Waar ben je naar opzoek?

Goed idee of niet: Lijm om haarknipjes vast te zetten bij baby’s

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Goed idee of niet: Lijm om haarknipjes vast te zetten bij baby’s

Je kent het misschien wel: je wil graag een haarbandje of knipje in het haar van je kind doen, maar door het gladde haar glijden ze er steeds uit. Of de haartjes zijn nog net te kort om de knipjes aan vast te maken. Katie was klaar met dit gedoe en bedacht er iets op: lijm! Maar niet iedereen is enthousiast.

Nee je hoeft niet aan de gang met een Pritt-stift, Katie ontwikkelde een speciale lijm, gemaakt van agave nectar, die met water weer uit het haar te wassen is. Ze verkoopt de lijm nu als Girlie Glue, bedoelt dus om strikjes of knipjes vast te zetten, maar ook om bijvoorbeeld nepsnorren of oorbellen op te plakken. Met Girlie Glue is het makkelijker dan ooit om je baby of peuter accessoires te laten dragen, aldus het bedrijf.

Lees ook: Djamilla (4) doet mee aan een Amerikaanse Miss Verkiezing. Schokkend!

Kritiek

Hoewel het product veel positieve reacties krijgt, zijn er ook zeker mensen die het een minder goed idee vinden. “Iets op het hoofd van je baby lijmen is barbaars!” vindt een vader. En er zijn er meer die het idee om iets op het hoofd van een baby plakken toch een beetje raar vinden.

Maar dat is niet het grootste kritiekpunt. Waar de meeste mensen over vallen, is het motto van het product: It’s never too early to be girly!” Anno 2017 is er volop discussie over gender en welke rol de opvoeding speelt daarin. De mensen die kritiek hebben, vinden het dus eigenlijk onzin dat je het geslacht van een baby extra zou moeten benadrukken, door dingen op hun hoofd te plakken.

Lees ook: Waarom zou mijn dochter geen roze mogen dragen?

Reactie

Uiteraard wijst Katie al die kritiek van de hand en is volgens haar Girlie Glue helemaal niet stereotyperend. Je hoeft het natuurlijk ook niet te gebruiken als je dat niet wil.

Ikzelf vind de discussie over gender stereotypering ook wat overtroffen, maar het idee dat je met lijm iets op het hoofd van de baby plakt blijf ik toch een beetje vreemd vinden. Wat vind jij?

Bron: Good Housekeeping

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen