Waar ben je naar opzoek?

“Mijn baby verdronk bijna in bad”

1 minuut lezen Sjoukje Dijkstra
“Mijn baby verdronk bijna in bad”

30 seconden. Zo lang hoeft het maar te duren, en je kindje kan al onder water verdwijnen en verdrinken. Een Australische moeder deelt haar horror verhaal met de wereld. Ze liet haar 2-jarige zoontje nog geen minuut alleen met de jongste (bijna 1-jarige) in bad. Toch ging het bijna verschrikkelijk mis…

Nu waarschuwt ze andere ouders in de moeilijkste blog post die ze ooit heeft geschreven. “Ik was dichtbij. Hing alleen even snel een t-shirt van mijn man op en hoorde niks bijzonders. Een beetje gespatter. Ik was binnen 15 tot 30 seconden weer in de badkamer, waar ik tot mijn grote schrik zag dat mijn dochter onder water was gegaan. Mijn zoontje Harry moest er om lachen. Ik greep haar zo snel als ik kon, en hield haar tegen me aan. Ze hoestte en schreeuwde. Harry realiseerde zich toen opeens dat het geen spelletje was… De blik op zijn gezicht! Ik vergeet het nooit weer…”

Broer en zus

DENK NIET dat je kleintje veilig is in bad

“Wat ik deed, was onacceptabel. Ik had ze nooit alleen moeten laten”, zegt ze. “De enige reden dat ik dit schrijf, is dat ik jullie wil waarschuwen. DENK NIET dat je kleintje veilig is in bad, hoe oud je baby ook is. Ook niet samen met een ietwat ouder broertje of zusje.”

Lees ook: Een sloot vlakbij een speelplaats. Dat verzin je toch niet?

Het kan iedereen overkomen

De moeder verwacht veel kritiek te ontvangen, maar maakt zich daar niet druk over. “Niets kan mij slechter doen voelen dan dat ik me al voel.” Verder vraagt ze: “Niemand van jullie heeft ooit zijn kleintje alleen laten badderen. Toch?” Om mensen maar even stil te zetten bij het feit dat het iedereen kan over komen.

Zelf heb ik ook de neiging om nog even de kleren klaar te leggen. De pyjama op te halen, of iets anders. Het is goed om zo’n blog te lezen en weer even met de neus op de feiten gedrukt te worden.

Laat jij je kindje(s) wel eens alleen in bad? Vanaf welke leeftijd kunnen ze alleen in bad zitten? Praat hieronder mee.

Bron beeld: Pixabay

Bron artikel: Mirror.co.uk

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

  • 8 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen