Waar ben je naar opzoek?

Fotograaf volgt Adam en Eva in hun ‘paradijs’ in Soest…

2 minuten lezen Marian Alons
Fotograaf volgt Adam en Eva in hun ‘paradijs’ in Soest…

Al lange tijd wilde fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski een Adam en Eva volgen en kijken of ze nog in een paradijs leven. Na honderden mailtjes kwam hij uiteindelijk terecht in zijn eigen landje, in Soest. Twee weken lang fotografeerde hij volstrekt normale gezinsbezigheden van Adam(34), Eva(35) en hun kinderen Yara(2) en Terre(5).

 Nadat hij contacten van over de hele wereld heeft gehad, kwam Michel Szulc Krzyzanowski uiteindelijk in Soest terecht. Hij wilde kijken of het paradijs tegenwoordig nog bestaat. In de voortuin pronkt een grote appel en naast de voordeur hangt een bordje met ‘Het Paradijs’ en ‘Adam & Eva’.

Zoektocht

Nergens leek een geschikt stel te wonen die hem konden helpen én die natuurlijk Adam en Eva heten. Zo vond hij in Schotland een Adam, maar die was inmiddels al gescheiden van zijn Eva. Ook kwam hij een Jozef en Maria tegen, maar dat was eigenlijk niet waarnaar hij op zoek was. Hun zoon heet ook Frederico en dat klopt dan weer niet.

Michel dacht dat het hem niet meer ging lukken. Het was een leuk plan, maar misschien wel te hoog gegrepen. Net toen ‘ie het eigenlijk had opgegeven, kreeg hij een tip dat er een Adam en Eva gewoon in Nederland woonden!

Lees ook: Dit kunnen andere landen leren van de Nederlandse opvoeding!

Deze Hollandse Adam en Eva wonen in een twee-onder-één-kap woning in Soest. Ze hebben twee kinderen, Yara en Terre. Twee ambtenaren die op elkaar verliefd werden. Natuurlijk worden er regelmatig grappen gemaakt over hun namen. “Zo Eva, waar is Adam?” Eva: “Dan antwoordt ik gewoon: thuis.”

Als cadeautje voor hun huwelijk mocht het stel een kunstwerk uitkiezen, dat ze mooi vonden. Bij Paleis Soestdijk hadden ze de Appels van Oranje gezien en die werden verkocht. Dat was zo toepasselijk. De appel staat nu in de voortuin en heel Soest kent het huis met de appel.

Voor het fotoproject kreeg Michel een subsidie van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. In de laatste zomermaanden van 2016 maakte hij gedurende twee weken lang foto’s van dagelijkse bezigheden, zoals samen eten, spelende kinderen en koffiezetten.

Leven in het paradijs?

De fotograaf vindt dat ze echt een paradijslijk leven leven. Michel: “Van tevoren wist ik natuurlijk niet wat voor mensen het zouden zijn. Waren ze gelukkig, aardig en tevreden? Ik vind dat ze echt een modelleven leiden!” Hij vindt dat Adam en Eva zo liefdevol met elkaar, de kinderen en de maatschappij omgaan.

Lees ook: 10 manieren om een betere ouder te worden (nog beter en nog gelukkiger!)

De ouders zijn gelukkig, maar betwijfelen of het paradijselijk is te noemen. Moeder Eva: “Alle lieve mensen om ons heen zijn gezond, dat maakt je gelukkig. Dit geluk dat we hebben komt ons zeker niet aanwaaien. We werken hard: hebben allebei drukke banen en twee kinderen, inclusief hun driftbuien et cetera.”   

Michel houdt stug vol: “Als je dit stel zo vol liefde samen ziet, dan is het niet te missen. Ondanks de slang en de appel: het is toch nog goed gekomen met de mensheid.” 

Bron: AD                             –                        Bron foto’s: Michel Szulc Krzyzanowski

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen