Waar ben je naar opzoek?

10x laat je baby lekker thuis

4 minuten lezen Marian Alons
10x laat je baby lekker thuis

Zat jij weleens in een restaurant naast een jong stelletje met een brandalarm, uhh baby? Vind jij het ook zo vervelend als ouders hun baby’s overal mee naartoe slepen en Oost-Indisch doof zijn voor hun gepruttel? Advies voor ouders… Bij deze 10 plekken kun je je baby beter thuislaten!

1. Bioscoop

Netflix is helemaal hip! Dan hoef je zelfs geen oppas te regelen, kun je je film op stop zetten én stoor je de andere filmbezoekers niet!

Waarom worden pubers uitgejouwd als ze lawaai maken in de zaal, maar mogen baby’s eeuwig blijven zitten met hun gepruttel? De bios hoort echt een avondje uit te zijn, waarbij je juist met z’n tweeën bent (of meer), maar in ieder geval zonder baby. In het stuk ‘Balen, een baby in de bioscoop’ legt Stijn uit, waarom hij daar zo’n hekel aan heeft.

2. Stiltecoupé in de trein

Iedereen die met het openbaar vervoer rijdt, is dit wel bekend. Het is maandag, je hebt slecht geslapen en de hoofdpijn wordt steeds erger. Je verschuilt je in de stiltecoupé om zo weinig mogelijk lawaai aan je kop te krijgen. Met een frons kijk je uit het raam. Niets kan je humeur nog verergeren, denk je… Bij het volgende station stapt een moeder binnen met haar baby. Ah, wat schattig! Maar wacht, er is meer! De baby laat met krijsen blijken dat hij ook in de trein zit. Hellup!

3. Rouwceremonie

Het is een klein beetje begrijpelijk. Overgrootopa of -oma is overleden en kon altijd enorm genieten van de lachjes van de baby. Maar wat je je in dit geval moet afvragen is of de rest van de familie en andere bezoekers ook zo geniet van je baby als hij de ceremonie verstoord. Net tijdens het oplezen van het memoriam…

4. Huwelijksplechtigheid

Natuurlijk is een trouwerij een familiegelegenheid. Iedereen is vrolijk, lacht als de bruid lacht en glimlacht als ze oogcontact maken met het bruidspaar. Iedereen? Ook jouw pasgeboren baby die nog maar net zwart/wit kan onderscheiden van de regenboog? Je baby krijgt niets mee van de hele dag en zal later alleen maar worden herinnerd als de baby die alarm sloeg tijdens het ‘ja, ik wil’ moment, waardoor jaren later nog steeds onduidelijk is, wat het antwoord nou echt was.

5. RestaurantKind eet spinazie

“Wil je dit potje opwarmen? Ongeveer 30 seconden op 900 watt.” Dit is de meest gestelde vraag aan de bediening van een restaurant. Of: “Kun je dit flesje vullen met 180ml water?”  Natuurlijk doet de lieftallige ober dat wel eventjes. Oh het potje moet vóór het andere eten op tafel? Met een lepeltje? Dit is te heet? De lepel te groot? Kinderstoel zit niet goed? Wij zijn niet kindvriendelijk?
Sorry, maar waarom eten jullie eigenlijk niet thuis?

6. Sportwedstrijd

Je voelt je erg trots als je wordt aangemoedigd door je eigen kroost bij je sportwedstrijd. Het is ook erg leuk als je kinderen jouw hobby delen. Maar piepjonge baby’s hebben nog geen hobby’s op eten/drinken, slapen en poepen na. Ze zien niet dat jij een goede zet doet en ze begrijpen ook niet waarom papa iemand onderuit schoffelt. Ze huilen niet alleen als je verliest, ook als de wave door de tribune gaat of er iemand gescoord heeft. Laat je baby thuis bij de oppas en neem ze mee als ze groter zijn.

7. Concert

Tenzij je wilt dat jouw baby dé solo van de avond blèrt, dan is het een goed idee. Regel een oppas zodat je zelf kunt genieten van het optreden. Bovendien is het niet goed voor de oortjes van de kleine. Wat denk je eigenlijk dat de beoogde doelgroep van de artiest is? ‘Joh, laat ik eens een goed rocknummer schrijven voor baby’s.’ Uh nee…

8. Kapper

Klein puntje: baby’s hebben niet zoveel haar…

Daarnaast is al dat geroddel over het nichtje van de buurvrouw van Karel wel zo relevant voor je kleintje? Het knipmoment bij de kapper moet je zien als een rustig beautymomentje, een ontspanningsmomentje met jezelf. Dan wil je niet gestoord worden door gejank of gejengel.

Lees ook: 8x winkeldrama’s met kinderen

9. Café

In films gebeurt het wel vaker: kinderen meenemen naar het café. Is ook hartstikke hip… Ook als je boven de kroeg woont, is het nog geen goed idee om je kind op zo’n jonge leeftijd al kennis te laten maken met dronkenlappen. Zeker baby’s niet. Bij kinderen zou je ze nog op een educatieve manier kunnen uitleggen dat meneer de zuipschuit morgen niet meer weet wat ‘ie vandaag heeft uitgespookt en dat dat heel stout is. Maar baby’s in het café? De kroeg is de plek waar je met vrienden hangt als het net uit is met je relatie, als je hond is weggelopen van huis of als je even een avondje uit wil. Niet een plek om je baby te showen. Zie je het al voor je? Alle gasten in de kroegen hangen kwijlend om de kinderwagen heen…

10. Sportschool

Zodra je papa of mama bent, kom je er al snel achter dat baby’s niet licht blijven en je heel gespierde armen krijgt van het voortdurend optillen. Goed voor je spierontwikkeling. Dit betekent echter niet dat je je baby ook mee kunt nemen naar de sportschool… Ook hier geldt: mensen komen voor hun ontspanning naar de sportschool. Even hun hoofd leegmaken en lekker zweten. Daar past geen Michelinpoppetje bij die de sterren uit de hemel krijst.

Bron afbeelding: Flickr

Bron afbeelding, kind spinazie: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen