Waar ben je naar opzoek?

DIY last minute carnavalspakje bosmeisje

2 minuten lezen Nicole Vijgen
DIY last minute carnavalspakje bosmeisje

Bosmeisje, bladermeisjes, boom, boselfje … noem het wat je wilt. Dit DIY last minute carnavalspakje rondom het thema natuur is echt te simpel voor woorden! Verknip een oud T-shirt, knip wat bladeren uit vilt en plak ze op het T-shirt en klaar is kees. Resultaat een super origineel carnavalspakje dat in no-time klaar is om aan te trekken!

Wat heb je nodig?

1. Een oud T-shirt. Ik vond een T-shirt bij de Action voor € 2,99 voor mannen (maat M).
2. Vilt (Action)
3. Lijmpistool (Action)
4. Scherpe schaar
5. Zwarte watervaste stift
Optioneel: een groen sjaaltje en watervaste schmink om bladeren op het gezicht te schilderen.

Als rasechte Limburger moet ik eigenlijk al weken geleden begonnen zijn met het bedenken en maken van de ‘carnavalspékskes’ voor mezelf en de kids… Helaas werkt dat vaak anders door de drukte van alledag. Een week voor Carnaval kwam mijn dochter thuis met de mededeling dat ze de vrijdag voor Carnaval verkleed naar school moest komen met een pakje in het thema natuur. Help, wat moeten we daar nou weer voor verzinnen. Een snelle blik in onze doos met carnavalspakjes leverde helaas niks op. Geen enkel item voldeed aan haar strenge eisen. Ze wilde iets origineels, iets met bladeren…Met een snelle blik op Pinterest en een lading creativiteit bedachten we het kostuum van bosmeisje voor haar. Ik vloog naar de Action om alle materialen te kopen en echt waar binnen een uur had ik het pakje thuis klaar. Ik blij en dochterlief helemaal in haar nopjes met haar originele en spannende kostuum 😉

carnaval-diy

Hoe maak je het?

Houd het T-shirt voor je kind en bepaal tot hoever de ‘takken’ ingeknipt moeten worden. Ik knipte ze in tot iets onder haar borst. Knip van beneden naar boven takken van zo’n centimeter breed. Ik kwam uit op zo’n 32 takken. Omdat het T-shirt iets te groot was, heb ik de mouwen eruit geknipt. Het T-shirt valt zo toch mooi over het lichaam van je kind. Of laat de mouwen erin zitten en knip er ook nog wat takken in.

Knip vervolgens bladeren uit verschillende kleuren vilt. Ik gebruikte de kleuren groen en geel en een gebloemd vel vilt. Ik maakte de bladeren zo’n 5 tot 10 cm lang. Vervolgens tekende ik met een watervaste zwarte stift nerven op de bladeren.

Steek het lijmpistool in het stopcontact en laat het even warm worden. Papa kwam net de kamer binnenlopen toen ik bezig was met het T-shirt. Hij vond het wel leuk om met dit nieuwe technische apparaat in huis aan de slag te gaan. Net op tijd, want het vastplakken van de bladeren met een heet lijmpistool was niet het simpelste werkje om te doen. De hete lijm is nogal warm en dus niet echt een werkje dat je de kids moet laten doen. De bladeren van vilt plakten wij onderaan elke tak van het T-shirt en bleven met het lijmpistool meteen zitten. Ook plakten we enkele bladeren op de bovenkant van het T-shirt. Alles even laten afkoelen en klaar is je carnavalsoutfit!

Ons bosmeisje koos een bruine dikke legging en een groene coltrui uit om eronder aan te doen. Vervolgens een bruin fleecevest aangetrokken, een groen sjaaltje, het T-shirt eroverheen wat takken en bladeren op het gezicht geschminkt en klaar was ons bladermeisje om mee te lopen in de carnavalsoptocht van school!

Last minute Carnavalspakje

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen