Waar ben je naar opzoek?

Gedragsproblemen bij kinderen link met smartphone-gebruik ouders

1 minuut lezen Marian Alons
Gedragsproblemen bij kinderen link met smartphone-gebruik ouders

Er is een link tussen het tablet en smartphone-gebruik van ouders en de gedragsproblemen van hun kinderen. Dat onderzochten Amerikaanse onderzoekers onder 170 stelletjes met een kind tussen 1-5 jaar. 

Lees ook: Is je smartphone belangrijker dan je kind?

Ouders die veel tijd met hun mobieltjes doorbrengen en het apparaat moeilijk aan de kant kunnen leggen, geven het zelf ook toe: het leidt ze af van de interactie met hun kind. Moeders die aangeven dat hun smartphone afleidend werkt en in de weg zat voor interactie met hun kinderen, geven aan meer gedragsproblemen te zien bij hun kinderen. Het gaat dan bijvoorbeeld om zwakheid, hyperactiviteit, slecht humeur en frustratie.

Verschil moeders en vaders


Die correlatie was er niet te zien tussen het smartphone-gebruik van de vaders en de interactie met hun kinderen. Mogelijk is dit te verklaren door dat moeders gemiddeld meer tijd met hun kinderen doorbrengen. 82% van de vaders werkt meer dan 30uur per week, vergeleken met 45% van de moeders.

 

Dit onderzoek zet ons dus weer even aan het denken. Ouders moeten erbij stilstaan dat hun smartphone-gebruik dus effect heeft op het gedrag van hun kinderen. Zeker als het tijd opslurpt die je normaal met je kind zou besteden.

Bron: Child and Family Blog – Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen