Waar ben je naar opzoek?

Deze handdoek, uit een gezin met twee kinderen, vertelt zijn verhaal

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Deze handdoek, uit een gezin met twee kinderen, vertelt zijn verhaal

Hé, psst!

Hallo, hier lig ik!

Ja hier, in het badkamerkastje. Ik ben het, je handdoek. Of eigenlijk, één van je handdoeken. Ja, want in een huishouden met twee kleine kinderen gaan er nogal wat handdoeken doorheen natuurlijk! Ik word gepakt, gebruikt, in de wasmand gegooid en daarna in de wasmachine. Gedroogd, opgevouwen en weer terug in de kast. En elke keer als ik gepakt wordt, is het weer een verrassing waar ik voor gebruikt ga worden. Want dat gebeurt niet alleen voor lekker afdrogen na het douchen.

Nee, als handdoek ben je in de meest uiteenlopende situaties nodig. Nog niet zo lang geleden was de oudste ziek. En dan niet een snottebelletje of zo, nee alles erop en eraan. En dan komt er wel eens wat op een plek terecht waar het niet hoort. Ik geloof dat de geur er drie wasbeurten later pas uitwas!

Maar ik mag niet klagen hoor, ook bij de leuke momenten ben ik van de partij! Bijvoorbeeld na een mooie zomerse dag, zo eentje waarop er lekker de hele dag buiten met water wordt gespeeld. Als de kinders dan moe maar voldaan weer naar binnen komen, mag ik ze opvangen.

Wat het leukste is als handdoek? Och, die schaterlachen van de kinderen, als ze me gebruiken voor kiekeboe! Heerlijk! Of als ik gebruikt wordt als cape, als ze superheld spelen. Dan voel ik me ook een beetje de held!

Mijn ergste nachtmerrie? Dat ik straks eindig in de schuur. Ik ben er nog nooit geweest, maar ik hoor verhalen over het poetsen van auto’s en grote olievlekken…Brrr.

Het is vandaag de Dag van de Handdoek. Wij wilden deze niet aan ons voorbij laten gaan 🙂

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen