Waar ben je naar opzoek?

Mijn kinderen mogen (af en toe) alleen thuis blijven…

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Mijn kinderen mogen (af en toe) alleen thuis blijven…

Ik ben in de fase aangekomen dat mijn kinderen af en toe alleen thuis mogen blijven. Niet alle drie hoor en zeker ook niet in bepaalde combinaties… Mijn oudste is nu 8 jaar en heeft niet altijd zin meer om ‘even’ mee te gaan naar de winkel of zijn zusje op te halen bij een playdate. En ook als we (weer eens) bij ons nieuwe huis gaan kijken wil hij niet altijd meer mee. Hij vindt dat hij oud genoeg is om af en toe alleen thuis te blijven…

Af en toe alleen thuis. Kan dat?

En mama en papa vinden dat eigenlijk ook wel. Ik geef hem groot gelijk dat hij niet voor elk wissewasje in de auto gezet wil worden als je lekker aan het spelen bent. Of wanneer je vriendje op visite is en papa en mama weer eens bij het huis willen kijken, ook dan blijf je liever thuis. Ik vind dat het kan. Wel met bepaalde voorwaarden: zo blijft de jongste (4) nog niet ‘alleen’ thuis, hij mag wel met zijn zusje van 6 jaar even alleen thuisblijven; geen deuren openen als de bel gaat, in huis blijven, niet op pad gaan en bellen als er wat is (via de vaste huistelefoon).

Lees ook: Op deze leeftijd kun je je kind alleen thuislaten

Het is even wennen voor mama, hoor. Ik vertel hem honderd keer wat wel en niet mag (“jahaaaaa mama, dat weet ik nu wel…”) en dat hij niet stiekem snoep mag pakken. Elke keer laat ik hem iets langer alleen thuis en eigenlijk gaat het best goed. Maar ik ben niet altijd even naar de buurvrouw of een speeldate verderop. Ik ga ook weleens naar de supermarkt. En dan?! Dan zit ik altijd nog in tweestrijd: moet hij wel of niet mee?

Toezicht als mama weg is

Sinds kort hebben wij de Ezviz Mini Plus thuis. Dit is een heel handig en compact cameraatje wat wij ook gebruiken wanneer we een nacht niet thuis zijn. Maar de C2 Mini staat niet alleen voor veiligheid. Ik gebruik hem nu ook wanneer ik iets langer of verder op pad ben zonder zoonlief. De compacte camera zet ik dan in om toch contact te houden met het thuisfront. Dankzij de magnetische basis kan de C2 Mini overal worden gepositioneerd. Nog een voordeel is dat je ermee kunt praten. Handig om zo korte lijntjes te houden met het thuisfront.

c2 Mini plus
De camera in gebruik. Je kunt beelden zien, opnemen maar ook spreken via de camera.

Veelzijdig in te zetten: van bewakingscamera tot babyfoon

Raar om je kind zo ‘in de gaten te houden’? Ik vind het niet. Ik vind het een fijn idee en dit ga ik natuurlijk niet jaren doen. Ik zet hem ook maar af en toe in als ik weet dat ik iets langer weg ben bijvoorbeeld. Daarnaast is de Mini Plus camera ook op andere manieren in te zetten: als babyfoon of als bewakingscamera. Hij heeft dus meerdere functies.

De Mini Plus heeft een Wi-Fi camera. Dit is ook handig wanneer we een feestje hebben bij de buren en ik het onzin vind om daar een oppas voor in te huren. De Mini Plus kun je namelijk ook prima inzetten als babyfoon. Je zet hem aan en checkt de app op je smartphone. Waar je ook bent en wanneer je wilt. Je kan ook zien wat er in het donker gebeurd door de infrarood belichting en je hebt daarmee nachtelijk zicht tot 10m. Ook zit er een Motion-functie op voor bewegingsdetectie.

Het instellen is net zoals het gebruik: easy. Je pakt de C2 Mini Plus uit, installeert hem, download de app, scant de code en de camera is klaar voor gebruik!

 

De C2 Mini Plus is te koop bij Amazon.de en kost ‘maar’ 99 euro. Dat vind ik niet duur voor alle functies die hij heeft.

Dit is een gesponsorde blogpost.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
 • Fardau zei

  Wauw!!! Hier doe ik heel graag aan mee. We zitten in precies dezelfde fase. Onze oudste wil niet altijd meer mee als ik bijvoorbeeld de jongste van het Kdv ga halen. Maar helemaal alleen thuis vind ikzelf nog wel griezelig. Zeker omdat we in het buitengebied wonen en hij niet zomaar even naar de buren kan lopen als er iets is.
  De camera zou mij een hoop rust geven zonder ik ZL beperk in zijn “loskomen”.

 • Ursila zei

  Zouĺ het heel fijn vinden als ik zou winnen
  Echt handig kan ik alles zien wat de kinderen doen .voor al nu dat ik dvn heb
  Hoop dat ik win

 • Sanne Lieffering zei

  Ik woon alleen met mijn 9 jarige (meervoudig beperkt door een energie stofwisselingsziekte)
  Er is een tijd geleden bij ons ingebroken en van alles meegenomen, tv, iPad van mijn dochter,sieraden etc. Hierdoor voel ik me niet zo veilig meer in mijn eigen huis. Ik zou de camera als beveiligings camera gebruiken. En als wij thuis zijn voor in de kamer van mijn dochter zodat ik haar in de gaten kan houden.

 • cbdkl zei

  Zou geweldig zijn om de kinderen in de gaten te houden terwijl ik op ons bedrijf aan huis aan het werk ben. Scheelt heel wat wandelingetjes naar het huis om een oogje in het zeil te houden. Werk is dan sneller klaar en kan ze toch in de gaten houden. Twee vliegen in één klap.

 • Marieke Schipper-Boerrigter zei

  Nou zijn onze kids al wel iets groter en hebben we de fase die jij benoemt al wel een beetje gehad… maar nu ik sinds een half jaar weer werk moeten ze soms ook smorgens even alleen zijn. Ook al gaat dat heel goed. Onze jongste van bijna 10 vindt dat nog wel eens spannend.
  Maar nu komen wij ook een beetje in een andere fase… de oudste (12) vindt het niet altijd meer leuk om te “moeten” logeren als wij een avondje weg gaan. De jongste maken wij daar juist weer heel blij mee. Wij willen oma, of opa en oma niet vragen om hier savonds op te passen (aangezien ze ook vaak genoeg paraat staan op de dagen dat ik werk) en vindt onze oudste dat ze heus alleen thuis kan blijven in de avond. Ik weet dat ze het zou kunnen en we zijn ook niet vaak weg, maar zou het erg fijn vinden als we dan een beetje toezicht zouden kunnen houden. Het lijkt me goed te doen met de camera die te winnen valt! En ook heel fijn om ons fijne huisje een beetje in de gaten te kunnen houden als we allemaal de deur uit zijn….

 • Marcia van de velde zei

  Wat een handig apparaatje en ik weet wel waarvoor ik m zou gebruiken. Ook hier blijft zoonlief (10) steeds vaker alleen thuis. Wetende dat hij dan echt geen huiswerk gaat maken maar liever een potje voetbal speelt op de spelconsole. Maar daar zal volgend jaar verandering in moeten komen als hij naar de brugklas gaat en ik dan ook mijn werktijden niet meer afgestemd heb op zijn schooltijden. Loslaten dus! Dan kan ik met deze camera toch een oogje in t zeil houden en hem van afstand aan zijn huiswerk zetten…..

 • Marieke Stout zei

  Wat een superfijn ding!
  Mijn krentenbollen zijn 9,7 en 5 jaar oud en de oudste 2 mannen willen niets liever dan een keertje lekker thuis op de bank stiekem m&m’s eten terwijl mama en dochterlief Olle de hond uitlaten 🙂
  Meer dan welkom in ons gezinnetje , geeft toch een veiliger gevoel… want inderdaad: loslaten is nog niet mijn sterkste onderdeel van het moederschap;)

 • Carlijn zei

  Ik zou hem heeeeel graag willen winnen voor mijn baby, ze wordt in januari geboren. Tot die tijd houden we een oogje in het zeil bij onze dochter die binnenkort een peuterbed krijgt, ik ben heel benieuwd of ze in bed blijft liggen 😉

 • Aniek Buller zei

  Ideaal dit ook voor mijn 8-jarige die ook af en toe alleen thuis wil blijven. Ze kan soms een boefje zijn, dus dan is dit superhandig om te kijken of ze zich aan de regels houdt.
  Daarnaast ook ideaal als oppas voor ons 15jarige hondje. Die kan niet meer zo goed alleen thuis blijven (blaffen). Ik denk dat de buren me zeer dankbaar zouden zijn als ik hiermee kan zien dat ze het moeilijk heeft en ik dus snel naar huis moet.

 • Tiffany zei

  Wij wonen op een industrieterrein en soms als het alarm van het bedrijf naast ons gaat moeten we gaan kijken, waarom dat afgaat dus vriendlief loopt buiten rond en ik binnen in het pand. Hoe fijn is het als ik haar dan goed in de gaten kan houden en de controle kan uitvoeren.lijkt me super!!

 • Joyce Schutte zei

  Wauw die zou handig zijn. Dan kan ik mijn zoontje een stuk rustiger alleen laten als ik ‘s avonds met de hond ga wandelen. Nu ga ik altijd maar even snel maar de hond kan het goed gebruiken om wat langer te lopen. Dus zou voor deze alleenstaande mama een uitkomst zijn

 • Vanessa de Vroe zei

  Ik zou hem gebruiken als nieuwe babyfoon … ons meisje is bijna 4 jaar maar ze heeft ontzettend last van nachtangst en kan soms aan het slaapwandelen gaan. Omdat onze oude babyfoon het stilaan opgeeft zou dit een fijne oplossing zijn zodat mama en papa toch nog een beetje rustig op de bank kunnen zitten en kunnen “zien” dat ze in een droom vast zit of aan het slaapwandelen gaat.

 • Anna zei

  Om in de gaten te houden wat mijn honden doen als ik er niet ben

  Facebook: An Na

 • Sanne Kuijper zei

  ik zou hem graag gebruiken voor als ik boven mijn huishouden wil doen en mijn jongste twee beneden zijn of als ze samen slapen (ze delen straks een kamer). Zo hoef ik niet tig keer de trap op en neer als het even “te stil” is ;). tevens voor mijn oudste twee jongens als ik een keer een boodschap oid ga doen en zij niet mee willen

 • Elize Kramer zei

  Wat een top ding, die wil ik wel!!!
  Niet meer moeilijk doen als we even bij de buren zitten en we kunnen dan zelfs naar vrienden een straat verderop. Onze gewone babyfoon red dit niet en zonder beeld toch ook niet helemaal een fijn gevoel bij!!

 • Brenda zei

  Ja heel graag! Lijkt me zo leuk om af en toe eens mee te kijken op de kamer bij onze tweeling nu 7 weken oud. Ook wil ik graag eens kijken bij mijn dochter van 2 die hoor ik regelmatig kletsen midden in de nacht. Benieuwd of ze dan echt wakker is of in haar slaap praat.

 • Daisy van Gameren zei

  JAAAA..!! dit wil ik HEEEEL graag winnen!! voor in ons nieuwe huis waar we op zolder een speelkamer gaan maken en zo dus nog een beetje een oogje in het zeil kan houden..
  duimen duimen duimen

 • Stephanie3079 zei

  Ja die wil ik zeker winnen, ideaal voor als we op visite gaan bij de buren wat geregeld gebeurt of als ze iets ouder zijn ik even naar de overkant kan lopen voorraad een boodschap

 • Laura Dijkman zei

  Voor het checken van mijn huisdieren en vakanties ☺️

 • Chayenne zei

  Wauw! Een uitkomst!

  Ook ik ben een fulltime werkende/studerende moeder van 2 kindjes (7 en 11 jaar). er zijn momenten wanneer er niet altijd opvang te regelen is, of wanneer ik iets later thuis ben dan gepland!

  Zo’n luxe camera is ideaal om zo toch van den afstand thuis te kunnen ‘spieken’. En ook de spraakfunctie lijkt ne super, om zo toch te kunnen praten met het thuisfront!

  Wij zouden er erg blij mee zijn!

 • Mieke zei

  In ons nieuwe huis waar we over een tijdje gaan wonen is dit een ideale oplossing om ons kleintje beter in de gaten te kunnen houden! Onze huidige babyfoon is dan ideaal voor opa en oma waar onze dochter maar wat graag logeert!

 • Annelies zei

  Hier wordt ik heel blij van, mochten we niet winnen overwegen we hem aan te schaffen. We gaan ook verhuizen en onze huidige babyfoon met camera heeft helaas niet voldoende bereik om haar beneden te kunnen zien en horen.
  Iets wat we wel erg belangrijk vinden om haar nabijheid op afstand te kunnen bieden een kunnen zien en beoordelen of ze hulp nodig heeft of niet. Thanks voor de tip! We dingen graag mee! En volgen!

 • Nienke zei

  Dit is wel een heel handige gadget voor in huis. Zou heel goed uitkomen. Babyfoon overleden dus al aan het rondkijken voor een goede vervanging met camera dit keer. Duimen maar 🙂

 • Sandra Versteeg zei

  Lijkt mij een super ding! Onze oudste zoon is nu 10 en de jongste 7, dus we kennen dit probleem van niet altijd meer mee willen. Zeker nu we voor ongeveer een jaar in een appartement wonen midden in de stad, vind ik het nog niets om ze alleen te laten. Soms doe ik het wel, maar dan heeft de oudste een smartphone waarbij hij via whatsapp mij belt. Maar ideaal is het niet. Dus we dingen graag mee voor deze prijs! Groetjes Sandra

 • Louise Roos zei

  Wij doen graag mee,.. ook onze zoon van ruim 6,5 jaar vraagt wel eens of hij thuis mag blijven spelen met zijn lego als ik buiten een wandeling wil maken met de jongste. Ook ideaal voor op de babykamer in ons nieuwe huis <3

 • Rianne Ketelaar-Vos zei

  Wauw waar niet voor.
  Om onze kleuter en mij☺️ Iets meer zekerheid te geven als ik de hond uitlaat. Maar ook om de hond in de gaten te houden☺️
  En als wij op vakantie gaan blijven de katten thuis. Handig om eens in te checken!!

 • Clarissa zei

  Ideaal idd, voor een klein boodschapje

 • Bianca Evers-Hofmeijer zei

  Bij ons hetzelfde geval met onze dochters. Met een vierde op komst zou deze camera helemaal een uitkomst zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen