Waar ben je naar opzoek?

40 miljoen extra voor kinderen in armoede

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
40 miljoen extra voor kinderen in armoede

Kinderen horen zich niet druk te maken om geld. Ze horen gewoon mee te kunnen doen bij een sportclub bijvoorbeeld, of met schoolreisje. Helaas is dat voor één op de acht kinderen in Nederland niet vanzelfsprekend. Zij groeien namelijk op in armoede. Om hier wat aan te doen krijgen vijf organisaties extra geld.

Het gaat om de organisaties Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Deze organisaties hebben samen een plan bedacht om kinderen die in armoede leven te bereiken en te helpen. Zij ontvangen de komende vier jaar 10 miljoen euro per jaar subsidie van de overheid.

421.000

Dat is het aantal kinderen dat in armoede leeft in Nederland. 131.000 van die kinderen leeft zelfs in een gezin dat langdurig arm is. Hierdoor lopen ze de kans dat ze onvoldoende eten krijgen, niet op tijd nieuwe kleren kunnen kopen en sociaal buitengesloten worden omdat ze niet bij een sportclub kunnen of mee kunnen op schoolreisje.

Lees ook: Kinderarmoede. Het moet verboden worden!

De vijf samenwerkende organisaties zorgen dat kinderen toch voldoende mogelijkheid krijgen om kind te zijn. Bijvoorbeeld door het geven van een fiets, een abonnement op een sportclub, schoolspullen of geld voor een verjaardagsfeestje. Er wordt een digitaal aanvraagsysteem opgezet, waarmee in één oogopslag is te zien wat er in welke gemeente beschikbaar is. De organisaties kunnen met de subsidie 300.000 extra voorzieningen verstrekken.

Bron: Nu.nl

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen