Waar ben je naar opzoek?

5x vrolijk (en gezond) paasontbijt!

2 minuten lezen Marian Alons
5x vrolijk (en gezond) paasontbijt!

Mahaaam, hebben we alweer dezelfde broodjes?” Dit jaar niet! Zet je creatieve muts op en je bent klaar voor vrolijk, kleurrijk eten bij het paasontbijt. Houd je niet van uitgebreid ontbijten? Natuurlijk kunnen deze tips ook voor brunch, lunch, tussendoor of zelfs diner!

                                                         1. Pannenkoek paashaas
Er zijn zoveel leuke manieren te bedenken om een paashaas
te maken van je eten. Pannenkoeken zijn daar ideaal voor, want je kan ze bakken in elke gewenste vorm en grootte. Bak een middelgrote pannenkoek en twee kleintjes (grootte van een poffertje). De kleintjes vormen samen de wangen. Als je ze net onder het midden naast elkaar legt, plus een aardbeitje erop heb je de neus al af! Nu nog snorharen maken van wortel, dropveters of iets anders langgerekt dat lekker is bij een pannenkoek. De ogen maak je van twee plakjes banaan + twee druifjes. Oja, de oren ook van banaan (zie plaatje).

                           Bron: Pinterest

2. Wrap paashaas
Het lijkt wat moeilijk, maar is o-zo lekker! Je neemt een wrap en legt in het midden wat (geraspte) kaas. Vouw een gedeelte van de onderkant omhoog, ongeveer tot het midden. Vouw de rechter- en linkerkant ook beiden naar het midden toe. Knip van de bovenkant een driehoekje, piramide met een plat dak. Let op! Knip het rechte stukje van het driehoekje niet af, maar vouw het naar beneden. Draai je wrap om en je ziet de gezichtsvorm al! Nu hoef je ‘m alleen nog maar te versieren. Dit kun je doen met alles wat je maar lekker vindt op een wrap. Denk aan ui, tomaat, komkommer, champignons en ga zo maar door.

Bron: Pinterest

Lees ook: 3x pret met een servet                                                                                                              

                                                                                             3. Paashaas in je brood
Super simpel! Snij met een mes de vorm van een
paashaas uit een sneetje brood. Doe een klein beetje olie in de pan, leg je
broodje erin en vul het gat met een ei. Leg het uitgesneden paashaasje ernaast, zodat die ook meebakt. Als je vindt dat jouw ei+brood klaar is haal je ‘m uit de pan en leg je ‘m op je bord. Leg het uitgesneden paashaasje weer bovenop het gat. Draai je broodje om en eet smakelijk!

                                                                  Bron: Pinterest

4. Gevulde paaseitjes
Oké, eigenlijk is dit een lekker hapje en niet voor ‘t ontbijt, maar toch. Bij Pasen horen natuurlijk eieren. Kook de eieren en snijd ze net boven het midden doormidden. Maak van de dooier, mayonaise en wat kruiden de inhoud van het gevulde eitje. Vul de lege eieren nu weer met het gele mengsel. Plaats het dekseltje bovenop het eigeel. De oogjes kun je maken van kruidnagel of stukjes olijf (of iets anders natuurlijk) en het snaveltje van een snippertje wortel.

Bron: Pinterest

5. Het is niet alleen Pasen, maar ook lente!

Natuurlijk kun je ook iets anders doen dan paashazen maken en eieren versieren. Pasen en lente staan beide voor nieuw leven. Maak een vrolijke fruitprikker! De bloem kun je maken van een verse ananas, het bolletje van een druifje. Om het af te maken kun je de fruitprikkers in een glazen vaas zetten, die je ook weer kunt opvullen met druifjes, of juist met gemengd fruit.

Bron: Pinterest

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen