Waar ben je naar opzoek?

De ex van mijn vriend ontmoeten: yay or nay?!

2 minuten lezen Meredith Vigelandzoon Meredith Vigelandzoon
De ex van mijn vriend ontmoeten: yay or nay?!

Ergens in mijn achterhoofd wist ik dat ze ook onderdeel van ons nieuwe leven zou uitmaken. Ze is immers de moeder van zijn kinderen. Ik ben niet jaloers of angstig ingesteld, in tegendeel, ik vind het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar tegen deze ontmoeting zag ik toch een beetje op… Ik ging de ex van mijn vriend ontmoeten.

Het was vrijdag en ik zou een weekend bij mijn lief blijven. Zoals gewoonlijk zouden we ’s avonds lekker uiteten gaan en ik had er zin in. Deze vrijdag was echter anders, het was namelijk de ‘wisseldag’ van de kids, en hun moeder kwam ze ophalen. We hadden afgesproken dat ik deze vrijdag wat eerder aanwezig zou zijn, zodat we kennis konden maken. Ik had een week om me erop voor te bereiden.

De voorbereiding 

Hoe bereid je je voor op zo’n ontmoeting? Ik wist het zelf ook niet. Mijn vriend reageerde heel lief en zei dat ik me nergens druk over hoefde te maken. Het was gewoon hand schudden en klaar. En TOCH had ik de hele week gekke, rare, belachelijke, normale, twijfelachtige vragen. 

Moet ik een introductie tekst gaan verzinnen om mezelf voor te stellen? Zal ik net wat extra make-up opdoen om goed voor de dag te komen? Wordt het strak en serieus of maken we er een semi-spontane ontmoeting van? Waarom zou ik überhaupt extra mijn best doen om er goed uit te zien? Ik hoef toch niemand te overtuigen? Het is toch geen concurrentie? Heb ik wat te bewijzen?

Het leed dat co-ouderschap heet…

Afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met mijn gezin. Met mijn baby waar het gelukkig erg goed mee gaat. De eerste weken hebben we overleefd, zie ook mijn eerste blog, en inmiddels heeft ze een dag-nachtritme en slapen we…

  • Linda Stevens

De ontmoeting 

Vrijdagavond en de bel gaat. Ok, hier gaan we dan. Mijn vriend doet de deur open en laat haar binnen. We stellen onszelf aan elkaar voor met een hand. Ze lacht en is heel vriendelijk. De meiden begroeten hun moeder en geven haar een knuffel. Ze vraagt waar mijn zoon is, ze had hem ook graag gezien. Mijn eerste indruk van haar is aardig en open. Maakte ik mij hier de hele tijd zorgen om? Mijn vriend gaat nog even in gesprek met haar terwijl ik met de meiden een beetje opruim. Als ze vertrekken krijg ik een dikke knuffel van ze en ik zwaai ze uit. Ik voel een soort van opluchting en spring m’n vriend om z’n nek, I made it! Woehoeee. 

Zorgen om niks

Ik was blij dat ik het achter de rug had, en zoals verwacht maakte ik me zorgen om niks. Hij kreeg nog een berichtje van zijn ex dat ze het fijn vond om te zien dat de meiden en ik het goed met elkaar konden vinden. We hebben die avond heerlijk gegeten en moesten maar eens inplannen wanneer hij mijn ex zou ontmoeten. 

Achteraf weet ik eigenlijk niet eens hoe hij het vond om mijn ex te ontmoeten, denken mannen er makkelijker over of zouden ze het ergens stiekem ook een beetje spannend vinden?

Photo by ATC Comm Photo from Pexels

Meredith Vigelandzoon

Hej! Ik ben Meredith, mama van een 5 jarige zoon. Ik heb een schat van een vriend met 2 dochters (6 en 7) en sinds 2019 vormen wij een samengesteld gezin. Ik heb een eigen bedrijf, Case 4, waar ik als pedagogisch coach werk en kinderapps maak.

Mijn moeder skills zijn een mix van orthopedagogiek en georganiseerde chaos. Ook ben ik vrijwillig hulpgezin en heb ik dus af en toe extra kindjes in huis. In mijn vrije tijd maak ik gipsbuiken, gepersonaliseerde kleding en schilder ik graag.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen