Waar ben je naar opzoek?

Het eerste schooljaar is een feit

3 minuten lezen admin Love2BeMama

eerste schooljaar overleefd basisschool

Het eerste schooljaar is een feit! Nu genieten van de zomervakantie. En om heel eerlijk te zijn, zowel dochter als mama zijn er aan toe. Even geen wekker (helaas wel op de drie dagen dat ik werk) en lekker alles in ons eigen tempo. We zijn allebei geen ochtendmensen dus wij vinden het heerlijk deze 6 weken. Wat is het schooljaar voorbij gevlogen! Zag ik er vorig jaar rond deze tijd tegenop dat mijn kleine meisje iedere dag op school zou zijn en was het vooral voor mij wennen dat ze niet meer heel de dag bij me was. Gaat ze na de zomervakantie alweer naar groep twee. Buiten dat dit eerste schooljaar voor mijn kleine prinses een hele nieuwe ervaring was, was dit het zeker ook voor mij.

Schoolpleinmoeder

Zo ben ik nu ook een schoolpleinmoeder. Ik las laatst het artikel van Denise over bij welk groepje schoolpleinmoeders hoor jij. Beetje bang was ik wel, want tot welke groep hoor ik. Ik ben de neutrale moeder, gelukkig. Maar ik herken zeker een aantal andere moeders die zij beschrijft. Uiteraard met een knipoog. Al mis ik nog wat andere ‘type’ moeders. Maar kan je ons moeders wel in een hokje stoppen? Is het erg dat je misschien iets te enthousiast bent? Of dat je graag betrokken bent? Volgens mij hebben we allemaal het beste voor en doen we alles in het belang van onze kinderen. We doen allemaal op onze eigen manier ons best en dan bestaat er zeker geen goed of fout, toch?

Lid van de ouderraad

Zo ben ik lid van de ouderraad geworden. Omdat ik het belangrijk vind om betrokken te zijn bij de school van mijn kind. Ik help graag mee en zie hoe Marley straalt als ze mij bij een activiteit aanwezig ziet. Ook is het zo dat ik 24 uur werk (in de praktijk vaak meer) en papa wisselende diensten heeft zodat ik niet altijd bij de klassenactiviteiten aanwezig kan zijn. Het belangrijkste is vooral dat ik het leuk vind en graag wil helpen. Dit jaar was een lustrumjaar, waarin elke maand een activiteit, georganiseerd door de ouderraad, plaatsvond. Ik moet je zeggen dat ik mezelf echt een paar keer heb afgevraagd waar ik aan begonnen was. Een gezin met twee kinderen, een baan, mijn blog, het huishouden, de wisselende diensten van papa, zwemles, mijn sociale leven, brandwondenstichtring en ga zo maar door. En dan ook nog de ouderraad erbij. Als ik dit zo type vraag ik me weer af of ik wel helemaal lekker ben. Maar ik heb het er voor over. Na de zomervakantie hebben we weer een ‘normaal’ schooljaar en zit ik in maar drie werkgroepen. Ook is Jenna dan weer wat groter, dus ik ga er vanuit dat het dan beter te doen is.

Zwemles

Ik heb dit schooljaar ook de zwemles mogen ervaren. Ik had al zoveel horrorverhalen gehoord en wist niet zeker of ik Marley überhaupt naar zwemles moest laten gaan. Aan de andere kant is het natuurlijk wel verstandig als je kind kan zwemmen. En dus heb ik Marley nadat ze een half jaar op school zat, ingeschreven bij zwemles. Ik heb er bewust voor gekozen om haar eerst aan school te laten wennen. En gelukkig vindt ons waterratje het geweldig op zwemles. En die horrorverhalen? Ik vind het allemaal wel meevallen. Zodra Marley in het zwembad ligt, ga ik bij slecht weer in de kantine zitten en geniet van de rust en een flinke kop cappuccino. En bij mooi weer ga ik lekker naar buiten en loop een blokje om terwijl ik een vriendin bel. En dan vliegt drie kwartier echt voorbij. Goed, Marley zit er pas 3,5 maand op en ik weet dat we nog even te gaan hebben. Maar ik denk dat het allemaal wel meevalt. En het is voor een goed doel, zullen we maar zeggen.

Ervaringen rijker

En zo zijn er nog tal van andere dingen die ik dit jaar voor het eerst heb mogen ervaren. De eerste keer bij een vriendinnetje spelen, kinderen die ik niet ken die bij ons komen spelen, de uitnodigingen voor een kinderfeestje, ‘huiswerk’ en ga zo maar door. Ik zeg altijd dat het eerste jaar van een kind het heftigs is, omdat alles nieuw is en je kind dan een gigantische ontwikkeling doormaakt. Heftig voor het kind maar ook voor mama. Maar ik kan je vertellen dat het eerste jaar basisschool ook heftig is. Ik heb mijn kleine meisje in een jaar tijd weer enorm zien ontwikkelingen. En ook mama is weer nieuwe ervaringen rijker. We hebben nog een aantal jaar basisschool te gaan, maar nu eerst op naar groep twee!

Oh nee, nu eerst genieten van de zomervakantie en vooral van het niet zetten van de wekker!

Bron beeld: Wikipedia

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 4 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 4 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen