Waar ben je naar opzoek?

10x waarom je jaloers mag zijn op een baby!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
10x waarom je jaloers mag zijn op een baby!

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je mijmerend naar je kind kan kijken. Hij, of zij is zo mooi en zo lief. Maar als de baby in bed ligt, tevreden op het duimpje sabbelend, met een vol maagje en ruikend naar Zwitsal, kijk je in de spiegel naar een oververmoeid, onder gespuugd en een tikkeltje gehavend persoon. Man! Wat zou jij op dit moment graag een baby willen zijn.  Geen gekke gedachte, want als je er over nadenkt… Hebben die kleine engeltjes het prima voor elkaar (op de krampjes, luieruitslag en complete afhankelijkheid na). Maar desalniettemin: 10 momenten waarop je best een beetje jaloers kan zijn op een baby.

10x waarom je jaloers mag zijn op een baby!

 Bron: Someecards

1. Slapen kan altijd, en overal

Daar kan je niets anders dan de balen van hebben! Vooral als je zelf nog in je kraamtijd zit en je het gevoel hebt dat je altijd, en overal in slaap wil vallen als het even tegenzit. 

2. Iedereen is je fan

Baby’s hebben een instant ‘ahhhh’-gehalte en bezorgen zelfs een lid van de Hells Angels een gesmolten hart. En geef maar toe. Soms kan dit heel handig zijn (om onder en verkeersboete uit te komen, bijvoorbeeld).

3. Huilen, is eten!

Meer heb je niet nodig en je hoeft er niet eens om te zeuren. En dat terwijl je nu steevast ‘hormonaal’, ‘verwend’, of ‘labiel’ wordt genoemd als je datzelfde trucje uitprobeert voor een reep chocolade.

4. Al die kusjes en knuffels

Goed, daar moet je een persoon voor zijn. Maar eerlijk? Iedereen kan wel eens een knuffel gebruiken. En baby’s? Die krijgen er meer dan ze lief zijn.

5. Alles staat een baby goed

Oké. Niet dat een baby daadwerkelijk wat te zeggen heeft over zijn, of haar kledingkeuze. Maar eerlijk? ALLES staat een baby ge-wel-dig.

Of het nu een stoer, miniatuur biker-outfitje is, of een zachtroze pyjamapak. En dan moet je ons eens uren voor de kast zien staan. Zucht.

6. Geen toiletbezoekje

Tijdens het winkelen of midden in de nacht. Alles kan gewoon –flats!- in de luier. Die iemand anders voor je verschoont. Wat een luxe!

7. Winters warm

Met een voetenzak, in een afgeschermde kinderwagen. Wind, regen en kou hebben geen kans. Baby’s liggen er altijd heerlijk warmpjes bij. En daar ga jij, op je fietsje, met windkracht tien richting de supermarkt. Grom…

8. Altijd mooi

En o wee als iemand over een baby durft te zeggen dat hij, of zij lelijk is!

Je ziet in ieder geval geen wereldoorlog ontketend worden als je man zegt dat je kont iets dikker is geworden (iets wat bij baby’s vaak ook als schattig wordt gezien). Al is de rel die je dan zelf veroorzaakt best van dat niveau.

9. Cadeautjes, cadeautjes, cadeautjes

Al heb jij, als moeder zijnde, meer plezier van de baby-gifts dan de baby op dit moment. Maar dat maakt niet uit. Als volwassene zou je ook graag overladen willen worden met presentjes.

10. Een schone lei

En een schonere lei dan die van een pasgeboren baby, dat bestaat er niet. Geen foute beslissingen, geen spijt, geen notie van goed, of kwaad.

Het enige nadeel is dat het alleen maar bergafwaarts kan gaan vanaf dat moment, maar soms een beetje verlangen naar die paar korte jaren aan onvervalste puurheid en heerlijke onwetendheid. Dat mag best…

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen