Waar ben je naar opzoek?

Dit worden de babynamen van 2022!

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Dit worden de babynamen van 2022!

Mila en Sem hebben grote kans om de populairste babynamen van 2022 te worden. Verder verandert er weinig spannends in de lijst met vaakst gegeven voornamen. Dit voorspelt informatieplatform 24Baby.nl op basis van gebruikersanalyses.

Babynamen 2022

Krijg jij een baby in 2022 en ben jij benieuwd naar de babynamen van 2022? Doe hier inspiratie op! Benieuwd naar de populaire babynamen in 2020? Die vind je hier.

Origineel kraamcadeau geven? Check deze leuke ideetjes!

Voeg hier eIs er in je familie- of vriendenkring een baby geboren? Dan wil je de kersverse ouders natuurlijk een leuk en origineel kraamcadeau geven. Maar waar maak je ze blij mee? Rompertjes, sokjes of toch een knuffel? Neem van…

 • Love2BeMama

Top 10 jongensnamen 2022

 1. Sem
 2. Liam
 3. Noah
 4. Finn
 5. Lucas
 6. James
 7. Milan
 8. Noud
 9. Daan
 10. Mees

Top 10 meisjesnamen 2022

 1. Mila
 2. Tess
 3. Julia
 4. Emma
 5. Nora
 6. Zoë
 7. Liv
 8. Sara
 9. Yara
 10. Sophie

Onderzoek naar zoekgedrag babynamen 2022

Om tot deze voorspelling te komen, analyseerde 24Baby.nl het gedrag van bezoekers. Zo werd gekeken naar zoekopdrachten binnen de website en Google. Daarnaast hield het bedrijf op het forum in de 24Baby-app bij welke namen ouders het afgelopen half jaar aan hun baby’s gaven. Op basis hiervan is een voorspelling gemaakt van de namen die volgend jaar het waarschijnlijk populair worden.

Op basis van deze data staat Nederland aan de vooravond van een babyboom!

Wat is de staat na ruim een jaar (met een tussenpauze) in lockdown? Is er een babyboom opkomst of vallen deze cijfers mee? Wij van Love2BeMama hebben in samenwerking met TIC Online Marketing onderzoek gedaan naar het aantal geboortes en…

 • Love2BeMama

Uit het onderzoek komen een aantal trends rondom babynamen naar voren. Dit geeft aan wat ouders belangrijk vinden bij het kiezen van een babynaam. Een aantal terugkerende trends:

Italiaanse namen

De komende jaren gaan we steeds vaker Italiaanse invloeden zien in babynamentrends. Met de populariteit van Sophie stijgt ook de variant Sofia in de lijsten van babynamen 2022. Ook namen als Aurora, Matteo en Tommaso gaan vaker voorkomen.

Jongensnamen met een J

Een grote trend in babynamen 2022 wordt jongensnamen die beginnen met een J. Nederlandse namen zijn bijvoorbeeld Jurre, Jesse en Jelte. Maar ook de Engelse uitspraak ‘dj’ gaan we vaker horen. Denk aan Jack, Jayden en James.

Meisjesnamen met een Y

Lezers van 24Baby.nl zochten opvallend vaak op ‘meisjesnamen beginnend met Y’. Dit betekent mogelijk dat er in 2022 meer populaire meisjesnamen zullen zijn als Yuma, Ylva en Yara.

De 24Baby Babynamentool

In de Babynamentool van 24Baby kunnen aanstaande ouders van ruim 3.500 babynamen de herkomst en betekenis vinden. Daarnaast geeft de tool informatie over hoe vaak een naam voorkomt in Nederland. De ‘Verras me’ knop biedt ouders de mogelijkheid om namen te vinden waar ze normaal niet snel aan denken. Maandelijks wordt de tool meer dan een miljoen keer gebruikt. Voor inspiratie babynamen 2022 kun je deze tool gebruiken.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 4 weken geleden
 • 7 minuten lezen