Waar ben je naar opzoek?

DIY Genietmomentjes bewaren in een pot

2 minuten lezen Miranda
DIY Genietmomentjes bewaren in een pot

Onthou jij al die lieve, leuke genietmomentjes met je kind of je vrienden? Ik niet! Dus ik schrijf ze op en stop ze in mijn mooie momenten pot.

Geniet momentjes bewaren

Vergiet

Vroeger was ik een wandelende agenda, ik kon alles onthouden tot in detail, maar sinds ik moeder ben? Noem me maar een wandelend vergiet. Hoezo hebben we dat anyway? Of zijn er moeders die na de bevalling gewoon weer net zo’n wandelende agenda zijn als voorheen? Kan me er niks bij voorstellen… Dus ik heb een agenda. Op mijn telefoon zodat ik herinneringen kan inschakelen. Want ja, ik vergeet natuurlijk ook gewoon dagelijks te kijken in die agenda.

Voor die glimlach

Maar wat met al die mooie momentjes? Van die geluksmomentjes die je een glimlach of een kriebeltje daar onderin je buik geven. Hoe bewaar je dat fijne gevoel? Hoe zorg je dat je dat nog weer eens kan oproepen? Ik stop ze in mijn mooie momenten pot. Een pot op de eethoek met kaartjes erin en een pen. Zodra ik iets beleef schrijf ik het op en zo nu en dan gaat de pot open en lees ik ze even terug. Soms zijn ze grappig, soms ontroerend of heel erg blij. En ja, dan komt dat gevoel terug. Ik krijg weer die glimlach of dat kriebeltje in mijn buik. Dat is fijn. Heel erg fijn.

Uit mijn pot

Ik ga een paar mooie momenten uit mijn pot met jullie delen en wie weet inspireert het jullie om ook een mooie momenten pot te beginnen of wil je met ons te delen hoe jullie dit vastleggen.

 1. Zoon die in mijn slaap zachtjes over mijn wang wrijft om me voorzichtig te wekken (hartje).
 2. De zon schijnt naar binnen, Beth Hart zingt Tell her you belong to me en ik zit te kleuren…
 3. Ik lees voor, zittend tegenover zoon en dochter en dochter zegt: “Hé mama, zo lijkt het net of jij de verteller bent en wij dan luisteren.”
 4. Zoon: “Wat betekent beheersen mama? Dat je een scheetje laat?”
 5. De kleine handjes van zoon die me in mijn zij vast pakten achterop de fiets. (hartje)
 6. Zoon: “Ik ben een haai.” Dochter: “Maar ik vind het niet leuk als je me gaat bijten.” Zoon: “Oké, dan ben ik wel een eendje.” (smelt)
 7. Ik stap uit de auto en zoontje van mijn vriendin vliegt me in de armen en roept: “Daar ben je weer!” (hartje)
 8. Zoon die met een scheve glimlach zegt: “Jij bent grappig mama.” alsof hij die conclusie net trekt.

Doen jullie dit jaar mee en bewaren jullie de genietmomentjes ook in een pot?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 11 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 11 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 11 maanden geleden
 • 4 minuten lezen