Waar ben je naar opzoek?

DIY Eierdopjes voor Pasen

1 minuut lezen Kim Spaink
DIY Eierdopjes voor Pasen

Ook al duurt het nog een maand voordat de paashaas weer in het land is, liggen de paaseieren hier traditiegetrouw al een paar weken in de supermarkten. Je hebt gelijk, eigenlijk is het nog te vroeg om er over na te denken, maar het paasontbijt moet natuurlijk wel een beetje leuk aangekleed worden. En ach, als de paaseieren toch al in huis zijn, kan het geen kwaad om alvast een begin te maken met deze leuke DIY eier’dopjes’ voor pasen.

Al die mooi versierde eieren hebben natuurlijk wel een goede presentatie nodig, zodat de kleine kunstwerkjes er echt uit zullen springen. Je kan ze natuurlijk, net als vroeger, in een simpel eierdopje zetten, maar dat is wel heel erg 1990.  Lees nu hieronder hoe je super simpel en super snel je eigen ‘designer’ eierhouders maakt!

DIY pasen

Wat heb je nodig?

  • 7 houten kralen, met een diameter van ongeveer een centimeter
  • Elastiek

Knoop twee stukjes elastiek, ongeveer 12-15 centimeter lang, aan elkaar vast. Rijg nu de kralen aan het elastiek. Ik heb er voor gekozen om alles in een neutrale kleur te doen, wit, met één accentkleur, paars, die ook op de paastafel terug zal komen. Je kan er ook voor kiezen om alle kleuren van de regenboog te gebruiken, of je laat je wat grotere kinderen hun eigen houder ontwerpen en maken.

TIP: Het rijgen kan wat lastig zijn als je elastiek wat korter is. Als je één van de uiteinden van het elastiek tussen je lippen klemt kunnen de kralen er niet afvallen en kan je het elastiek wat uitrekken om ook de laatste kraal er aan te krijgen.

Knoop nu de twee uiteinden stevig aan elkaar vast, terwijl je het elastiek wat uitrekt. Hierdoor blijven de kralen goed op hun plek en zal het ei ook niet vallen als het er eenmaal in komt te staan.

Knip de uiteinden van het elastiek af en schuif de kralen zo dat je het knoopje niet meer ziet.

That’s it, je design eierhouders zijn klaar!

Veel plezier er mee, en eet smakelijk alvast 😉

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen