Waar ben je naar opzoek?

Viral post zorgt voor paniek: Heb ook jij je hamster levend begraven?

1 minuut lezen denise Denise Meijer
Viral post zorgt voor paniek: Heb ook jij je hamster levend begraven?

Iedereen die ooit een hamster heeft gehad weet waarschijnlijk ook hoe het is om het beestje op een dag met zijn pootjes in de lucht aan te treffen in het hok. DOOD! Zo luidt de diagnose en beestje krijgt een mini-uitvaart in de achtertuin. Nou… wat zou je er van zeggen als het knaagdiertje misschien helemaal niet dood blijkt te zijn en jij hem wel hebt begraven?

Lisa Known, bekend van de UK Decided, besloot namelijk een leuk ‘hamster-feitje’ met de wereld te delen. En dit weetje ging keihard viral om zeer onverwachte redenen.

Winterslaap

Ze postte namelijk het volgende: dat hamsters, als ze het koud krijgen, in een soortement van winterslaap terecht komen en laat een hamster in winterslaap nu net lijken op een hamster die het loodje heeft gelegd. Hét moment waarop de meeste mensen hun geliefde huis(knaag)diertje een waardige begrafenis gunnen en in de kliko mikken, toch?

Paniek

Het is dan ook geen verrassing dat de reacties onder haar tekst veel mensen aan het denken heeft gezet. Of eigenlijk eerder nog een soortement van ‘paniek’ heeft veroorzaakt onder voormalig hamstereigenaar (waaronder ikzelf), of hun Kruimeltje wel echt dood was toen deze een meter onder de grond verdween met niets anders dan een schoenendoos en een handje voer voor ‘onderweg’.

(Gelukkig zijn sommige eigenaren wél zeker van hun zaak)

R.I.P. Carlos

Wees echter gerust!

Lisa sluit haar post af met de geruststellende woorden dat: Een stijve hamster, een dode hamster is. “Een hamster in winterslaap voelt slap aan,” zo schrijft ze. Net zoals een hamster in deze staat kleine tekenen van leven zal vertonen als je hem aait.

Ach… Je kan het maar beter zeker weten, toch? Opdat Hammie de zevende een beter lot te wachten staat.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen