Waar ben je naar opzoek?

7x Hoe houd je je huis schoon en opgeruimd? (met kids, een baan, een sociaal leven en huisdieren)

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
7x Hoe houd je je huis schoon en opgeruimd? (met kids, een baan, een sociaal leven en huisdieren)

Hoe zorg je ervoor dat je huis geen zwijnenstal wordt? Het blijft lastig om alle ballen hoog te houden: werken, kinderen, je sociale leven en dan ook nog eens een huis aan kant krijgen, en het liefst ook nog zo houden. In een huis moet geleefd worden en zeker met kinderen is een super schoon interieur onmogelijk.

Een schoon en opgeruimd huis is niet alleen fijn maar ook goed voor de gezondheid van je kinderen. Hygiëne vinden wij moeders nou eenmaal heel belangrijk als het gaat om onze kinderen.

Effectief en snel schoonmaken is alles wat moeders willen. Alleen of samen met je kinderen: als het maar niet teveel tijd kost. Ik geef je 7 simpele en snelle tips waarmee je je huis een snelle schoonmaakbeurt kunt geven zonder dat je er uren mee bezig bent

.Effectief schoonmaken met kinderen

1. Geef spullen een vaste plek

Als ik ergens niet tegen kan: stapeltjes papier en spullen op tafel of hoopjes speelgoed. Daarom heeft alles in ons huis een vaste plek en zorg ik ervoor dat spullen ook weer op die plek belanden. Losse papieren en schoolwerkjes? Ik zoek ze uit, hang ze een paar dagen op en gooi ze weg. Ik kan niet alles bewaren! Een aantal werkjes bewaar ik en die gaan in de bewaardozen van de kinderen.

2. Maak de bedden op

Stap in de ochtend vijf minuten eerder uit je bed en maak de bedden op, doe de gordijnen open en zet de ramen op een kier. Fijn om ’s avonds in een opgemaakt bed te stappen én het oogt al meteen opgeruimd.

3. Sorteer de was

Ik heb een aantal wasmanden: een rode (voor de gekleurde), een zwarte (voor de zwarte was) en een witte (voor de witte was). Deze staan boven bij de badkamer. In de badkamer staat nog een wasmand voor de handdoeken. Dan heb ik bij de wasmachine in de bijkeuken nog een wasmand voor alle keukendoeken en tafelkleden én een wasmand voor de vieze voetbal- of buitenspeelwas. Kunnen ze meteen uittrekken in de bijkeuken en in de wasmand gooien. Alle was wordt meteen gesorteerd en zo kan ik verschillende wassen draaien. Snel en effectief. Mijn kinderen leer ik om hun was meteen te sorteren en in de goede wasmand te gooien. Kleine moeite, voor mama een groot plezier!

4. Snel én effectief schoonmaken

Soms is het lastig om alle ballen hoog te houden, daarom vind ik het belangrijk dat ik behalve snel, ook effectief schoonmaak. Hiervoor gebruik ik een stoomreiniger, de Kärcher stoomreiniger SC 4 om precies te zijn. De beste aankoop tot nu toe! Zowel de badkamer, wc, keuken en woonkamer kan ik eenvoudig ontdoen van bacteriën, en dat zonder het gebruik van chemische producten. Ik gebruik de stoomreiniger echt overal voor. De cleaner is daarnaast ook veel hygiënischer dan de traditionele dweil. Mijn huis is binnen een handomdraai schoon. Het gemak ervaar ik meteen!

Voor moeders is dit heel fijn want voor hen staat de gezondheid van haar kinderen boven alles. Als je op zoek bent naar kindvriendelijke hygiëne oplossingen dan ben je bij Kärcher aan het goede adres. Je creëert hiermee een veilig en hygiënisch huis voor kinderen en het gezin. En het is niet alleen makkelijk, het is ook nog eens heel leuk om te doen vind ik zelf. Want je ziet echt verschil als je schoonmaakt met de Kärcher stoomreiniger.

Wel oppassen met kinderen: de stoom is meer dan 100 graden warm als het uit de spuitmond komt!

5. Doe elke dag een opruimrondje

Aan het eind van de dag, als de kinderen op bed liggen, doe ik een rondje door het huis. Alles wat ik tegenkom ruim ik snel op. Ik ben ook wel van het weggooien: losse papiertjes, kleurplaten, prullaria, doosjes, stenen… er gaat veel de prullenbak in. Natuurlijk niet de dingen die kinderen met zorg gemaakt of uitgezocht hebben maar inmiddels weet ik het verschil wel. Ik heb één mand in huis voor ‘alle-losse-spullen-die-geen-plek-hebben’ (die wordt na een week geleegd) en ik heb een mand op de trap staan. Daar komt alles in wat naar boven moet en gaat aan het eind van de dag mee naar boven.

6. Leer je kinderen opruimen en geef ze kleine taakjes!

Lijkt mij vanzelfsprekend toch?

En vanaf een jaar of 6/7 kunnen ze prima kleine taakjes doen: tafel dekken, tafel afruimen, vaatwasser inruimen, speelgoed opruimen.

7. Streef niet naar perfectie

Een schoon en opgeruimd huis is fijn maar in een huis mag geleefd worden! Je huis hoeft niet volledig georganiseerd te zijn met op elk mandje een label. Het lijkt geweldig om zo’n huishouden te hebben, maar het is niet de realiteit. Als je ervoor zorgt dat je huis leefbaar en schoon is dan lijkt mij dat voldoende!

Dit is een gesponsorde blogpost.Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
  • Mijn tip: alles in de kastjes proppen en zorgen dat niemand de deur open doet …

    Grapje! Goeie tips, ik heb altijd moeite met niet naar perfectie streven….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen