Waar ben je naar opzoek?

Hoe knutsel je een vliegtuig? 5 tips!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Hoe knutsel je een vliegtuig? 5 tips!

We kunnen natuurlijk allemaal een vliegtuigje vouwen. Ik heb dit persoonlijk ook al 1000 keer voor mijn kinderen kunnen doen. En hoe leuk het ook is: het zijn geen creatieve hoogstandjes en of ze überhaupt werken valt negen van de tien keer ook nog eens te betwijfelen. Maar nu de winter weer zijn intrede gaat maken, zoeken we naar dingen om te doen als het weer zich weer eens niet van zijn beste kant laat zijn. Het knutselen van een vliegtuig staat op de wishlist. Maar hoe knutsel je een vliegtuig die NIET gemaakt is van slechts een A4tje en wat vouwrandjes?

Hoe knutsel je een vliegtuig

Ik ben dus even op zoek gegaan naar wat leuke ideetjes. Wat blijkt? Van 80 procent van de spullen die we normaliter in de prullenbak gooien, knutsel je een heel leuk vliegtuig van. Wat tevens een leuke manier is om plastic en papier te hergebruiken. Hier is een kleine greep uit de leuke ideetjes die ik ben tegengekomen. En ja, er zitten zelfs vliegtuigjes bij die ook echt kunnen vliegen! Om te beginnen gaan we even kijken naar van welk afval je vliegtuigjes in elkaar kan zetten. Een leuke en creatieve manier om restafval te recyclen.

Wist je dat je met een schoenendoos ook heel veel leuke dingen kan knutselen?

Tip: Voor de meest leuke ideeën en uitleg kun je ook even kijken bij Meester Sander. Hij heeft dé tip voor het vouwen van het beste vliegtuigje.

Knutselen Met een lege fles!

Wat heb je nodig? Gekleurd papier, een schaar, lijm (of plakband) en een leeg flesje.

De staartvleugel in elkaar zetten vergt iets aan handigheid, omdat je dit kan doen door te vouwen en ik kan niet zo een, twee, drie vinden hoe je dit moet doen. Makkelijker is het om gewoon driehoek te knippen en vast te zetten. Je kind moet bij dit vliegtuigje wel een beetje overweg kunnen met een schaar. Voor de jongere kindjes is het beter als mama of papa het knipwerk doet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je onbedoeld op de eerste hulp belandt!

Knutselpakket vliegtuigjes vouwen

Knutselpakket auto’s gieten en schilderen

Hoe knutsel je een vliegtuig met een eierdoos?

Dit is een iets makkelijker alternatief. Hoe knutsel je dit vliegtuig? Met een lege eierdoos, wc-rollen, een schaar en wat verf. Het enige wat je als ouder zijnde hoeft te doen is zorgen dat de inkepingen op de juiste plek zitten. Verder kunnen de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten gaan door aan de slag te gaan met het verfwerk. Heel fijn voor als je zelf in de tussentijd wat aan het huishouden wil doen.

Een vliegtuig knutselen Met een knijper

Hoe knutsel je zo een vliegtuig? Met wat oude (houten) knijpers, lijm, verf en ijsstokjes zet je deze vliegtuigjes heel makkelijk elkaar.. Een kleuter kan dit zelfs (met een beetje hulp) heel makkelijk in elkaar zetten. Of ze werken is een twee, maar misschien is er iemand die dit al heeft geprobeerd? Heb je net zoals ik geen houten, maar vooral plastic knijpers in huis? Geen probleem! Je moet dan alleen iets sterkere lijm gebruiken om te zorgen dat de houten ijsstokjes goed blijven plakken.

Gratis Vaderdag chocoladewikkel uitprinten (+ Vaderdagtips)

Zondag is het weer Vaderdag. Elk jaar vind ik het weer een uitdaging om een leuk cadeau te shoppen. Mijn kinderen zijn al wat ouder dus die komen zelf nu ook met ideetjes. Dat is wel heel tof. Ik vind…

  • Linda Bosscher

Met wc rollen

Met wc rollen zijn de mogelijkheden om een vliegtuig te knutselen zo goed als eindeloos. Je kan ervoor kiezen om de rollen te verven of om ze te bekleden met gekleurd knutselpapier. Voor de vleugels kan je karton, papier en zelfs ijsstokjes gebruiken. Wat het beste is hangt ook beetje af van hoe oud je kinderen zijn, maar er zijn dus een tal van manieren van hoe je dit soort vliegtuig in elkaar kan knutselen.

Hoe knutsel je een vliegtuig?

Hoe knutsel je een werkend vliegtuig?

Dat het er leuk uitziet is natuurlijk geweldig, maar hoe knutsel je een vliegtuig die ook nog eens werkt?

Lang verhaal kort: met foam, dus! Je maakt eigenlijk zelf het soort bouwpakketje wat je in de speelgoedwinkel kan krijgen. Ladylemonade had ook nog eens het briljante idee om er een elastiekje aan toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat je zelfgemaakte vliegtuigje super hard gaat.

Het perfecte vliegtuigje knutselen

Genoeg ideeën dus om het perfecte vliegtuigje te knutselen die ook echt kan vliegen. Ik ben benieuwd welke jij nu gaat maken? Wil je een ouderwets vliegtuigje vouwen? Volg dan de onderstaande instructiekaart voor het perfect gevouwen vliegtuigje.

Hoe knutsel je een vliegtuigje? 5 tips om een vliegtuigje te knutselen.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen