Waar ben je naar opzoek?

Een ei hoort er bij…

1 minuut lezen Inge van der Sluis
Een ei hoort er bij…

Niet alleen met Pasen maar eigenlijk altijd kan ik onze zoon van vijf blij maken met een ei. Gekookt of gebakken hij vindt het allemaal even lekker. Wat vinden jullie kinderen het lekkerst? Dit zijn de favorieten van onze zoon:

1. Een gekookt ei op een toastje met een druppeltje fritessaus en een druppeltje ketchup. Voor hem een lekkere snack op de zondagmiddag. Super simpel maar erg lekker!

2. Een gevuld ei met augurk en boterhamworst. Als ik eieren kook leg ik ze in koud water en breng dat aan de kook. Als het water kookt laat ik het acht minuten koken en daarna leg ik ze meteen even in koud water. Zodra ze zijn afgekoeld, snijd ik ze in de lengte doormidden. Het eigeel gaat in een bakje en het overgebleven eiwit leg ik op een bord om later te vullen.

Lees ook: 5x vrolijk (en gezond) paasontbijt!

Voor de vulling prak ik met een vork het eigeel helemaal fijn. Daar doe ik een klein beetje fritessaus bij (niet te veel zodat het goed stevig blijft) en een paar druppels curry. Ik breng het op smaak met peper en zout en dan doe ik er nog heel fijn gesneden augurk en boterhamworst door. Het gevulde ei ziet er het mooist uit als je een spuitzak gebruikt bij het vullen.

4. Een broodje zalm met ei. Een lekker afbakbroodje met daarop een plakje gerookte zalm, plakjes gekookt ei en een paar drupjes fritessaus, heerlijk vindt hij dat!

5. Een gebakken ei op een boterham met ham en kaas.

6. Een gebakken ei naast de nasi met een beetje satésaus.

Ik ben benieuwd naar de favoriete eiergerechten van jullie kinderen!

Lees ook: 3x pret met een servet!

 

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen