Waar ben je naar opzoek?

Beter lezen alle mannen dit VOORDAT hun vrouw gaat bevallen

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Beter lezen alle mannen dit VOORDAT hun vrouw gaat bevallen

Als een vrouw gaat bevallen dat ondergaat zij een heel proces en zul je haar misschien niet herkennen. Ze is vol van emoties, hormonen en dat stopt niet wanneer de bevalling achter de rug is en ze het ziekenhuis verlaat. Vanaf dan ondergaat zij nog heel veel veranderingen en moet ze dealen met haar ‘nieuwe’ lichaam, wat ze op dat moment niet meteen herkent van zoals het was. Maar het is wel de vrouw op wie je ooit verliefd bent geworden, de vrouw van wie je houdt en je kind heeft gebaard. Blijf aan haar zijde staan en steun haar waar ze dat nodig heeft. Ze kan dit niet alleen; dit doe je samen!

Of je nu thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen. Onderstaande tips zijn op beide van toepassing!

Lees ook: 10 tips voor de eerste keer seksen na de bevalling (better safe than sorry)

Achtbaan van emoties

Ik wil je voorbereiden op wat gaat komen. Het zal een achtbaan worden. Niet alleen van emoties. Probeer je als man zijnde zo goed mogelijk voor te bereiden op wat er gaat komen. Maar neem het ook zoals het gaat, op dat moment en daarna. Wanneer je vrouw zwanger is ben jij de belangrijkste persoon in haar leven, ook tijdens de bevalling en daarna. Ze heeft jou nodig maar misschien wil ze af en toe ook alleen zijn. Om alles te verwerken, te overdenken.

Maak foto’s

Vergeet niet de momenten van de bevalling vast te leggen. Daarvoor hoef je geen professionele fotograaf te zijn en dit kan gewoon met je telefoon. De foto’s die niet geposeerd zijn en niet gepland zijn vaak de beste foto’s. Deze foto’s laten precies zien hoe het was. Het is zo waardevol om dit later terug te kijken. Ook voor je vrouw; omdat ze tijdens de bevalling ‘in het moment’ zit.

Lees ook: 19 tips om sneller te herstellen van een vaginale bevalling

Oerkracht

Als je vrouw aan het bevallen is zie je haar op een manier zoals je haar nooit hebt gezien. Ze zit in haar oerkracht. Ze is in zichzelf gekeerd. Ze heeft pijn. Moet zich concentreren. Zit in haar eigen wereld. Ze is op dat moment puur. Zo zal je haar niet vaak zien. Misschien is het bloederig, komt er ontlasting vrij of schreeuwt ze het hele ziekenhuis bij elkaar. Het hoort erbij. Laat die beelden niet de rest van je relatie bepalen en zie haar straks weer als mooie prachtige vrouw die een top prestatie heeft geleverd.Let op wat je eet en drinkt

Ook wil ik je als tip meegeven dat je op moet letten met wat je eet en drinkt. Wanneer je vrouw aan het bevallen is kan het zijn dat ze de geur en geluiden niet kan verdragen. Heb je trek? Verlaat dan even de kamer om te eten. Dat is het beste om te doen op dat moment. Let wel op dat je niet ‘in the heat of the moment’ het vertrek verlaat; wanneer ze dus écht aan het bevallen is 😉.

Komen samen bij

Wanneer je vrouw is bevallen wil je dit nieuws waarschijnlijk meteen met de wereld delen. Alleen hoe fijn is het om daar nog even mee te wachten. Om in jullie eigen cocoon te blijven. Geniet van het moment. De familie kun je later bellen! Als de baby is geboren zal je vrouw bij moeten komen, wordt de baby onderzocht. Er zijn veel procedures en nazorg. Kies het juiste moment om de rust te nemen iedereen te bellen.Hoe nu verder?

Vanaf het moment dat jullie kindje is geboren zal alles veranderen. Jullie leven veranderd. Je vrouw is veranderd. De emoties nemen vaak de overhand. Jij als (newbie) vader veranderd net zo goed. Misschien had je geen idee wat je te wachten stond. Jij en je vrouw gaan elkaar ook anders zien; jullie zijn nu vader en moeder en hebben de zorg over een klein mensje. Er komen gebroken nachten, tepelkloven, buikkrampjes en eerste keren aan. Het zijn allemaal gekke emoties waar je je misschien geen raad mee weet maar weet wel dat je elkaar hebt. Deel de emoties met elkaar en het zal jullie alleen maar sterker maken. Zij heeft jou nodig en jij hebt haar nodig!

Photo by Jonathan Borba from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen