Waar ben je naar opzoek?

Tip voor de Meivakantie: de film Bibi en Tina 3

3 minuten lezen Anne
Tip voor de Meivakantie: de film Bibi en Tina 3


Vorig jaar had ik de eer om samen met mijn dochter naar de première van
 de Bibi & Tina 2 te mogen. En wat hebben we toen genoten! Toen de vraag kwam of we dit jaar naar de première van deel 3 zouden willen, was ons antwoord dan ook luid:
“Jaaaaaaaaa!!” Wederom was de première van deze heerlijke, feelgood meidenfilm op het landgoed van Anky van Grunsven. Een perfecte mix voor een zeer geslaagde zondag!

Op zondagochtend 9 april worden we om 09:45 verwacht op de Anky van Grunsven Academy voor de filmpremière van Bibi & Tina 3: Jongens tegen de meiden. Dit jaar stond niet alleen onze inmiddels 7-jarige paardenmeisje te springen van ongeduld, ook dochterlief van 4 mocht mee. Even heb ik getwijfeld, want eigenlijk is de film voor iets oudere kinderen. Echter, na de première van vorig jaar hebben de Bibi & Tina films bij ons in huis heel wat overuren gedraaid en is ook onze vierjarige gegrepen door dit virus.

Lees ook: 20x leuke kinderfilms en series op Netflix voor in de herfst (vakantie)

Dit jaar mochten we dus met z’n drietjes. Samen met nog andere genodigden zagen wij als eerste in Nederland de nieuwste film van Bibi & Tina. Natuurlijk was de locatie waar dit plaatsvond al een hele bijzondere ervaring op zich: De Anky van Grunsven Academy. Dit prachtige landgoed in Erp huisvest dè leerschool van de internationale ruiterwereld.

In de intieme kantine van de Academy is voor deze gelegenheid een prachtige, gezellige bioscoop gecreëerd. Uiteraard helemaal in paardensferen. Hooibalen vormen samen met wat stoelen en krukken de zitplekken en er is volop lekkers, drinken en uiteraard popcorn aanwezig. Anky verwelkomt ons allemaal en dan kan de film beginnen:

De kleine heks Bibi en haar vriendin Tina wonen op de paardenboerderij van de familie Martin. Op een dag komen er studenten uit de grote stad in de Martinshoeve op bezoek om het Duitse plattelandsleven te ontdekken. Ze beleven samen avonturen tijdens een Falkensteiner schattenjacht en worden verdeeld in twee groepen: jongens en meisjes. Het jongensteam haalt daarbij echt alles uit de kast om van de meiden te winnen. Bibi op haar beurt probeert haar toverkrachten te gebruiken, maar ze merkt tot haar schrik dat die niet werken……

Wat vonden wij ervan?

Mijn dochters kijken dus dolgraag naar de tekenfilmserie van Bibi & Tina en de film met ‘echte mensen’ spreekt hun ook erg aan. Onze dochter van 7 heeft ademloos naar de film zitten kijken en genoot zichtbaar. Na afloop vertrouwt ze me toe dat dit echt de allerleukste film is die ze ooit heeft gezien.

Lees ook: Te schattig! Raad jij welke films dit zijn?

Onze kleine smurf knikt ook instemmend en is het helemaal met haar grote zus eens. Ik vraag me af hoeveel waarde ik daar aan moet hechten, aangezien ze momenteel alles nadoet wat haar grote zus zegt en vindt. Toch moet ik toegeven dat ook zij helemaal in de film zat. De film bevat naast tekst ook liedjes en die stond ze al tijdens de film uit volle borst mee te zingen. En ze heeft de volledige film uitgekeken zonder te morren.

De film is voor kinderen echt heel leuk en goed te volgen. Er zit zoals altijd in de Bibi & Tina films humor, liefde, vriendschap en avontuur. Verwacht echter geen hoogstaande acteerprestaties. Daarnaast kan je goed zien dat de film is nagesynchroniseerd. Zelf vind ik dit nog steeds heel erg irritant. Gelukkig hadden de kinderen helemaal niks in de gaten. Na afloop heb ik de oudste uitgelegd wat nagesynchroniseerde films zijn en haar mond viel open. Helemaal niks van gemerkt dus!

Foto met Anky

Na afloop van de film kegen we een rondleiding van Anky zelf. Ze liet ons alle plekjes zien en vertelde honderduit over haar prachtige locatie, ervaringen en passie. Het prachtige weer maakte dat we optimaal genoten.

Nadat we de wereldbekende Salinero nog even lekker geknuffeld hadden, lopen we terug naar de ruimte waar de film speelde. Daar mochten we om een handtekening en foto vragen aan de Nederlandse stemmen van Bibi & Tina, het bekende duo Sarah & Julia. Wat een ontzettend leuke en enthousiaste meiden! Ook nog even op de foto met Anky en onze première komt weer aan haar eind.

Leuk voor in de meivakantie!

Niet alleen wij, maar ook Sarah & Julia en Anky hebben ervan genoten, zoals je op hun Facebookpagina kan zien. Mocht jij nou thuis ook een paardenmeisje hebben zitten op de bank, ga dan zeker naar de bioscoop om deze film te kijken. Want in Anky haar woorden: “De allerleukste paardenfilm voor het hele gezin!”. 

Ps: Op de Facebookpagina van Sarah & Julia kan je zelfs kaarten voor de bioscoop winnen!

Gisteren was de première van Bibi & Tina 3 (waarvan wij de stemmen hebben ingesproken) bij Anky van Grunsven. Vanaf…

Sarah & Julia 发布于 2017年4月10日

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen