Waar ben je naar opzoek?

Nieuwe make-uptrend: Donkere kringen onder je ogen

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Nieuwe make-uptrend: Donkere kringen onder je ogen

Als moeder zijnde weten we hoe het is om iedere ochtend in de weer te zijn met oogcreme, concealer en ga zo maar verder. We doen letterlijk alles om het bewijs van de vele onderbroken nachten te verbloemen. Goed nieuws, want dit is dus helemaal niet nodig. Sterker nog: donkere kringen onder je ogen zijn hartstikke hip! Ideaal voor vermoeide moeders

Tiktokker Sara (@sarathefreeelf) kreeg maar liefst 6 miljoen likes op haar make-up tutorial waar ze met een rode kleur een vermoeide ‘ik-heb-een-paar-nachten-nauwelijks-geslapen’- look tevoorschijn tovert. Daar waar de meeste dertigers toch echt de hele trukendoos opentrekken om er zo fris en fruitig mogelijk uit zie zien, moet deze dame dus weer moeite doen om eruit te zien alsof ze een semi-zwaar leven heeft. Iets wat dus kennelijk onwijs trendy is.

Donkere kringen onder je ogen zijn hip!

Het betekent dat wij moeders, zeker een half uur van onze beauty routine kunnen overslaan en de talloze euro’s aan producten in de portemonnee kunnen houden. We hoeven niet meer bang te zijn dat we eruit zien als een oververmoeide, half slaapwandelende ‘mombie’, maar rocken het schoolplein met een Herion chic, super hip gezicht. En… helemaal au naturel. Wat ons betreft is dat extra punten waard.

Oneerlijk!

Hoewel wij er relatief blij mee zijn dat we onbedoeld rete-trendy zijn blijft het toch ook een beetje oneerlijk. Vanaf het moment dat je moeder bent geworden doe je niets anders dan `. Met concealer om er nog een beetje representatief uit te zien zonder donkere kringen onder je ogen en door middel van koffie, zodat je niemand vermoord gedurende de dag. Dat er dan een paar ‘tienertjes zijn’ die deze zuurverdiende oorlogslittekens misbruiken om er doorgeleefd uit te zien terwijl ze net klaar zijn met de Duploblokken. Het voelt een beetje oneerlijk. Daarvoor moet je nachtenlang wakker liggen, de volgende ochtend om zes uur naast je bed staan en ouder zijn dan 12. Zoals de rest van ons!

Dag oververmoeide moeder. Hallo ubertrendy glamourpoes!

Toch heeft het wel iets die donkere kringen onder je ogen trend. Wij zien in ieder geval wel wat voordelen! Zo kan je nu je vermoeidheid verbloemen door te zeggen dat je een te gekke make-uptrend hebt gespot op TikTok en dit graag uit wilde proberen. Dag oververmoeide moeder! Hallo ubertrendy, glamourpoes. Als het huispak en de mom-bun ook hun herintrede maken, dan zitten we gebakken. Dan kunnen we zeker tien minuutjes langer blijven liggen in de ochtend (alsof dat nog iets gaat uithalen). Dat je vermoeide look bij ons niet uit een potje komt, omdat de donkere kringen onder je ogen nu eenmaal een vast onderdeel zijn van je gelaat. Dat is iets dan weer iets wat niemand hoeft te weten!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen