Waar ben je naar opzoek?

15 dagen oud en nu al afgestudeerd!

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
15 dagen oud en nu al afgestudeerd!

Je hebt ze van de week vast wel zien hangen: vlaggen voor kinderen die geslaagd zijn voor hun middelbare schooldiploma. In Amerika hoort daar altijd een hele ceremonie bij, inclusief ‘graduation caps’, van die hoedjes met een pluim eraan. Maar die krijgen ze tegenwoordig niet meer alleen als ze geslaagd zijn voor school.

Bij het CaroMont Regional Medical Center geven ze deze namelijk ook aan andere bijzondere kinderen. Elk kind, dat om wat voor reden dan ook op de afdeling neonatologie terechtkomt en naar huis mag, krijgt een ceremonie alsof ze geslaagd zijn, inclusief afstudeerhoed!

Lees ook: Ziekenhuispersoneel kleedt prematuren baby’s aan als Superhero’s

Een hoed om het af te maken

Melissa Jordan, verpleegster op de afdeling neonatologie in het ziekenhuis, kwam op het idee toen ouders van een baby die naar huis mocht, aankwam met een rompertje met daarop ‘NICU grad’, oftewel, afgestudeerd van de afdeling neonatologie. Om het kostuum helemaal af te maken, besloot Melissa om ook een afstudeerhoed voor de kleine te maken. Op de dag dat de baby naar huis mocht, kwam al het personeel zingend en dansend de kamer van de baby binnen en gaven hem zijn hoed. “De ouders hadden en glimlach van oor tot oor. Toen wisten we dat dit iets was wat we voor alle families wilden doen.”

Zo gezegd, zo gedaan

Nu krijgen dus alle baby’s die minimaal zes weken te vroeg zijn geboren zo’n hoed en een ceremonie. De hoed kan in verschillende kleuren gemaakt worden. Op de hoed wordt de tekst gezet: NICU grad. X days behind me, a whole lifetime in front of me! (NICU afgestudeerd. X dagen achter me, een heel leven voor me!). In plaats van de x komt er bij elke baby het aantal dagen dat ze op de afdeling hebben gelegen.

En behalve dat dat super schattig klinkt, ziet het er ook nog eens super schattig uit!

https://twitter.com/BuzzFeedNews/status/874836319545024514?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fgood-vibes%2F2017%2F06%2Fschattig-deze-afgestudeerde-babys-moet-je-zien

Bron: BuzzFeed

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 1 dag geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 1 dag geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 1 dag geleden
  • 4 minuten lezen