Waar ben je naar opzoek?

December is dé maand om een gezond kindje te verwekken!

1 minuut lezen Marian Alons
December is dé maand om een gezond kindje te verwekken!

Wil je een gezond kindje verwekken? Dan is de feestmaand jouw maand! Sla de maand juni maar over, want de kans op gezondheidsproblemen is dan groter.

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Idiana is in december de kans het grootst dat je een gezond kindje verwekt. Ze onderzochten twaalf jaar lang 52 miljoen zwangerschappen. Het moment waarop je je kindje verwekt, blijkt de kans op complicaties tijdens de zwangerschap en gezondheidsproblemen te vergroten of te verkleinen.

Valentijnsdag = geen vruchtbare dag

Je zou het tegenovergestelde verwachten, maar je hebt minder kans dat je op Valentijnsdag zwanger raakt. Terwijl je met de Kerstdagen weer wél meer kans hebt om een baby te verwekken. Paul Winchester is één van de onderzoekers, hij zegt: “Er zijn opmerkelijke verschillen gebleken bij de voortplanting die te maken lijken te hebben met de verschillende jaargetijden.”
De maand juni komt niet goed uit de resultaten. De kans dat je gezondheidsproblemen krijgt, is groter, bij mama en baby. Ook komen er veel meer vroeggeboorten voor in de maand juni.

Toeval?

Volgens Winchester is dit geen toevallige uitkomst van het onderzoek. Er is namelijk een biologische verklaring voor. Het vitamine D niveau van de moeder en het gebruik van pesticiden in de verschillende seizoenen zouden invloed hebben op de gezondheid van moeder en kind. Doordat je in de zomer lekker van het zonnetje geniet, heb je voldoende vitamine D in je lichaam. Dit extra beetje blootstelling aan de zon die de moeders krijgen in de laatste maanden van hun zwangerschap, zorgt ervoor dat hun kindje vaak groter en ook gezonder is dan andere baby’s.

Lees ook: Tips: Geslachtsvoorkeur beïnvloeden

Dus, wil je graag een gezond kindje en zit je al een poosje te zoeken naar het juiste moment? December staat al om de hoek. Maak er romantische Kerstdagen van en geniet van elkaar!

Bron: de Telegraaf – Bron afbeelding: Stockfresh

Reacties
 • Felicia zei

  wat leuk om te lezen ons vierde kindje zal in augustus geboren worden
  dus ook gunstig dus volgens dit stukje
  ons oudste dochtertje is 31 januari geboren en ons middelste meisje in oktober
  en de derde 24 maart .

 • Henrieke zei

  Goed om te weten! Ik had zo’n beetje gepland om te beginnen op 1 januari, dat leek me een mooi moment. Nu ik dit lees dan beginnen we misschien wel iets vroeger en dan kunnen we ook meer gebruik maken van de extra vrije dagen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen