Waar ben je naar opzoek?

Grootouders die op kleinkinderen passen leven langer

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Grootouders die op kleinkinderen passen leven langer

Steeds meer ouders werken en steeds meer ouders zoeken dus een vorm van kinderopvang. Er zijn gastouders, kinderopvang centra’s, een oppas aan huis, een au pair of je vraagt je (schoon) ouders om op de kinderen te passen. Beter doe je dat laatste want wetenschappers bevestigen: grootouders die op kleinkinderen passen leven langer. Voor iedereen een win win situatie dus!

Ze blijven fitaal

Voel je dus niet schuldig om je (schoon) ouders te vragen. Volgens een recente studie, gepubliceerd in het tijdschrift Evolution and Human Behavior, is het hartstikke goed voor ze. De helft van de grootouders die meededen aan het onderzoek én op hun kleinkinderen pasten, leefden 10 jaar langer na het eerste onderzoeksinterview.

Lees ook: Hotel opa en oma; lekker goedkope opvang!

Positief voor hun gezondheid

Het onderzoek suggereert dat wanneer oudere mensen een doel hebben, deze mensen actiever blijven. Ouderen die geen contact hebben met hun kleinkinderen zien hun gezondheid negatief beïnvloeden. Dit voegt Sonja Hilbrand, een van de auteurs van de studie en doctoraalstudent in de psychologie aan de universiteit van Basel in Zwitserland, toe aan dit onderzoek.

Lees ook: Onderzoek bevestigt: een tweede kind is lastiger dan de eerste

Tegen eenzaamheid

De studie toonde ook aan dat wanneer ouderen hun volwassen kinderen helpen (op wat voor manier dan ook) ze langer leven. Ze hebben het gevoel dat ze nodig zijn. Dit is goed voor de gezondheid en gaat eenzaamheid tegen. Hoera voor grootouders die op kleinkinderen passen; een groot voordeel voor zowel de grootouders, de ouders als de kleinkinderen. Iedereen wordt er beter van!

Bron: Trendnieuws, NHS

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen