Waar ben je naar opzoek?

Omdat ik niet wil dat jij een klootzak wordt!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Omdat ik niet wil dat jij een klootzak wordt!

Hallo lief, klein (b)engeltje,
Ik besef me dat het misschien wat hard klonk. Je weet wel: mijn antwoord toen je mij zojuist vroeg of ik jouw beste vriend wilde zijn. Je bent namelijk nog maar een kind. Wanhopig op zoek naar iemand waar je jouw vriendschap mee kan delen, maar ik ben echt niet de persoon die je zoekt en ik zal je proberen uit te leggen waarom ik het zo belangrijk vind dat je dit (nu al) weet.

Op een bepaalde manier ben ik namelijk wel je ‘beste vriend’. Althans: ik en jouw toekomstige, beste vriend zullen wel iets met elkaar gemeen hebben. Zo sta ik ook altijd voor je klaar, ben ik echt wel in voor een lolletje en je kan met mij over heel veel praten.

Lees ook: Help, ik ben niet perfect, maar hou wel van je!

Ik zeg bewust ‘veel’, want hoe graag ik ook zie dat je een open boek voor me bent: Je zal echt niet alles met mij kunnen bespreken.
Mijn taak is namelijk niet om alles wat je doet toe te juichen en er zijn zelfs momenten dat ik iets zelfs niet toe kan laten.
Er zijn dingen waardoor ‘corrigeren’ onvermijdelijk is, net zoals ik je waarschijnlijk ooit wel eens dingen moet gaan vertellen waar je niet gelukkig van wordt.
Dit is trouwens wel mijn streven. Je gelukkig maken, maar ik weet ook dat geluk een ‘lange termijn’-dingetje is, je soms verdomd hard moet werken om dit doel te bereiken en zelfs wel eens ongelukkig zal worden op de weg ernaartoe.

Ook weet ik dat ik nog heel vaak de reden ga zijn dat je jezelf even niet zo happy voelt. Dat je me zal gaan vervloeken, mij zal verwijten dat ik je leven verpest en misschien zelfs zal zeggen dat je me haat. Maar weet je? Dat is oké!

Want lief, klein (b)engeltje…

Je zal namelijk niet voor altijd lief en klein blijven. Er komt een dag dat je jezelf zal moeten redden in deze wereld en het is mijn taak om te zorgen dat je het er goed vanaf zal brengen. Het is daarnaast ook mijn taak om te zorgen dat je dat punt heelhuids bereikt.
Ik ben ervoor om te zorgen dat je het juiste doet om daar te komen, want tsja…
Ik wil er zeker van zijn dat jij geen klootzak wordt!

Lees ook: 10 dingen waar mama zich niet schuldig over hoeft te voelen

Dus nee,
Ik ben je beste vriendje niet en ik wil dat ook niet worden.
In plaats van jou beste vriend ben ik iets wat misschien zelfs nog veel beter is.
Misschien kan je met mij niet altijd dollen, geinen en keten…
Maar ik zal wel en voor altijd, jouw ‘allerbeste’ mama zijn!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
  • Ik begrijp wel een beetje wat je met dit stuk bedoeld… Echter ben ik wel van mening dat het prima is dat ik op dit moment het beste vriendinnetje van mijn dochter ben. Tuurlijk, dat ben ik niet elke dag… Zeker nu ze nu naar school gaat wil dat nog eens wisselen… Maar ik zie vriendschap niet als iets waarbij je niet eerlijk kunt zijn, of niet boos mag worden. Ook voor mijn (volwassen) beste vriendin vind ik dat ik dingen kan zeggen die beter kunnen, net als zij bij mij… Wij willen voor elkaar ook het beste. Voor mij betekend vriendschap niet alleen keten en lachen, maar juist ook eerlijk durven zijn. Het enige verschil is eigenlijk, dat mijn dochter MOET luisteren en mijn vriendin MAG luisteren, ze is immers volwassen. Echter, als mijn dochter volwassen is gaat ze ook eigen keuzes maken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 1 dag geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 1 dag geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 1 dag geleden
  • 4 minuten lezen