daan. Hij zit in groep 7 en heeft Dyslexie in matige vorm. Helaas dus geen extra traject voor hem. Daarnaast is hij als hoogbegaafd getest en dat maakt het extra moeilijk. Als.hij een tekst 2 keer heeft gehoord dan kent hij de tekst uit zijn hoofd. Maar de spellingsfouten maakt hij wel. Dus wij maken heel graag een kans op een jaar taal Extra

 • Else zei

  Oh mijn zoon en dochter zouden dit erg leuk vinden. Thuis word er ook gespeeld op geoefend met bijvb werkwoorden. Wat fijn als squla de kids hiermee zouden helpen. Hele leuke winactie ☺️

 • Monika de Vries zei

  Wow, dit zou ik graag willen winnen voor onze dochter van 11. Ze wil heel graag goed kunnen leren, maar dat is erg lastig als je dyslectisch bent. Ze zou super blij zijn met deze prijs!

 • Selina van Empel zei

  Mijn oudste van acht zit in groep 5. Hij heeft erg veel moeite met spelling en begrijpend lezen. Lezen vindt hij sowieso niet leuk! Sinds de zomer ook nog is de diagnose Diabetes type 1 gekregen. Met bloedwaarden die schommelen je ook nog is moeten concentreren op school is enorm moeilijk! Thuis op een leuke manier kunnen oefenen is dus meer dan welkom!!!

 • Annelies Ooink zei

  O wat een ontzettende fijne tip! Mijn dochter met dyslexie moet veel moeite doen om bij te benen! Wat zou dit een extra motivatie zijn om taal te oefenen! Ik duim!

 • Imelda de Sterke zei

  Ik zou dit heel graag willen winnen, voor mijn dochter met dyslexie. Haar extra begeleiding is net afgelopen en wij zijn nog zoekende naar hoe we nu verder moeten.
  Als we het winnen kunnen we dit mooi uitproberen of het helpt, of zij het leuk vindt en of het werkt.

  • Begeleiding op school is afgelopen?

  • Tamar zei

   Mijn dochter van 9 is bijna klaar met de dyslexiebehandeling van Marant (Letterlicht). We vinden het een fantastische methode. Ik gun het mijn zoon van 12 ook om dit nog te mogen doen. Hij heeft ook dyslexie maar heeft minder kansen gehad binnen de behandelingsmethode van 5 jaar geleden.

 • Paulien zei

  Ik zou dit lidmaatschap heel graag willen winnen voor mijn zoontje. Hij heeft dyslexie maar zijn behandeltraject zit er bijna op. Ondanks dit traject blijft het voor hem zo moeilijk en het zou fijn zijn als hij op een leuke manier bezig kan blijven om zijn spelling/taal te blijven oefenen.

  • Anke Boonen zei

   Ik zou het graag winnen voor mijn zoon Job.
   Misschien is dit de leuke manier voor hem om toch extra te oefenen. Logopedie en extra oefeningen is best pittig voor hem.
   Net geen score voor dyslexie onderzoek maar alles wijst erop…
   Ik ga duimen!

   • Fardau zei

    Anke, wij hebben met de oudste hetzelfde meegemaakt. Niet 3x achter elkaar een Cito score van 5E dus geen onderzoek. Wij hebben toen besloten dit zelf te betalen. En er kwam wel degelijk dyslectie uit! Door zijn dyslectie verklaring krijgt hij nu extra hulp op school. De onderzoeken zijn best prijzig dus niet voor iedereen is dit mogelijk maar wilde de optie toch even aandragen aan je.
    Succes voor Job en jullie als ouders!

  • Antoinette zei

   O wauw dat zou ik wel willen winnen. Wij maken al gebruik van squla alleen het extra taalprogramma hebben wij nog niet ontdekt. Maar met meerdere kinderen met lees en spelling problemen zeker wenselijk.

 • Mijke zei

  Er is maar 1 reden: mijn kind wil niet extra lezen thuis. Er moet al te veel, het bijbenen op school vindt hij al genoeg. Ontwijkt alles wat ook maar met lezen te maken heeft. Gaat nu ook niet meer met plezier naar school, dus ik moet wat. Squla klinkt goed, maar is prijzig zonder dat ik weet of het echt gaat helpen. Ik wou dat het mogelijk was om het gewoon eens een maand te proberen en te kijken of zoonlief inderdaad baat heeft bij het taal extra programma van squla.

 • Lizette Kennis zei

  Dit lijkt mij nu leuk om aan mijn oudste zoon (8) te geven, hij heeft ook inderdaad moeite met taal op school en krijgt sinds kort WEER extra les bij een logopedist, wat is het dan leuk om na zo een les thuis spelenderwijs verder te leren.

 • Alette zei

  Hier ook een dochter met spellingsproblemen waarbij we inderdaad aanlopen tegen het “geen zin hebben” om iedere dag thuis ook nog eens te oefenen. Daarnaast gaan we verhuizen en moet ze van school wisselen, maakt het natuurlijk extra spannend, zeker als je op je nieuwe school met een achterstand start. Dit bijtrekken zouden wij dus zeker wel willen, daarom doe ik graag mee!

  • Horsten zei

   Dit zou super zijn voor mijn kinderen mijn dochter van 9 jaar heeft dyslexie dus we moeten heel veel extra oefenen thuis en als squla er bij helpt om het nog leuker te maken zou dat super zijn, mijn zoontje van 7 heeft ook moeite met spelling dus dan zou ik het met hun beide kunnen oefenen zodat het inderdaad ook echt leuk blijft, daarom doe ik graag mee

 • Fardau zei

  We oefenen ons helemaal de rambam hier thuis.
  Onze oudste zit in groep 6 en heeft dyslectie. Hij doet thuis dagelijks taalblobs & bloon om extra te oefenen. Hoewel het nu best goed gaat blijft het een aandachtspunt en zal het altijd lastig blijven.
  Onze middelste zit in groep 3 en valt aan alle kanten uit. Hij heeft bijles, taalblobs, bouw!, 2x in de week logopedie oa van een dyslectie specialist. Onze jongste heeft zeer veel problemen qua spraak/taal maar is nog te jong voor “school” programma’s.
  Al met al word ik er soms wel eens moedeloos van… ik zou ze het zo gunnen dat het allemaal wat gemakkelijker zou gaan!

  • Margreet zei

   Ik word helemaal enthousiast als ik je blog lees! Dit klinkt als een goede manier om er mee aan de slag te gaan! Want de onzekerheid die spellingsproblemen geven, het de trap op stampen omdat het toch niet lukt, de huilbuien.. het doet zoveel als die spelling niet lukt! Yinthe zit nu in groep 6 en kreeg onlangs weer saaie invulbladen mee naar huis om spelling te oefenen… Squla is natuurlijk veel leuker opgezet, graag doe ik op de valreep voor haar mee!

   • Ilona Rooimans zei

    Wat zou dit welkom zijn voor onze middelste, hij zit in groep 5 en merkt nu goed hoe lastig spelling is. Hij leest niet graag, daardoor waarschijnlijk ook moeite met taal. Maar spelling zelf vindt hij wel erg leuk. Hoop dat Squla hem dat duwtje vertrouwen geeft wat hij net mist. Het zit er wel in maar hij weet nog niet hoe hjj het het beste kan toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen