Waar ben je naar opzoek?

Geen vragen meer met deze DIY Sinterklaas aftelkalender

2 minuten lezen Nicole Vijgen
Geen vragen meer met deze DIY Sinterklaas aftelkalender

Het Heilig Avondje nadert alweer in rasse schreden. Ook in huis is de spanning voelbaar. Al ver voordat de Sint voet aan wal zette, kreeg ik dagelijks de vraag van Merel van 6 wanneer ze nu eindelijk haar schoentje mocht zetten. In haar klas hadden kinderen al hun schoen gezet. Dat kan niet, zei ik, want pas als Sinterklaas in het land is mag elk kindje zijn schoentje zetten. “Dan liegen die kinderen!”, was haar pasklare antwoord.

Magische tijd

Tijd om duidelijkheid te creëren voor onze Merel. Het is dit jaar waarschijnlijk het laatste jaar dat ze helemaal meegaat in alles wat met deze magische tijd van het jaar te maken heeft. En dus wil ik er voor haar dit jaar iets bijzonders van maken. Een herinnering voor later waar ze met veel plezier naar terugkijkt. En stiekem geniet onze Myrthe van 10 er ook nog van. Ze praat stiekem met mama over de cadeautjes die zij en Merel graag willen hebben om er zeker van te zijn dat mama niks vergeet. Ze speelt het hele sint- en pietenavontuur in huis met ons mee.

Zelf aan de slag!

En dus ging mama aan de slag met het maken van een originele DIY aftelkalender tot aan pakjesavond. Op het internet vond ik enkele mooie voorbeelden waaronder de aftelkalender van Ingrid op haar website Gespot voor jou. Geïnspireerd door haar aftelkalender ging ik zelf aan de slag met materialen die ik in de winkel vond.

DIY aftelkalender Sinterklaas

DIY Sinterklaas aftelkalender

Nog 20 nachtje slapen…

Ik haalde cadeaulabels bij de Hema met afbeeldingen van Sint en Piet erop. Ik gebruikte 20 labels, want het is precies 20 nachtjes slapen tot aan pakjesavond als Sinterklaas in het land is. Op een canvas (iets groter dan een A4-formaat) van de Action plakte ik om het geheel wat op te pimpen een vel rood papier (A4-formaat). Op de achterkant van elk label schreef ik de getallen 1 tot en met 20. Vervolgens zette ik de touwtjes die bij de labels zaten in drie rijen van zeven op het canvas vast met kleine stukjes groene en rode wasa bi-tape met witte sterretjes (Hema). Na label 20 plakte ik een sticker van de zak van Sinterklaas waarboven ik het woord van die langverwachte Pakjesavond schreef.

Klaar voor de komst van Sinterklaas

Et voilà! Wij zijn helemaal klaar voor de komst van de Sint met deze zelfgemaakte aftelkalender! Elke dag mogen de meiden een label omdraaien tot aan pakjesavond. Op sommige dagen staat er een schoentje afgebeeld onder het label. Verrassing! Tijd om de schoen te zetten! Geen vragen meer hoe lang het nog duurt tot aan pakjesavond en wanneer ze nu eindelijk eens hun schoen mogen zetten. Wij zijn allemaal heel blij met onze zelfgemaakte aftelkalender!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen