Waar ben je naar opzoek?

Ouders staan voor onmenselijke keus en willen baby niet van beademing af

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Ouders staan voor onmenselijke keus en willen baby niet van beademing af

Midrar is 3 maanden oud en zijn ouders staan voor een onmenselijke keuze die ze eigenlijk niet willen maken. Het ziekenhuis wil hem van de beademing afhalen want ze zeggen dat het jongetje geen kans heeft om te overleven. Zijn ouders willen dat niet en doen er alles aan om dat te voorkomen. Het verzoek voor beëindigen van de beademing ligt nu bij de rechter.

Probleemloze zwangerschap

Midrar is drie maanden geleden geboren in St Mary’s Hospital in de Britse stad Manchester. Tijdens de zwangerschap ging alles goed maar toen hij geboren werd gingen er veel dingen mis, schrijft de Daily Mail.

De navelstreng van het jongetje kwam als eerste naar buiten bij de geboorte, daarna moest hij gereanimeerd worden. Vader: “Na acht minuten hebben we zijn hartje horen kloppen…”.

Lees ook: Doodverklaarde baby 1 jaar geworden

Beëindigen van de beademing

Het jongetje ligt sinds toen aan allerlei slangen en de beademing. De artsen zeggen dat het beter is de beademing stop te zetten en adviseren Midrar een humane dood te laten sterven. Volgens de artsen zal het jongetje nooit herstellen van de complicaties die hij bij de geboorte op heeft gelopen. De ouders hebben nog hoop want ze zien vooruitgang. Ze hebben video’s gezien waar te zien is dat zijn vinger beweegt en hij reageert als we onze handen op zijn borst leggen.

Bij de rechter

Inmiddels ligt het verzoek om de apparatuur van Midrar uit te schakelen bij de rechter. De ouders stemmen nooit in met het zelf beëindigen van de beademing en doen er alles aan om dit tegen te gaan. Vader zegt dat zijn zoon meer tijd nodig heeft en het ziekenhuis zegt dat hij al hersendood is. Er is geen hoop meer.

Een onmenselijke keuze

Het is vreselijk als je als ouders deze keuze moet maken. Onmenselijk! Zeker als je nog hoop hebt en tekenen van leven ziet. Waar doe je dan goed aan? Maak je een keuze in het belang van je kind? Het is hartverscheurend!

Baby Charlie

De Britse baby Charlie Gard was eerder ook al het middelpunt van een juridische strijd. De ouders hebben de strijd na een tijdje opgegeven en baby Charlie is daarna overleden. Ook dit verzoek voor beëindigen van de beademing lag bij de rechter.

Bron: Daily Mail | Photo by Daan Stevens from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Uncategorized

Geboortevolgorde en verschillen in karakter bij je kinderen

  • 17 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Keyboard spelen boek kinderen: aan de slag!

  • 18 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Muzikale opvoeding: 5x Waarom is muziek zo belangrijk?

  • 19 uur geleden
  • 2 minuten lezen