Waar ben je naar opzoek?

Breien is mega hip en beleeft een revival

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Breien is mega hip en beleeft een revival

Het jaar 2020 staat voor de deur en dit wordt het jaar van de breiers! Breien is namelijk weer helemaal hip en beleeft volgens de Volkskrant een revival. Breiclubjes zijn in opkomst en vormen een gemeenschap, wol wordt meer dan ooit verkocht en het past ook nog eens in de duurzaamheidstrend. Tevens is het mega sociaal.

Breiclubjes zijn hip

In Amsterdam is er een breiclub die zich Knitters of Amsterdam noemen en elke donderdagavond samenkomen in de openbare bibliotheek van Amsterdam. Ze drinken daar wijn en eten frietjes en praten met elkaar. Daan Vromans (47) is een van de initiatiefnemers van de Knitters of Amsterdam en vindt dat breien verbindend werkt.

Groei van breiplatformen

Op YouTube worden brei-instructiefilmpjes mega vaak bekeken en online platformen voor breifanaten groeien super snel. Het breiplatform Raverly verbindt wereldwijd zelfs acht miljoen actieve breiers. Via het platform houden ze elkaar dagelijks op de hoogte. In Nederland wordt er nog teveel negatief over breien gedacht zegt de oprichter van de breischool De Amsterdamse Steek, Loret Karman (62). Ze zegt dat het in Engeland, Scandinavië en de Baltische staten breien een status heeft. Het is een ambacht!

Lees ook: Ik ben Kelly en wassen is mijn hobby

Breien tegen eenzaamheid

Kortom: breien is enorm in opkomst. De Spaanse Rocío Díez (43) heeft zelfs een breipodcast opgezet toen ze zichzelf het breien had aangeleerd omdat ze door een medisch probleem 1,5 jaar op haar rug moest liggen. Bij de breiclub wordt niet alleen gebreid maar er worden ook persoonlijke verhalen gedeeld. Het is voor mensen een uitje en voor eenzame mensen een uitkomst.

De Love2BeMama Breiclub

Love2BeMama wil jou ook met andere vrouwen laten verbinden door breien (haken of handwerken). Daarom hebben we een Facebook groep opgericht: De Love2BeMama Breiclub.

De Love2BeMama Breiclub is een gezellige groep waar je kunt samenkomen om te kletsen, tips te vragen en te delen en creaties op het gebied van breien, haken, handwerken en naaien aan elkaar kunt laten zien ter inspiratie. 🧶🧵☕️ Deze Breiclub is opgericht omdat breien hartstikke hip, sociaal en verbindend is.

Word jij ook gezellig lid? We gaan breiend het nieuwe jaar in! Ook als je niet kunt breien maar het wel graag wil leren dan nodig ik je van harte uit.

Bron: Volkskrant

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen