Waar ben je naar opzoek?

De ideale agenda voor moeders: Feeling Plantastic Planner

2 minuten lezen admin Love2BeMama
De ideale agenda voor moeders: Feeling Plantastic Planner

Plannen is key, voor mij in ieder geval wel. Hoe houd je anders het overzicht met speelafspraakjes, werk en alle losse kleine taken die je niet moet vergeten? Een goede planner helpt om het overzicht te houden. En daarbij zoek ik eigenlijk meer dan alleen een agenda. Met alle post it die ik erin plak, barst die veel te snel uit zijn voegen. Ik heb verschillende dingen geprobeerd en kwam de nieuwe planner van MUS op het spoor: Feeling Plantastic. De ideale agenda voor moeders.

Een bullet journal bijhouden

Misschien ken je MUS wel. Ze hebben een uitgebreide ‘mijn bullet journal’ lijn en daarnaast nog verschillende andere creatieve en inspirerende producten. De Feeling Plantastic planners zijn een kruising tussen een standaard agenda en een bullet journal. Zelf heb ik ook een poosje een bullet journal bijgehouden. Het fijne aan een bullet journal is dat het je meer ruimte geeft dan een standaard agenda om dingen in bij te houden. Door middel van trackers kun je je fitness, reizen, werk, receptideeën, eigenlijk alles wat je kunt bedenken, bij elkaar gebundeld houden. 

Flexibele agenda voor moeders

Waar ik alleen tegenaan liep was dat je de bullet journal wel moet opzetten. Elke nieuwe maand, elke nieuwe week. Dat kost tijd en die heb je soms gewoon niet. 

De Feeling Plantastic planners hebben een opzet die ergens tussen een agenda en een bullet journal inzit. Het leuke van de planner is dat alle pagina’s er ‘los’ in zitten. Ze worden bij elkaar gehouden door discs. Je kunt dus de agenda op elk moment van het jaar gaan gebruiken, door gewoon de maanden om te gooien. 

Feeling Plantastic

In het begin van de planner zit een jaar overzicht om zelf in te vullen. De maand start met een pagina waar verschillende overzichten kunt maken van taken, verjaardagen en doelen. Daarna komt een maandoverzicht en daarna de weken kunt invullen. De ruimte is groot genoeg om uitgebreid dingen in te vullen, de pagina’s zijn niet te druk opgemaakt en door de raster print kun je zelfs je notities een beetje uitlijnen als je daar behoefte aan hebt. 

Lees ook: Mama gaat op vakantie zonder kinderen

Conclusie

Tot zover is het een flexibele agenda plus. Het wordt echt leuk met de extra vullingen die je bij de planner kunt aanschaffen. Er zijn er vier in totaal: FOOD, FITNESS, SCHOOL en NOTES. Met deze extra vullingen geef je de planner een extra dimensie en kun je hem nog persoonlijker maken. Verder kun je ook van de discs verschillende varianten bestellen en een stickerboek. 

Een planner voor 12 maanden

Pluspunten: Feeling Plantastic is een overzichtelijke planner, te verkrijgen in twee maten. Er is zelfs een Feeling Plantastic at WORK. Door de flexibele indeling ieder moment van het jaar te gebruiken en je kunt hem personaliseren. De ideale agenda voor moeders!

Minpunten: De personalisatie is wel beperkt. Het zijn tenslotte geprinte pagina’s. De kaft is wat kwetsbaar. Na één dag was de bovenhoek bij mij al geknakt. 

Voor de blullet journalers: Als je een recht toe recht aan bulletjournal bijhoudt is dit een prima optie. Als je graag creatief met je bulletjournal omgaat zou ik niet kiezen voor deze planner. 

Ongedateerde planner van twaalf maanden

Deze blog bevat afflinks. 

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar post@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen