Waar ben je naar opzoek?

Ideaal? Een wiegje die de bewegingen van een auto simuleert 

1 minuut lezen Marian Alons
Ideaal? Een wiegje die de bewegingen van een auto simuleert 

Even een ritje in de auto maken omdat de baby niet wil slapen. Doe jij dat ook wel eens? Ford heeft een oplossing! De autofabrikant houdt het niet alleen bij auto’s produceren, maar heeft nu ook een babywieg ontworpen! Baby’s zouden hierin lekker in slaapvallen, omdat het de bewegingen van een auto nabootst. 

Het wiegje heet Max Motor Dreams en maakt gebruik van speciale methoden om een auto na te bootsen. Zo heeft het speakers, waardoor het constante geluid van een motor kan worden nagedaan en beweegt het zoals een rijdende auto.

Lees ook: Hoe kom ik de eerste (slapeloze) maanden met mijn baby door?

Volgens hoogleraar Raymond van Ee worden niet alleen baby’s moe van bewegingen, maar volwassenen ook. Hij zegt: “Vooral in een auto zijn die eentonige bewegingen en ritme aanwezig. Hetzelfde gebeurt er met je als je op een luchtbed op het water dobbert. Ook dan heb je ene constant geluid en beweging van het water om je heen.”

Onze blogger Denise Meijer kwam met dit onderwerp zelfs op televisie, bij EditieNL. Denise: “Als m’n dochtertje niet kan slapen, dan maken we even een autoritje.” Voor haar is het dé oplossing. “Soms slaapt ze al voordat we de straat uit zijn. Het is echt een wondermiddel. Ik rijd ook wel eens een extra rondje, als ze nog niet slaapt als we thuis zijn.”, zegt ze lachend.

Lees ook: 5 tips om je kind beter te laten slapen

Volgens slaapexpert Stephanie Lampe is het niet goed om altijd de auto te pakken om je kindje te laten slapen: “Een kind moet leren om zelf in slaap te kunnen vallen in een gewoon bedje. Als het anders echt niet lukt, kun je best een keer de auto pakken, maar maak er geen gewoonte van.”

Ideaal dus zo’n wiegje die de bewegingen en geluiden van een auto nabootst. De Max Moto Dreams-wieg is voor nu alleen nog maar een concept van Ford en er is er nog maar eentje echt gemaakt. Wie weet komt er nog veel vraag naar en komt ‘ie echt op de markt.

Bekijk hier het item van EditieNL

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen