Waar ben je naar opzoek?

Doorgaan… net zolang tot we een zoon hebben!

2 minuten lezen Pascal Meulenbelt
Doorgaan… net zolang tot we een zoon hebben!

Ik wil een zoon

Een voorkeur hebben is in vele gevallen een toegevoegde waarde voor een gesprek, discussie of een ruzie. Vaak wordt het gewaardeerd wanneer iemand zijn voorkeur uitspreek voor iets of iemand. Het wordt niet altijd met veel liefde ontvangen maar dat heeft in vele gevallen te maken met de manier van brengen. Zolang je het een beetje subtiel en met elegantie kunt brengen is er veel mogelijk in deze maatschappij. Behalve bij een aantal onderwerpen, daar heerst een ontzettende taboe op om daar je voorkeur over uit te spreken. Zo ook bij het geslacht van een toekomstig kindje. Wanneer ‘jullie’ zwanger zijn dan is het verboden om een voorkeur uit te spreken. Deze periode moet je als een ware Mark Rutte door het leven. Op alle vragen antwoord je met een grote bocht, totaal niet eerlijk en uitermate politiek correct. Maar wij mannen, wij hebben toch eigenlijk wel een sterke voorkeur.

> Lees ook: Ik ben zwanger en ik heb een geslachtsvoorkeur.

Mannen willen een zoon

Het mag niet gezegd worden en het zal mij waarschijnlijk door veel mensen niet in dank afgenomen worden: Mannen willen een zoon! Mannen willen zo graag een zoon dat, als het aan hen ligt, ze net zo lang door gaan tot die zoon er uiteindelijk is. Zo, dat is eruit.

Wanneer mannen onder elkaar zijn komt deze voorkeur vaak aan het licht. Als een van de mannen vader gaat worden wordt er flink gefantaseerd over de voorkeur, een jongentje. Samen voetballen, samen stoeien, samen vrouwen kijken, samen bier drinken en samen naar je favoriete sporten kijken. Samen met je vrienden droom en fantaseer je hierover en jullie maken samen de afspraak dat alle jongens in een voetbalteam gaan voetballen. Gezellig zaterdagochtend langs de lijn de jongens aanmoedigen, een patatje eten en daarna een biertje nuttigen. Een biertje op de mannelijkheid van jouw zoon, de zoon waar je jouw hele leven al van droomt.

Net zo lang doorgaan tot ‘hij’ er uiteindelijk is!

Eenmaal ontwaakt uit deze droom en fantasie ben je weer thuis bij je zwangere vrouw beland waar je weer de politicus uit moet hangen. Is het dan zo erg? Een voorkeur uitspreken? Met een voorkeur voor een jongen zeg je niet dat een meisje ongewenst is. Je zegt alleen dat je hoopt ooit een jongen te krijgen. Een jongen die ooit thuis komt met boomschorsplekken in zijn broek van het boomklimmen. Uiteraard zullen wij, mannen, ook met onze dochters naar ballet gaan, cupcakes gaan bakken of ons laten versieren met kinder make-up. Met alle liefde en plezier zullen we dit doen.

Helaas staat er dan wel één ding tegenover; door blijven knallen voor een jongentje. Hij zal er toch vroeg of laat moeten komen. Het jongentje die het leven van een man compleet maakt…

Reacties
 • Antoinette zei

  Tragisch dat er van een ongeboren kind al verwacht wordt dat het later vrouwen gaat kijken met de vader. Wat een afgrijselijke stereotypische beelden zeg. Lees even een paar goede boeken over genderidentiteit voor je kind er is. Is voor iedereen leuk.

 • Marc zei

  Ik heb er – als man – nooit een geheim van gemaakt nog een zoon te willen. Maar doorgaan tot het “bittere einde”? Nah… Heb bij mijn ex een dochter en zoon (puberleeftijd) en bij mijn vrouw twee meiden. Dus ja… ik verkeer voornamelijk in een “meidenhuishouden” ;-).
  Maar zonder gekheid… wat wordt hier een stereotype beeld van de man neergezet. Voetbal? Sport? Bier? Ik herken me er niet in, en ken wel meer mannen die anders zijn. Gelukkig maar! En mijn vrouw is maar al te blij dat ze op zondagavond geen Studio Sport hoeft te kijken ;-).

 • mirjam zei

  Zucht.. of het wordt een jongetje dat eens niet van voetbal, bier en vrouwenkijken houdt. Die bestaan ook, en dan hoeven ze nog niet eens meteen homo te zijn. Een kind is geen verlenging van jezelf, het is een individu met eigen interesses. En je zult het gewoon ermee moeten doen, ongeacht het geslacht. Bovendien ken ik een paar meiden die echt wel weten hoe ze een balletje moeten trappen hoor.

 • Norman zei

  Onzin artikel. Mannen willen maar 1 ding, en dat is een gezond kind. Of het nu een dochter is of een zoon is.

 • Engelina zei

  Ja dat plannen met de ei sprong tijd vind ik dan weer net iets te ver gaan.
  Maar hopen en dromen over een voorkeur mag toch ?

 • Alicia zei

  Ik ken ook genoeg mannen die voorkeur voor een meisje hebben/hadden hoor!

 • Missm zei

  Dat heet gwoon de juiste planning in de eisprong tijd 😉 heb er zelf 3 en wou graag een jongen.

  • Miss Mags zei

   Juiste planning? Wat een onzin… Daarbij zijn er ook mensen met een goede planning, die niet het geluk hebben om zwanger te worden helaas….

 • Als dat voor iedere man geldt, heeft mijn man het getroffen 😉 Wij hebben er namelijk vier!
  Waren daarom vroeger die gezinnen zo groot…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen