Waar ben je naar opzoek?

Een eerlijke foto over ouderschap…van papa!

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Een eerlijke foto over ouderschap…van papa!

Inmiddels zijn er al talloze foto’s van moeders voorbijgekomen. Foto’s die laten zien het het ouderschap af en toe ook is: minder mooi en minder fijn. Ook jullie waren niet bang om een kijkje te geven in het ‘echte moederschap’ via Facebook. En er is nog iemand zo dapper geweest om eerlijk te zijn; dit keer een papa!

Clint Edwards deelt op Facebook een foto met een beeld dat iedereen wel bekend voorkomt: hij voorin, zijn schreeuwende en krijsende peuter op de achterbank. Waarom ze zo kwaad was? Ze mocht tijdens het eten niet met stukjes kip gooien. Peuterlogica.

Lees ook: Moeder zijn: social media vs. real life

Boze blikken

Clint was met zijn familie uit eten toen zijn dochter besloot de boel op stelten te zetten. Omdat Clint zijn bord al leeg had, had hij de ‘eer’ om dochterlief mee naar buiten te nemen om haar te laten afkoelen. Maar dat was niet wat Clint het meeste dwarszat. Dat waren de blikken van de andere mensen in het restaurant.

Onderweg naar buiten moest Clint langs de bar lopen. Hij voelde hoe alle afkeurende blikken op hem gericht waren. “Die mensen hadden vast zelf geen kinderen,” schrijft Clint op Facebook. “Niemand met een kind zou me zo aangekeken, alsof ze wilden zeggen: Als je je kinderen niet onder controle kan houden, gaan dan niet uit eten.”

Lessen

Clint geeft meteen toe dat hij zijn dochter niet onder controle kan houden. “Niet altijd. Nog niet. Ze is twee en het gaat jaren kosten om haar te leren hoe ze zich fatsoenlijk moet gedragen in het openbaar, en de enige manier waarop ik haar dat ga leren is om haar mee uit te nemen en haar te laten zien wat goed is en wat fout. Door nee te zeggen, haar een woedeaanval te laten krijgen en nog eens nee te zeggen.”

Lees ook: Help! Hoe breng ik mijn kinderen fatsoensnormen bij?

Clint verontschuldigd zich voor het gedrag van zijn dochter, maar zegt meteen dat deze lessen veel geduld, hard werken en ervaring vragen. Al die mensen die geïrriteerd raakten waren onderdeel van dat proces. Hij wijst hen erop dat hun ouders waarschijnlijk hetzelfde met hen hadden gedaan toen ze nog klein waren. Zo hebben zij ook geleerd om een respectabel persoon te zijn.

Oproep

Clint sluit zijn post af met een oproep: “Voordat je boos wordt en oordeelt realiseer je dat je niet kijkt naar slechte ouders, maar naar ouders die hard hun best doen om de situatie te fixen. Je kijkt naar wat het vraagt om van een kind een persoon te maken.”

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen