Waar ben je naar opzoek?

Help… Mama heeft de griep!

1 minuut lezen Esmee
Help… Mama heeft de griep!

Verkouden, spier-, hoofd- en keelpijn… mama heeft de griep te pakken! De vrouw die (bijna) altijd alles onder controle heeft in huis, laat alles vallen en gaat uitzieken op bed. Als dat maar goed gaat….

Mama's medicijnen

“Waar is mama?”, hoor ik vanuit de huiskamer. Wat vreemd! Normaal dek ik gezellig de tafel voor het ontbijt en starten we samen de dag. Papa kan gelukkig ook een heerlijk broodje smeren, maar toch hoor ik de onrust in de stemmen van mijn twee actieve, maar oh zo schattige kindjes.

Moeders kunnen niet ziek zijn

Ik dwaal in mijn gedachten af naar mijn moeder die vroeger ook nooit ziek was, of lees; eraan toe gaf en daadwerkelijk op bed ging liggen. Dat zag ik natuurlijk niet als kind. Alles gaat vaak door voor een moeder. Waarom geldt dat vaak meer voor moeders dan voor vaders? Vroeger kwam dat natuurlijk door de duidelijke rolverdeling. Wat moeder niet deed, bleef liggen. Tegenwoordig is dat gelukkig beter verdeeld. Althans, dat proberen we! Als ik wakker word, ben ik verbaasd dat het al drie uur later is. Jee, zover weg was ik.

Ik laat me lekker verwennen want mama heeft de griep

Terwijl ik mijn broodje eet, kijk ik naar een herhaling van het programma ‘Bed and Breakfast’. De aspirine doet goed zijn werk en ik geniet van mijn broodje, dat mijn dochter me gebracht heeft. Ik realiseer me dat het heel erg lang geleden is dat ik overdag op bed lag… eigenlijk wel lekker voor een keer! Mijn dochter geeft me, nu ze er toch is, een ‘prikje’ uit haar dokterstas.

Mama heeft de griep

Even later komt mijn zoon van drie naar binnen geslopen. Dat hoor ik aan het zachte gekraak van onze zoldertrap. Heel zachtjes fluistert hij: “Ben jij ziek?”. Waarschijnlijk heeft mijn man gezegd dat hij niet naar mama toe mag gaan, hihi, maar kan hij het niet laten. “Ik heb een knuffel voor je,” zegt hij heel lief.

Gemist en gewaardeerd

Samen met het kleine knuffelaapje van mijn zoon doe ik nog een tukje en geef ik me over aan de rust die ik nu moet nemen. Ik hoop dat ik me snel weer beter voel. Wat me wel al heel erg goed doet is dat ondanks de soms vele verwachtingen die er zijn van een moeder, ik me erg gemist en gewaardeerd voel. Mama heeft de griep, ik ga uitzieken!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen