Waar ben je naar opzoek?

De feestdagen? Ik kan er geen genoeg van krijgen!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
De feestdagen? Ik kan er geen genoeg van krijgen!

Ik ben in een opperbest humeur en dit is al zo sinds september. Je weet wel: wanneer de pepernoten weer voor het eerst in (zo goed als) alle schappen liggen. Voor mij is dat het perfecte startschot voor de aankomende feestdagen. Mijn favoriete seizoen van heel het jaar en dit komt door Sinterklaas, Kerst en (sinds een tijdje) Halloween.

Van oktober tot en met 1 januari ben ik in mijn beste bui. Deze periode is voor mij namelijk oprecht een ‘feestseizoen’ geworden. Daar waar ik normaal gesproken pas begin december een beetje in de stemming kwam voor de feestdagen deze maand.
Zowel oktober, als november waren voor mij niets anders dan een twee maanden lange rouwperiode voor de zomer die nooit kwam maar toch afgelopen is.

Voor de kinderen gold hetzelfde

De zomervakantie klaar, het weer slaat om, er kan minder lang en minder vaak worden gespeeld… Het ge-“ik verveeel me” vliegt je om de oren en de weken tot aan Sinterklaas worden afgeteld alsof het om hun eigen verjaardag gaat.
En laten we de weken tot aan wanneer de goedheiligman weer opgehoepeld is naar eigen land niet vergeten. Want laten we eerlijk zijn: hyperactieve kindertjes tolereren we veelal maar voor een dag of drie en zeker niet voor twee á drie weken.

Lees ook: Review Hatchimal (cadeautip voor december)

Het lijkt echter, met Halloween als ‘brug’, alsof de grootste spanning voor het feestseizoen is vergeven (of de suikerdip van het met Halloween opgehaalde snoep behoudt zijn werking voor een maand, dat kan ook). En het is vanaf dat moment gewoon feest. Op straat, in de winkels, maar ook bij ons in huis.

De herfst op zich wordt ontvangen alsof er niets mooier is. De donkere avonden worden gevuld met uitgelaten kinderen, verkleurd met een ‘Kom maar binnen’-bord voor Sinterklaas en in alle hoeken en gaten verlicht met versiering voor de Kerst.

Lees ook: 8 feitjes over kinderen die in oktober zijn geboren

Commerciële meuk, die feestdagen? Misschien.

Oktober is de aftrap van een seizoen vol geruzie over het heidenen-feest, Zwarte Piet, de discriminerende boodschap achter Kerst en het wel, of geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling? Oké… Het resultaat van het ver-Amerikanen van de Nederlandse bevolking? Natuurlijk!

Desalniettemin blijft het mijn favoriete seizoen van het jaar. En het favoriete seizoen voor menig kind wat het, in mijn ogen, alleen nog maar véél leuker maakt.

(Oké en het snoep, natuurlijk… Het snoep maakt ook veel goed.)

Nog even een tipje voor lange druilerige dagen…

Vanaf november draait de nieuwste Barbie film in de bioscoop. Een aanrader om heen te gaan. In dit vrolijke onderwateravontuur gaan Barbie en haar zusjes op bezoek bij Ken. Hij loopt deze zomer stage bij een koraalrif waar onderzoek naar dolfijnen wordt gedaan. Wij van Love2BeMama zijn al geweest (check onze laatste vlog). Het is echt een aanrader dus boek snel je kaartjes.

Wij mogen trouwens een Barbie Doekboek weggeven. Wil jij deze winnen? Laat dan een reactie achter in deze blog.

Deze winactie loopt af op 29 november 2017.

In deze blogpost staat een betaalde vermelding.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen