Waar ben je naar opzoek?

Baby geboren met water in plaats van bloed nu 1 jaar!

3 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
Baby geboren met water in plaats van bloed nu 1 jaar!

Een baby die werd geboren met slechts twee eetlepels bloed in haar lichaam heeft het wonder boven wonder overleefd. De Britse Frankie Morrison had slechts 35 ml bloed in haar lichaam, toen ze geboren werd. Ter vergelijking: een normale pasgeborene heeft 7x meer bloed in het lichaam. Ze had dus meer water dan bloed in haar lichaam op moment van geboorte…

Frankie moest direct nadat ze met een spoedkeizersnede ter wereld kwam gereanimeerd worden. Ze werd gehaald nadat doktoren ontdekten dat ze niet meer bewoog in de baarmoeder. Ondanks dat de doktoren de ouders Chris en Maria voorbereid hadden op het ergste, heeft de kleine meid het toch overleefd. Maria vertelt in hun verhaal aan de Dailymail dat het personeel ze zelfs aanbood er een priester bij te halen om hun dochtertje te zegenen.

baby-frankie3

Lees ook: Zieke baby Rebel is in Nederland uitbehandeld

Gebrek aan bloed

Ze vertelt hoe ze in het ziekenhuis belandde, nadat Frankie twee dagen nauwelijks had bewogen, vanwege het gebrek aan bloed in haar lichaam: “Toen ik eerst in het ziekenhuis aankwam werd ik weer naar huis gestuurd, omdat ze dachten dat ze gewoon lekker lui was, maar ik wist dat het niet goed zat. Ik ben blij dat ik twee dagen later weer terug ben gegaan naar het ziekenhuis. Daardoor is ze nu nog bij ons. Omdat ze niet bewoog, kreeg ik een ctg, waarmee haar hartslag te horen was. Ze leefde dus nog, maar toen ze geboren werd, reageerde ze nergens op. Dus, begonnen ze gelijk aan haar te werken…”

Moeite met ademen

Ze herinnert zich nog hoe ze wakker werd na haar operatie: “Toen ik bijkwam, stonden er huilende mensen om mijn bed. Ik dacht dat we haar kwijt waren. Ze vertelden me dat ze moeite had met ademen. Ook drongen ze er bij ons op aan dat we haar zouden zien, want – ook al zeiden ze het niet met zoveel woorden – er was weinig hoop voor haar.”

Opgeblazen

“Ik ging naar haar toe. Ze bleek een mollige baby van 8 pond, die er opgeblazen uitzag, door al het water wat ze vasthield. Haar lichaam was drijfnat, en ze werd gedraineerd met drains in haar borst, zodat het vocht afgevoerd kon worden. Ze had zelfs water in haar longen. Na een blik op haar, wist ik gewoon dat ze het zou redden. Ze is een vechter. Dat voelde ik.”

Zeer zeldzaam

Nadat Frankie gestabiliseerd was, werd ze aan een life support machine gekoppeld. Maria zegt: “Het komt al weinig voor dat baby’s worden geboren met minder dan het gemiddelde aan bloed in hun lichaam, maar dat ze met zo weinig bloed worden geboren als Frankie in haar lichaam had, is zeer zeldzaam.” Volgens Maria komt het wel voor dat baby’s bloed ‘terug geven’ door de navelstreng, maar nooit in deze mate…

Lees ook: Volendamse ziekte houdt Volendam bezig: het blijft slachtoffers eisen

“De doktoren denken dat ze een grote hoeveelheid bloed verloor, twee weken voor de geboorte. Daarna nog eens vlak voor de geboorte.” Aan Maria en Chris werd verteld dat hun dochter, als ze dit al zou overleven, waarschijnlijk de rest van haar leven in een rolstoel zou zitten.

Haar enige kans om te overleven was het ziekenhuis in Leicester. “We werden gewaarschuwd dat – al zou ze de reis overleven – ze er een hersenbeschadiging aan over zou houden. Tijdens de helikopter vlucht, ging het wonderwel opeens veel beter met de kleine Frankie. Na drie dagen observatie werd ze al terug gestuurd worden naar East Yorkshire. “Tijdens haar verblijf in het Hull Royal ziekenhuis had ze twee bloedtransfusies gehad. Die sloegen blijkbaar aan tijdens de helikopter rit. Frankie mocht uiteindelijk mee naar huis, drie weken na haar geboorte. Het is ongelofelijk, want ze dachten dat ze nog geen dag oud zou worden. Ondertussen is ze al een jaar oud, en het enige wat ze er aan over heeft gehouden, is uiteindelijk een ietwat verminderd afweersysteem”, aldus Maria.

Baby Frankie nu 1 jaar

Het beste gevoel van de wereld

“We prijzen onszelf gelukkig. Gedurende de tijd dat we in het ziekenhuis waren met Frankie, hebben we ook veel schrijnende gevallen gezien. Dan kun je alleen maar dankbaar zijn. Dat we dan met een gezond kind naar huis mochten gaan, is het beste gevoel van de hele wereld.”

Bron: Dailymail.co.uk

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen