Waar ben je naar opzoek?

Pas op: Schokkend

2 minuten lezen Pascal Meulenbelt
Pas op: Schokkend

Een kind is een kind. Ongeacht waar het kindje vandaan komt, hoe het eruitziet en wat het kind ook doet. Ouders zijn er voor hun kindje, in goede en in slechte tijden. Onze steun en toeverlaat dat zijn (bijna) al onze ouders. Maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Sommige kinderen hebben geen ouders meer… Op de Facebookpagina van LINDAnieuws kwam ik een artikel tegen over een zevenjarige, ja je leest het goed ZEVENjarige, vluchteling uit Syrië.

Jij. Bent. Niet. Welkom.

Normale kinderen spelen buiten, met actiepoppen of tegenwoordig al op hun telefoon. Voor deze jongen was vluchten ‘buitenspelen’ en de actiepoppen bleken echte mensen te zijn. Echte mensen met echte wapens. Zijn familie besloot te vluchten, te vluchten om hun leven en hen toekomst te redden. Helaas is er maar een gedeelte gelukt van dit plan. De zevenjarige jongen verloor tijdens het vluchten niet alleen zijn jeugd, zijn toekomstperspectief maar ook zijn hele familie. Deze jongen is 7 jaar en heeft nu al geen ouders, broers, zussen, neven en nichten meer. Helemaal alleen in een land waar je de taal niet kent en waarvan je het bestaan niet eens wist, Nederland. Deze jongen is helemaal alleen in ons land aangekomen. De gedachte wat hij allemaal door gemaakt heeft tijdens het vluchten is al tranentrekkend, maar het idee dat hij ook nog niet eens welkom is volgens velen in ons land is hartverscheurend.

Bloedbad

Gelukkig waren er een aantal goede mensen en goede instellingen die deze jongen opgevangen hebben. Deze mensen hebben de jongen onderdak, een bed en voedsel geboden. Helaas is er door de versoberde aanpak weinig ruimte voor professionele hulp want dat zou deze jongen wel kunnen gebruiken. Om de jongen de tijd te laten ‘doden’ gaven ze hem een wit papier en een aantal kleurpotloden. Zonder te weten wat dit met zich mee zou brengen. De jongen begon te tekenen en begon vrolijk met een zonnetje. Vrij normaal voor een jongen van deze leeftijd maar wat volgde was erg schokkend. Hij tekende een vlieg, nee als je beter kijkt zie je dat het een vliegtuig is. Een vliegtuig die een bom laat vallen… Opeenvolgend tekent hij een tank, mensen met wapens die aan het schieten zijn, nog een helikopter die aan het bombarderen is en het laatste is het meest verontrustende. De jongen tekent ‘platliggende’ mensen met rode vlekken eroverheen, alsof ze neergeschoten zijn door die legers. (Zie hieronder)

Vluchtelingen naar Nederland - Tekening 7-jarige jongenEen jongen van 7 jaren jong die eigenhandig een bloedbad tekent, wat zijn familie voor moet stellen… Het is hartverscheurend om te zien en te lezen. En dan te bedenken dat er velen Nederlanders zijn, die vinden dat wij ‘deze mensen’ niet moeten opvangen. Deze jongen verdiend beter dan ons land, een land waar hij wél welkom is!

Bron: LINDAnieuws – Beeld: Whocares Facebook

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen