Waar ben je naar opzoek?

Dit vinden kinderen en ouders de leukste plekjes voor een dagje uit

1 minuut lezen Marian Alons
Dit vinden kinderen en ouders de leukste plekjes voor een dagje uit

Discussie over een dagje uit over waar jullie met het gezin naar toegaan. Wordt het een pretpark, museum of toch aapjes kijken in de dierentuin? Herkenbaar? Misschien heb je wat aan deze lijstjes. De top 10 uitjes wat kinderen en volwassenen leuk vinden.

Er hoeft niet te worden getwijfeld aan de absolute nummer 1 van het leukste dagje uit, zowel voor kinderen als voor ouders staat de Efteling bovenaan. Bij dit onderzoek deden zo’n 1800 kinderen van 4-18 jaar en 1600 volwassenen mee. Naast de Efteling zijn ook dierenparken zoals het Dolfinarium, Apenheul en Safaripark Beekse Bergen favoriet. Ze staan bij kinderen en bij de ouders in de top 10.

Lees ook: Tips voor een dagje uit in de meivakantie

Zoals verwacht zijn de jongste kinderen sneller tevreden dan de wat oudere jeugd. Eigenlijk maakt het voor de allerkleinsten niet uit of je ze meeneemt naar een pretpark, dierentuin of speeltuin. Merkadviseur Hendrik Beerda: “Als je het echt goed wilt doen, dan neem je de jongste kinderen mee naar Monkey Town of Ballorig.”

Anne Frank Huis

Vanaf het negende levensjaar vinden kinderen het leuk om naar het Anne Frank Huis te gaan. Waarschijnlijk komt dit omdat ze dan ongeveer net zo oud zijn als Anne Frank was toen zij in he Achterhuis zat. Ook krijgen ze omstreeks die leeftijd geschiedenislessen over de Tweede Wereldoorlog en wordt Anne Frank uitgelegd.

Lees ook: Een dagje uit: wat moet je niet vergeten?

Als de kinderen nog wat ouder worden en ze gaan naar de middelbare school, dan vinden ze musea en dierentuinen veel minder interessant om naartoe te gaan. De jongeren van 15 jaar en ouder willen wat meer avontuur bij een dagje uit en gaan het liefst naar pretparken zoals Walibi en Duinrell. Op die leeftijd bepalen ze zelf ook wat meer waar ze naartoe willen.

Madurodam en Rijksmuseum

De ouders hebben liever een dagje uit waar ze ook nog iets aan opsteken, zoals een museum of een themapark als Madurodam. Kinderen echter liever niet. Zo komen het Rijksmuseum en Madurodam beiden niet voor in de top 10 van de kinderen.

Top 10 – kinderen

 1. Efteling
 2. Dolfinarium
 3. Apenheul
 4. Safaripark Beekse Bergen
 5. Slagharen
 6. Het Spoorwegmuseum
 7. Duinrell
 8. Anne Frank Huis
 9. Artis
 10. Julianatoren

Top 10 – ouders

 1. Efteling
 2. Anne Frank Huis
 3. Safaripark Beekse Bergen
 4. Dolfinarium
 5. Apenheul
 6. Rijksmuseum Amsterdam
 7. Artis
 8. Madurodam
 9. Walibi Holland
 10. Slagharen

 

Bron: HendrikBeerda.nl             –           Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen